calendar

Utorak 30. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
HARIS MELINU DIZAO U NEBESA! Kretorka priznala: ”Nijedna ne može da se mjeri sa mnom, ni Sofija Vergara” “NIJE SVJESTAN ŠTA JE URADIO” Potez sina Dragane Mirković razbjesnio javnost Rijaliti zvijezda uživa u Španiji: Ervin Mujaković mami ženske uzdahe SVI U SUZAMA ZBOG ZOLE! Bivši rijaliti učesnik sve šokirao! (FOTO) Detalji tragedije kod Livna: Stariji brat (24), pokušavao SPASITI MLAĐEG (18), te se utopio, drugom se BORE ZA ŽIVOT VELIČANJE VELIKE ALBANIJE! Zbog izjave pjevačicu razapinju na društvenim mrežama Dva najčešća razloga koji dovode do razvoda POTRESNO! “MUŽ ME UDARAO PESNICAMA U GLAVU I BACIO PREKO DJECE!” Ispovijest influenserke Milice Mijović: “Pljunula sam ga i pozvala policiju!” Gornja Višnjica u vodi: Iznenadićete se kad vidite ko najbolje pliva u “Život sa dvije žene” BLAM! ASMIN SE RUGA ANELI! Njegova izjava zapalila mreže! Brutalna reakcija nakon što je starleta kupila auto! Novi gol Džeke: Dijamant nema milosti za Lugano MIA O PREVARI! Pjevačica sve šokirala, progovorila o mužu pomenula i bebu! MIONA I ŠA SPREMAJU PJESMU! Hit je spreman, reper je uzeo stvar u svoje ruke LUNA I MARKO POKREĆU NOVI BIZNIS?! Hitno donijeli ovu odluku, pa fanove bacili u trans, ovo su svi čekali! (FOTO) RADA MAOJLOVIĆ O BIVŠIM MOMCIMA! Pjevačica iznijela šokantne detalje, pomenula i Milana Stankovića PRVO OGLAŠAVANJE ANE ĆURČIĆ NAKON DIJAGNOZE! “Osjećala sam se malaksalo…!” EKSKLUZIVNO ZA HYPETV

Veliki dio Sarajeva sutra bez vode: Radovi će trajati 15 sati!

Objavio: RHT
27/03/2024 11:20 AM

Veliki dio Sarajeva sutra bez vode

U četvrtak, 28. marta 2024. godine, od 5 sati planirano je izvođenje radova na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700. Za pravac pumpanja Alipašin Most-Kobilja Glava, saopćeno je iz preduzeća KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Veliki dio Sarajeva sutra bez vode / Foto: KJKP ViK
Veliki dio Sarajeva sutra bez vode / Foto: KJKP ViK

Veliki dio Sarajeva sutra bez vode

– Ovi veoma kompleksni radovi odvijat će se na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, na lokalitetu novoizgrađenog kružnog toka (kod GRAS-a).

U sklopu planiranih radova doći će do prekida u vodosnabdijevanju naselja: Koševsko Brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica. Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov Brijeg. Kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Prema procjenama radovi će trajati 15 sati, a normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se u kasnim večernjim satima. Molimo sve korisnike na ovim područjima da osiguraju dovoljne količine vode s obzirom na dugotrajan prekid vodosnabdijevanja. – naveli su iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

Održavanje vodovodne mreže i objekata

Inače, juče tokom dana radnici Službe za održavanje su izvodili radove na popravkama kvarova na glavnim cijevima u ulicama Betanija. I to na dva mjesta, kao i u ulicama Jukićeva, Braće Begić i na spoju ulica Hrasnička cesta-Banjska.

– Ispiranje cjevovoda urađeno je u ulicama Nahorevska i Mitra Šućura. Radnici Odjeljenja za opravke, rekonstrukciju i izgradnju kanalizacione mreže nastavili su radove na izradi separatnog kanalizacionog priključka u ulici Vinka Šamarlića.

Radovi na izradi spoja na kanalizacione cijevi i montaža priključaka vršeni su u ulici Muhameda Buljubašića – IX Transferzala.

Radnici Odjeljenja za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije izvršili su čišćenje i pročepljenje kanala i slivnika u ulicama Zmajevac i Sedrenik. Čišćenje kanala i slivnika u ulici Panjina Kula, pročepljenje priključnog kanala u ulicama Omladinskih radnih brigade, Trg Zlatnih ljiljana, Ive Andrića i Odobašina. Čišćenje i pročepljenje uličnih kanala u ulicama Džemala Bijedića, Azize Šaćirbegović i Krka – potvrđeno je iz ViK-a Sarajevo.

Crpanje septičke jame izvršeno je u ulicama Bajre Kaljanca, Dobroševićka i Porodice Bećirbašić. Crpanje i pročepljenje separatora u ulici Tvornička a snimanje kanala nastavljeno je u ulici Panjina kula.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G.Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS