calendar

Nedelja 7. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
PRVI NASTUP CIPKE NAKON SMRTI MUŽA! Pjevačica otkrila kako se osjeća nakon teškog perioda MARKO I DIVNA DNK SU NOVI UČESNICI “IMANJA”! Zvanično potpisali ugovor, oglasio se i Saša Mirković! Baki iz Sarajeva ukrali cvijeće, a ona ostavila hit poruku lopovu Stižu PAKLENE vrućine, temperatura ide do 42 stepena Celzijusa LUNA ĐOGANI LIJE SUZE ZBOG KĆERKE! Miljkovići otišli na odmor, evo gdje se nalaze! ALEKSANDRA I CAR ZAUVIJEK STAVILI TAČKU! Nikolićeva otkrila sve o njegovom pomirenju sa bivšom, pa rekla da bi mogla da im kumuje! Poznat identitet žene koja je poginula u stravičnoj nesreći u Tuzli Duge kolone na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza “LJUBOMORNA SAM! Moj muž je SAMO MOJ!” Veliki intervju Nadice Ademov! Pjevačica otkrila šta se dogodi kada ona “uđe u flašu” DNEVNI HOROSKOP ZA 7. JULI: Vage čekaju srećne “slučajnosti”, Vodolije rizikuju zbog emocija… “ON JE MAJIN FAN, JEDAN OBIČAN STARLETAN” Taki Marinković žestoko udario na Stanislava, objelodanio strašne stvari “NAS DVOJE VIŠE NE FUNKCIONIŠEMO” Aleksandra Nikolić nikad iskrenije o Filipu, ne može da šuti! Nizozemska nakon preokreta pobijedila Tursku i zakazala evropski klasik u polufinalu ANELI UGLEDALA ASMINA I KĆERKU, SLOMILA SE NA KOMADE: Ne može da dođe sebi, pokajala se zbog svega! STANISLAV U SUZAMA! U rijalitiju se pojavila njegova kćerka, Krofak se potpuno slomio! (FOTO) Nurkić napravio fotografiju ispod Starog mosta u Mostaru: Na istoj lokaciji se nalazio i kao dječak

VREMENSKA PROGNOZA Federalni hidrometerološki zavod objavio kad se ponovo očekuje snijeg: Najavljena i kiša, pljuskovi, grmljavina…

Objavio: RHT
14/11/2023 9:10 AM

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Foto: FHMZBiH

– Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac 0; Bjelašnica 2; Srebrenica 3; Tuzla, Zenica 5; Doboj, Ivan Sedlo, Prijedor 6; Sanski Most, Sarajevo 7; Bijeljina, Trebinje 8; Zvornik 9; Banja Luka, Livno, Mostar, Široki Brijeg, Stolac 10; Bugojno 12; Drvar 13; Gradačac, Neum 14; Bihać 18; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada – saopšteno je iz FHMZBiH.

U našoj zemlji danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. Povremeno slaba kiša je moguća ponegdje na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 14 do 20, u sjevernim područjima Bosne do 22 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 17 °C.

U srijedu, sutra, bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima rijetko praćenih grmljavinom. Na planinama je moguć slab snijeg. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u sjevernim i sjverozapadnim područjima Bosne, a večernjim satima i u ostatku zemlje. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugozapadni. Prije podne su povremeno mogući jaki udari vjetra. Poslije podne u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 9 do 15, na jugu i sjeveru zemlje do 18 °C.

U četvrtak će biti pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 18 °C.

U petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U višim područjima i na planinama slab snijeg. U Hercegovini, centralnim i sjevernim područjima Bosne su lokalno mogući jači pljuskovi. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 12, na jugu zemlje do 14 °C.

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake poslije podne. Slabe padavine u jutarnjim satima i dio prijepodneva se očekuju u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. U nižim područjima slaba kiša, a u višim susnježica ili slab snijeg. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu zemlje do 14 °C.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS