calendar

Četvrtak 4. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
USKORO JE KRAJ, NE POSTOJI OSOBA NA SVIJETU! Majka Mione Jovanović zapjenila od bijesa, sprema Nenadu haos nakon finala “SVI SU ME VARALI!” Milena Ćeranić O PARTNERIMA, pa se sjetila NJEGA: “Da sam ga manje voljela uspjelo bi!” MARIJA KULIĆ DA PRESAHNE VIŠE OD MILJANINIH SRAMNIH RADNJI – OBJAVLJEN NJEN POSLJEDNJI RAZGOVOR SA ZOLOM! Velika potraga u Njemačkoj: Nestala djevojčica (13) porijeklom iz BiH Maja i Aneli u žestokom klinču! Stare rivalke ponovo ratuju Muškarac koji je ukrao kip Brus Lija u Mostaru ide u zatvor DRAGANA MIRKOVIĆ OSVOJILA I AZIJU! Najveća zvijezda Balkana se pohvalila ovim uspjehom! Fufe iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan’ živi na selu sa 1.800 koza SIN MELINE I HARISA ODLUČIO DA POKORI JAVNU SCENU! Potez Kana Džinovića izazvao haos, riješio da preuzme stvar u svoje ruke REGION ZAVIJEN U CRNO: Preminula glumica iz popularne domaće serije ORGANIZOVALA GALA SLAVLJE Tara Simov slavi sinu prvi rođendan! TRUDNA UČESNICA RIJALITIJA ŠOKIRALA JAVNOST! Ovo niko nije očekivao, šok obrt pred sam kraj rijalitija O emocijama može mnogo da se priča: PRVI ZAJEDNIČKI INTERVJU INDI I ZORANA! Zaljubljeni par otkrio sve! Eva Ras: “Bila sam s ljubavnikom na sedmom nebu, a sa mužem nesretna” SITA AHMIĆ STIGLA KOD ASMINA I STANIJE U DUBROVNIK! Haos neviđenih razmjera, oglasila se sa ove lokacije, rat se nastavlja! Meteorolog Nedim Sladić dobio prijetnje smrću: “Ovo me neće zaustaviti, sve ću prijaviti policiji”

Vavrinka: Ako gledate rezultate i sve parametre, Novak će biti najbolji svih vremena

Objavio: RHT
16/04/2023 7:58 PM

Organizatori ATP turnira 250 „Srpska Open 2023.“ potrudili su se da dovedu zvijezde svjetskog tenisa. U Banju Luku je došao i Sten Vavrinka, koji će u 1. kolu igrati Luke Van Ašea, a već u narednom ga potencijalno čeka Novak Đoković, svjetski igrač broj jedan. Prije nego što je stigao u Banju Luku Vavrinka je igrao u Monte Karlu, gdje je imao prilično zapažen rezultat.

Dobar turnir

– Monako je bio dobar turnir, igrao sam dobar meč protiv top 40 igrača i propustio neke šanse. Trudim se da napredujem svaki dan, da budem u boljoj formi, da povećam šanse na terenu. Nadam se da ću dobiti mečeve u narednim mjesecima. Svaki meč je nova šansa – rekao je 38-godišnji as iz Švicarske.

Osvrnuo se potom trenutno 88. teniser na svijetu i na uslove u Banjoj Luci.

– Malo je hladno, pada kiša. Trenirao sam jučer, danas, ponovo ću izlaziti na teren. Sve je novo, lijepo. Sretan sam što sam ovdje i očekujem dobru atmosferu na tribinama – rekao je Vavrinka.

Sten Vavrinka / Srpska Open

Kada je u pitanju potencijalni meču protiv Đokovića, iskusni Švicarac nije želio mnogo pričati.

– Moram prvo da pobijedim u prvom kolu protiv mladog Francuza. Nadam se da ću trijumfovati na tom meču… Poslije toga pričat ćemo o Novaku.

Dobar prijatelj

Konkretniji je zato bio Vavrinka kada je riječ o najboljem teniseru svih vremena.

– Uvijek zavisi šta gledate. Ako gledate rezultate i sve parametre, milsim da će Novak završiti kao najbolji svih vremena – kategorićan je Švicarac.

Dobro pamti Vavrinka nekoliko mečeva protiv Đokovićem, posebno finale Rolan Garosa iz 2015. godine koje je riješio u svoju korist.

– Smatram Novaka dobrim prijateljem. Uvijek je bio ogroman izazov igrati protiv njega. Dobio sam ga u gren slem finalima i to su mi neke od najlepših uspomena – zaključio je trostruki gren slem šampion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS