calendar

Subota 6. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Francuska nakon uspavanke, pa penal-drame ide na megdan Španiji u polufinalu SLOBA RADANOVIĆ ZAVRŠIO NA INFUZIJI! Odmah se oglasila njegova supruga, otkrila u kakvom je stanju sada RASKRINKANO PRAVO LICE MIONE JOVANOVIĆ! Ovu fotku bi spalila da može, konačno isplivalo sve! Nada Obrić šokirala javnost prizanjem: Svi moji bivši muževi su bili nevjerni! Crna rupa u Pacifiku pokrenula teorije zavjere: Mjesto koje sije smrt MUŽ SANJE KUŽET ORGANIZOVAO GALA PROSLAVU! Slavi rođenje sina, a ovaj pjevač je zadužen za atmosferu MIONA I ANELI UHVAĆENE KAKO PRIČAJU U ŠIFRAMA: Mislile da ih kamera ne snima, pa se dotakle Stanislava, šok Ko je novi momak Meline Džinović? Pričalo se da su zajedno dok je još bila s Harisom HITNO SE OGLASILA MIONINA MAJKA! Niko ne može da vjeruje šta je priznala, Jovanovićka će doživjeti nervni slom! Svi frajeri Monike Beluči: Ne voli klasične ljepotane, ona voli ružne muškarce INTIMNE FOTKE MUŽA VERICE RAKOČEVIĆ! Veljko u gaćama, društvene mreže gore! ŠOKANTNO (FOTO) U ovoj životnoj dobi žene će najčešće prevariti svog partnera Džoker s klupe uništio snove cijele Njemačke i lansirao “Crvenu furiju” u polufinale PROGNOZA ZA VIKEND: Temperatura zraka iznad trideset stepeni “Krila sam da Marija Šerifović čeka sina!” EKSKLUZIVNO! Sani Armani razotkrila pjevačicine TAJNE! (VIDEO) NIKAD VIĐENA FOTKA MAJE MARINKOVIĆ! Ovako je izgledala na maturi prije 14 godina: Ne liči na sebe

VREMENSKA PROGNOZA Izdato upozorenje na obilne padavine

Objavio: RHT
03/06/2024 9:30 AM

VREMENSKA PROGNOZA

Federalni hidrometorološki zavod Bosne i Hercegovine i Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdali su za danas upozorenje za lokalne nepogode, odnosno obilne padavine.

Foto: Facebook

Vremenska prognoza

“U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Temperature zraka u08 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan Sedlo, Sokolac 12; Sarajevo 14; Bugojno, Drvar, Livno, Široki Brijeg, Trebinje 15; Bihać, Gradačac, Tuzla, Zvornik 16; Banja Luka, Mostar, Prijedor, Sanski Most, Zenica 17; Neum 18; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste – saopšteno je iz FHMZBiH.

U našoj zemlji danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

“Lokalno su mogući jači pljuskovi, praćeni jakim udarima vjetra, ponegdje i gradom. U drugom dijelu dana postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 26 °C – istakli su iz FHMZBiH.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Tokom dana padavina prestaju uz postepeno razvedravanje. Dnevna temperatura zraka oko 22 °C.

“Tokom ponedjeljka biće nestabilno uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom koje će se tokom većeg dijela dana premještati od jugozapada ka sjeveru i sjeveroistoku. Očekuju se i jače lokalne nepogode (izraženije na zapadu i sjeveru) uz obilnije padavine u kratkom periodu kao i pojava grada i pojačanog vjetra ponegdje”, navedeno je u biltetnu RHMZRS.

Mogući problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode

Ističu kako će količine padavina biti neujednačene i zavisiće od jačine pljuskova, te da se najviše padavina očekuju na zapadu.

“Zbog obilnih padavina u kratkom periodu mogući su problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama. Kao i pojava bujičnih poplava na manjim vodotokovima na zapadu”, navedeno je u biltenu.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice grada Banjaluka pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara.

“Aktivnosti na otvorenom prostoru prilagodite najavama meteorologa” – upozoravaju.

Pročitajte i: Dnevni horoskop za ponedjeljak, 3. juni: Ovnu stiže lijepa vijest na poslu, Ribe će se razočarati u prijatelja, a šta čeka vas?

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS