calendar

Nedelja 7. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“BIĆU UZ FILIPA KADA SE BUDE BORIO ZA SVOJE DIJETE!” Dejan Dragojević o RASKIDU Cara i Aleksandre “Mnogo mi je pomogao dva puta u životu!” (VIDEO) PRVI NASTUP CIPKE NAKON SMRTI MUŽA! Pjevačica otkrila kako se osjeća nakon teškog perioda MARKO I DIVNA DNK SU NOVI UČESNICI “IMANJA”! Zvanično potpisali ugovor, oglasio se i Saša Mirković! Baki iz Sarajeva ukrali cvijeće, a ona ostavila hit poruku lopovu Stižu PAKLENE vrućine, temperatura ide do 42 stepena Celzijusa LUNA ĐOGANI LIJE SUZE ZBOG KĆERKE! Miljkovići otišli na odmor, evo gdje se nalaze! ALEKSANDRA I CAR ZAUVIJEK STAVILI TAČKU! Nikolićeva otkrila sve o njegovom pomirenju sa bivšom, pa rekla da bi mogla da im kumuje! Poznat identitet žene koja je poginula u stravičnoj nesreći u Tuzli Duge kolone na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza “LJUBOMORNA SAM! Moj muž je SAMO MOJ!” Veliki intervju Nadice Ademov! Pjevačica otkrila šta se dogodi kada ona “uđe u flašu” DNEVNI HOROSKOP ZA 7. JULI: Vage čekaju srećne “slučajnosti”, Vodolije rizikuju zbog emocija… “ON JE MAJIN FAN, JEDAN OBIČAN STARLETAN” Taki Marinković žestoko udario na Stanislava, objelodanio strašne stvari “NAS DVOJE VIŠE NE FUNKCIONIŠEMO” Aleksandra Nikolić nikad iskrenije o Filipu, ne može da šuti! Nizozemska nakon preokreta pobijedila Tursku i zakazala evropski klasik u polufinalu ANELI UGLEDALA ASMINA I KĆERKU, SLOMILA SE NA KOMADE: Ne može da dođe sebi, pokajala se zbog svega! STANISLAV U SUZAMA! U rijalitiju se pojavila njegova kćerka, Krofak se potpuno slomio! (FOTO)

VREMENSKA PROGNOZA U dvije bh. regije upaljen crveni meteo alarm TEMPERATURE DO 40 stepeni

Objavio: RHT
24/07/2023 9:10 AM

U Bosni i Hercegovini jutros je (bilo) pretežno vedro.

Foto: FHMZBiH

– Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 14; Ivan Sedlo 17; Široki Brijeg 18; Bugojno, Livno 19; Bihać, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla, Zenica 20; Gradačac 24; Mostar, Stolac 25; Neum 27. Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa i za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada – saopšteno je iz FHMZBiH.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 32 do 38, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne lokalno i do 40 °C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Dnevna temperatura oko 35 °C.

Inače, danas je u dvije bh. regije upaljen crveni meteo alarm.

Foto: FHMZBiH

Regija Tuzla24.7.2023. od 00:00 do 11:00. Max temperatura oko 32 °C.
– Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starije vrlo mlade osobe – saopšteno je iz FHMZBIH.

Također, 24. 7. 2023. od: 11:00 do: 13:00 – maksimalna temperatura oko 37 °C.
– Poduzmite mjere opreza i pratite aktuelnu prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i Buite spremni UDITE SPREMNI obustaviti aktivnosti na otvorenom. Budite spremni na visoke temperature koje će dovesti do zdravstvenih rizika među ugroženim osobama, na primjer starije i vrlo mlade osobe. Slušajte i djelovati na savjet iz vlasti. Poslušajte i djelujte u skladu sa savjetima ovlaštenih organa – saopšteno je iz FHMZBIH.

Danas od: 13:00 do: 17:00 – maksimalna temperatura lokalno oko 40 °C.
– Ostanite na oprezu i pratite savjete nadležnih službi. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom i očekujte značajna ometanja u dnevnim rutinama. Putujte samo ako je neophodno
Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe i pomozite ugroženim osobama. Djelujte u skladu sa savjetima ovlaštenih organa. Očekujte moguće kvarove u infrastrukturi – saopšteno je iz FHMZBIH.

Regija Banja Luka 24.7.2023. od: 10:00 do: 23:59
– Jak jugozapadni vjetar, udari od 40 do 60 km/h. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar – saopšteno je iz FHMZBIH.
Također, 24. 7. 2023. od: 11:00 do: 19:00
– Najviša dnevna temperatura vazduha između 36 i 39°C. Ostanite na oprezu i pratite savjete nadležnih službi. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom i očekujte značajna ometanja u dnevnim rutinama. Putujte samo ako je neophodno, Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe i pomozite ugroženim osobama. Djelujte u skladu sa savjetima ovlaštenih organa. Očekujte moguće kvarove u infrastrukturi – saopšteno je iz FHMZBIH.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS