calendar

Utorak 3. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
CAR NADMAŠIO STANISLAVA: “Više ne pušim travu…” (FOTO) Ovo je 10 benefita magnezijuma za naše zdravlje Polskaja: Umjesto da ljudima obezbijedi vodu, Nićić se bavi mojim brakom “Fejsbuk gradonačelnik” ne žali novac građana na svoje zdravlje i komfor, a kada građanima treba riješiti problem – napada žene i provocira sa mora! ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Morate znati uživati u prirodi! “Tek onda ste napunili baterije za savršen život…” (VIDEO) U BiH dolazi svjetska atrakcija “Glenn Miller Orchestra” IVAN MARINKOVIĆ DONIO ŠOKANTNU ODLUKU! Iznenadio pratioce na mrežama (FOTO) Oglasio se FK Sarajevo: Brutalno napadnut trener bordo tima U čijem zagrljaju blista Emina Jahović? Pjevačica zaintrigirala pratioce novom objavom Evo šta se dešava sa Mionom! NENADOV OTAC HITNO DOJURIO U NJIHOV STAN Imate glavobolje od gledanja u ekran: Evo kako to spriječiti GOGA SEKULIĆ ZA HYPE TV nakon što je UDARIO AUTOMOBIL: Moram da mirujem … Aneli se raspala zbog rastanka sa kćerkom, pa otvorila dušu o Janjušu: “Molila me je da ne idem, to mi je baš katastrofa” ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Hejteri, bujrum na najbolji domaći sok i pekmez! “Elme je široke ruke – FATIMA, MIJEŠAJ”(VIDEO) Prije sahrane opljačkana kuća mladića i djevojke koji su se utopili u BiH Alen Islamović ima PRIVATNI BIZNIS u kojem uživa: Donesem LEŽALJKU, NATOČIM ČAŠU VINA I …

VREMENSKA PROGNOZA Stiže grmljavina i lokalni pljuskovi

Objavio: RHT
03/09/2024 9:40 AM

Stiže grmljavina i pljuskovi

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost.

Foto: Pixabay/Ilustracija 

Stiže grmljavina i pljuskovi

U drugoj polovini dana lokalno uz jači razvoj oblačnosti su mogući pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 25. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31 stepen.

Trodnevna prognoza

U srijedu, sutra, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana lokalno uz jači razvoj oblačnosti su mogući pljuskovi i slaba grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

U četvrtak u našoj domovini preovladavati sunčano, uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana lokalno uz jači razvoj oblačnosti su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepena.

U petak će preovladavati sunčano, uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 23. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. U najtoplijem dijelu dana poželjno je reducirati aktivnosti, obzirom da će biti vruće, uz pojačan osjet sparine, što može uzrokovati zdravstvene probleme kod osjetljivih skupina ljudi. Savjetujemo zaštitu kože i očiju od štetnog UV zračenja, te prilagoditi odijevanje obzirom da su mogući i lokalni pljuskovi u drugom dijelu dana.

Pročitajte i: Odlazak na spavanje u isto vrijeme smanjuje rizik od bolesti.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS