calendar

Nedelja 6. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
TIM ZA SPAŠAVANJE IZ SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE SRBIJE PRITIČE U POMOĆ BOSNI I HERCEGOVINI po nalogu Aleksandra Vučića Maja priznala da je bila u DEPRESIJI zbog raskida sa Stanislavom: Osjećam se loše i bezvoljno! “Lažemo sami sebe” “To mi je STRAŠNA SLIKA koju zamišljam!” Vanja Bulić o OCU, GOLOM OTOKU I MAJCI koja je išla na DIVLJU KIRETAŽU (VIDEO) FILIPU CARU STIGLA ZABRANA?! Šokantni detalji, sve isplivalo u javnost (FOTO) “PONIO SAM 92 METKA I PLANIRAO SAM SVE DA IH ISKORISTIM”! Dječak-ubica Kosta Kecmanović do detalja ispričao kako je planirao zločin u “Ribnikaru”! SKANDALOZNO – Isplivao Anelin PRLJAV VEŠ! OVO će je UNIŠTITI! Novak Đoković se oglasio o katastrofalnim poplavama u BiH ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Dobro sam skijao! “Mogao sam u tome uspjeti” SLAĐA PORŠELINA POSTALA PEDALINA! Ovakvo PONIŽENJE nije doživjela u svojoj rijaliti karijeri! IZ ARHIVA Izvještaj o poplavama u dolini Neretve iz 1937. godine: Voda je srušila brdo, odnesene kuće… OBEZBJEĐENJE JEDVA SAVLADALO TERZU! Neviđeni haos u rijalitiju! Lomi sve pred sobom i nasrće na učesnike! Ovo je Lejla Zalihić koja je plivala tri kilometra kroz nabujalu vodu kako bi spasila svoju kćerku Aca Lukas najavio HAOS u Nikšiću! SPECIJALNA GOŠĆA izlazi na binu, evo o kome je riječ! (VIDEO) Pogledajte kako radi Civilna zaštita Republike Srpske u Donjoj Jablanici: Spasiocu voda skoro do ramena CRNA SUBOTA Poginuo radnik rudnika u Omarskoj! Iz rijeke Željeznice na Ilidži izvučeno tijelo žene ALEKSANDRA NIKOLIĆ APELUJE ZA POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA U BIH! “Zajedno smo jači” 

ZELENSKOM NEĆE BITI DOBRO! Više od 70 posto Nemaca ima ovaj stav: DOSTA VIŠE SA NAORUŽAVANJEM UKRAJINE, NE POMAŽITE IM! Ovo su rezultati istraživanja

Objavio: RHT
29/11/2022 10:42 AM

Iznenadni zaokret Berlina, kojim je preusmerio u Ukrajinu PVO sisteme “Patriot” i avione “evrofajter”, namenjene prvobitno Poljskoj, dodao je ulje na vatru nezadovoljstva građana Nemačke koji se većinski protive da Nemačka vojno oprema Ukrajinu.

Foto: Screnshot Youtube

Preko 70 odsto Nemaca, naime, izjasnilo se protiv vojne podrške Ukrajini, pokazuju najnovija istraživanja “Dojčland trenda”.

Nemci su u sve većem strahu od siromaštva i smatraju da njihova vlada treba da se bavi unutrašnjom situacijom, enegretskom krizom i poskupljenjima i pruži veću pomoć građanima, umesto što joj je fokus na specijalnu operaciju Rusije u Ukrajini. Oni, istina, podržavaju Ukrajince, ali ne i vojno opremanje Ukrajine i otvoreno suprotstavljanje Rusiji.

Najnovije reprezentativno ispitivanje javnog mnjenja “Dojčland trenda” pokazuje da 57 odsto građana Nemačke ne podržava odnos vlade prema specijalnoj operaciji Rusije u Ukrajini. Za nijansu manji procenat, 56 odsto ispitanih, boji se da bi Nemačka svojim postupcima mogla da bude direktno uvučena u specijalnu operaciju Rusije u Ukrajini i da bi mogao izbiti svetski rat. Sve veći je broj Nemaca koji se nada da će njihova vlada početi da izražava makar uzdržanost, nasuprot trenutnom otvorenom protivljenju Rusiji.
Nezadovoljstvo vladom u Nemačkoj, inače, raste u svim oblastima. Suočeni sa nemilosrdnom inflacijom koja je, prema podacima iz oktobra, premašila 10 procenata, što je najviše u poslednjih 70 godina, građani Nemačke su prinuđeni da ograniče svoju potrošnju.

Najpre su smanjivali troškove za odevne predmete. A sada, kako pokazuju najnovija istraživanja Instituta za ekonomske i društvene nauke (VSI), preko dve trećine ispitanika ima mesečna primanja kojima je nemoguće istovremeno podmiriti i režijske troškove, i hranu.

Betina Kolrauš, direktorka Instituta za društvene nauke (VSI), ocenjuje za nemački Dojče vele da je neizbežna ekonomska polarizacija između siromašnih i bogatih građana Nemačke. Ona smatra da će ta polarizacija imati tendenciju rasta.

Rečju, kako se ekonomska situacija u Nemačkoj pogoršava, sve veći je broj nezadovoljnih građana, dok se smanjuje broj onih koji podržavaju vladu. Građani Nemačke smatraju da vlada treba da se bavi unutrašnjom krizom, siromaštvom u ekspanziji, problemima vezanim za energetiku, i poskupljenjima, a da poveća pomoć stanovništu, umesto što vojno pomaže Ukrajini.

Poslanici u nemačkom parlamentu se bore da se zagreju na radnim mestima, navodi “Špigl”. Dok Bundestag smanjuje potrošnju energije usred krize, neki poslanici su se žalili da takvi uslovi stvaraju zdravstvene razlike. U članku “Ledeno doba u parlamentu”, nedeljenik navodi da neki poslanici nose džempere ispod sakoa, a upravo tako se pojavio ministar zdravlja Karl Lauterbah. Nose i šalove u kancelarajima.

Izvor: Večernje Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS