calendar

Nedelja 20. Oktobar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Haos u Mostaru: Velika tučnjava Ultrasa i Red Armya, više osoba povrijeđeno Adil u zagrljaju Nine Badrić: SREĆO MOJA NAJVEĆA! U Sarajevu preminuo 33-godišnji muškarac: Izboden na putu za Igman “ZVALA ME JE DA JOJ OPROSTIM” Tara Simov brutalno o Anđeli Veštici nakon JEZIVOG NASILJA: “Dužna mi je 450.000 dinara” ŠOK! U EMISIJI “MALE STVARI” OTKRIVENE SVE TAJNE I MUKE ESTRADNIH PJEVAČA: “Budiš se u 2 ujutru, a u 4 ujutru imaš let, TO NE VIDE NA INSTAGRAMU” “PRIJE PAR MJESECI SE TO DESILO…” Uplakana Tina Ivanović progovorila o NASILJU Završeno snimanje spota za hit “KRIK”: Novi album Lukasa očekujte u prvoj nedjelji novembra a nove pjesme Mire Škorić u decembru “UČESNICI ĆE IMATI KONTAKT SA SPOLJNIM SVIJETOM!” Saša Mirković otkrio nepoznate detalje “IMANJA”! Ovo do sada nije viđeno kod nas! (VIDEO) SRAMOTNO! Dušica Jakovljević ODVALJENA OD ALKOHOLA vodi program na televiziji! “Ova definitivno nije više za TV” (VIDEO) EKSKLUZIVNO SVAĐA MILICE I SOFIJINE MAJKE? ONA IMA MOMKA U ZATVORU? Terza na aparatima? Šok ogroman! MILICA STALA U ODBRANU SOFIJE! Svi šokirani njenim potezom (FOTO) Teška nesreća u Srbiji: Poginuo dječak (15) koji je vozio motocikl Skandalozno oglašavanje Moamera Kasumovića osuđenog za bludničenje nad maloljetnikom (VIDEO) NAJBOLJI RIJALITI USKORO KREĆE! Evo šta vas sve očekuje, ovo su detalji: ”Neće biti vještačke inteligencije, sve će biti samo prirodno” Može li tragičan slučaj iz Donje Jablanice zaustaviti zloupotrebe prirodnih resursa u BiH? Poznati psiholog otkriva kako se ponaša muž koji ne voli svoju ženu

Vahid Halilhodžić otvorio dušu: Na treninge su mi dolazile i oružane bande (VIDEO)

Objavio: RHT
14/06/2023 11:44 AM

Legendarni bh. igrač i trener Vahid Halilhodžić govorio je o brojnim temama u vezi sa svojom bogatom karijerom u emisiji Marija Stanića “(Ne)uspjeh prvaka”.

– Kad neko to gleda, misli “Ovaj je budala, ne mogu mu drugi biti krivi ako mu se tri puta dogodi ista stvar”. A ja bih opet napravio sve isto! Znate, gdje god dođete, predsjednik uvijek kaže da je važan rezultat i disciplina. 

Sve je biznis

I kad sam uveo disciplinu, maknuo neke igrače, onda predsjednik kaže “Daj stavi ovog igrača, on je zvijezda…”. u Japanu je čak sve biznis, oni dobivaju ogroman novac od sponzora i ako nema glavnih zvijezda, mogu mnogo izgubiti – rekao je Halilhodžić.

Dodao je i kako su te zvijezde uglavnom bile povrijeđene ili su igrale van Evrope.

– Ja sam, recimo, Australiju pobijedio 2:0 s dvojicom 18-godišnjaka u postavi – naveo je Halilhodžić.

Popularni Vaha je najteže uslove imao u vrijeme dok je bio selektor Obale Slonovače.

– Tamo su igrači živjeli u strahu i jedva su čekali da što prije sve završi i da odu kući.

Pa na treningu oko stadiona vidiš naoružane bande, koje samo vrte u glavi “Za ovog igrača, ako ga otmemo, možemo dobiti pet miliona dolara, za onoga četiri…” – prisjetio se Halilhodžić u emisiji Marija Stanića “(Ne)uspjeh prvaka”.

Velika četvrorka

Podsjetimo, rođeni Jablaničanin fudbal je počeo igrati sa 16 godina. Nakon odigrane sezone u NK Neretva Metković, godine je proveo u svom voljenom Veležu. Trebao je u redove “velike četvorke” – Zvezde, Partizana, Dinama i Hajduka, ali nije otišao.

S Veležom je osvojio Kup Jugoslavije 1981. godine, a koliko se trofej slavio u Mostaru, dovoljno govori da su popularnog Vahu nosili od stadiona do tadašnje Titove vile.

Potom je otišao u francuski Nant, a sezonu je završio u Pari Sen Žermenu.

Za Vahu kažu da se ne zna je li bio bolji igrač ili trener. U svojoj trenerskoj karijeri vodio je brojne timove, između ostalih, selekcije Obale Slonovače, Alžira, Japana, Maroka, te Lil, PSG, Nant, Dinamo Zagreb, Trabzonspor.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS