calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Maja priznala da je bila u DEPRESIJI zbog raskida sa Stanislavom: Osjećam se loše i bezvoljno! “Lažemo sami sebe” “To mi je STRAŠNA SLIKA koju zamišljam!” Vanja Bulić o OCU, GOLOM OTOKU I MAJCI koja je išla na DIVLJU KIRETAŽU (VIDEO) FILIPU CARU STIGLA ZABRANA?! Šokantni detalji, sve isplivalo u javnost (FOTO) “PONIO SAM 92 METKA I PLANIRAO SAM SVE DA IH ISKORISTIM”! Dječak-ubica Kosta Kecmanović do detalja ispričao kako je planirao zločin u “Ribnikaru”! SKANDALOZNO – Isplivao Anelin PRLJAV VEŠ! OVO će je UNIŠTITI! Novak Đoković se oglasio o katastrofalnim poplavama u BiH ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Dobro sam skijao! “Mogao sam u tome uspjeti” SLAĐA PORŠELINA POSTALA PEDALINA! Ovakvo PONIŽENJE nije doživjela u svojoj rijaliti karijeri! IZ ARHIVA Izvještaj o poplavama u dolini Neretve iz 1937. godine: Voda je srušila brdo, odnesene kuće… OBEZBJEĐENJE JEDVA SAVLADALO TERZU! Neviđeni haos u rijalitiju! Lomi sve pred sobom i nasrće na učesnike! Ovo je Lejla Zalihić koja je plivala tri kilometra kroz nabujalu vodu kako bi spasila svoju kćerku Aca Lukas najavio HAOS u Nikšiću! SPECIJALNA GOŠĆA izlazi na binu, evo o kome je riječ! (VIDEO) Pogledajte kako radi Civilna zaštita Republike Srpske u Donjoj Jablanici: Spasiocu voda skoro do ramena CRNA SUBOTA Poginuo radnik rudnika u Omarskoj! Iz rijeke Željeznice na Ilidži izvučeno tijelo žene ALEKSANDRA NIKOLIĆ APELUJE ZA POMOĆ NASTRADALIM U POPLAVAMA U BIH! “Zajedno smo jači”  ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Hejteri kažu da nemam snage, a sam oborim drvo i izrežem ga! “SVE DOKUMENTOVANO”

VALJEVCI NAJVEĆI DONATORI KRVI: Od 44 grada u Srbiji treća po redu DIJAMANTSKA PLAKETA ide Valjevu!

Objavio: RHT
24/12/2022 11:15 AM

Grad Valjevo dobitnik je dijamantske plakete “Šampion solidarnosti”, najvišeg priznanja koje dodeljuje Institut za transfuziju krvi Srbije, za učešće u zimskoj i letnjoj kampanji 2022. godine i najveći broj davalaca krvi, saopštila je PR služba Grada.- piše portal Kolubarske novine.

Foto: Screenshot Instagram


Kako se navodi u saopštenju, tim povodom, u Požarevcu je organizovan novogodišnji prijem Instituta za transfuziju krvi, na kome je uručeno priznanje. Pored Valjeva, dobitnici dijamantske plakete “Šampion solidarnosti” su Požarevac, Koceljeva, Golubac, Lajkovac, Smederevo, Loznica, Obrenovac, Velika Plana, Petrovac, Šabac i Smederevska Palanka.

U ime grada Valjeva priznanje su primili član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Marko Jevtić, predsednik Crvenog krsta Valjevo i nacionalne Komisije za dobrovoljno davanje krvi Crvenog krsta Srbije i potpredsednik Crvenog krsta Srbije dr Milutin Mihajlović i sekretar Crvenog krsta u Valjevu Aleksandar Tomić.

Valjevo je osvojio četvrto uzastopno priznanje, a treću dijamantsku plaketu, u konkurenciji 44 grada i opština. Zahvaljujući humanosti građana, kojih je bilo više od 1500, tokom letnje kampanje je prikupljeno 888, a zaključno sa novembrom 2717 jedinica u 2022, što je porast u odnosu na prošlu godinu, kada je sakupljeno 2361 jedinica.

Sa 2717 jedinica ostvaren je cilj od 3,1 posto u odnosu na broj stanovnika, na 72 planirane akcije koje je organizovala Gradska organizacija Crvenog krsta.

Valjevci su i ove godine pokazali svoju humanost i spremnost da dobrovoljnim davanjem krvi pomognu svima kojima je pomoć potrebna.

Kolubarske

Tagovi:

  • Donatori
  • Krv
  • Valjevo
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS