calendar

Ponedeljak 29. Jul, 2023

Uz spektakularnu igru svetala i fantastične koncerte!

Objavio: RHT
18/11/2022 8:55 AM

-Novi Sad u znaku džeza do 19. novembra-

Veliko otvaranje 24. izdanja Novosadskog džez festivala obeležilo je do sada nezapamćeno interesovanje publike.

Foto: KCNS

U rasprodatom Srpskom narodnom pozorištu, koje je uz specijalne vizuelne efekte bilo obojeno u znaku džeza i muzičara, na sceni “Pera Dobrinović”, uz posebnu scenografiju nastupili su Big Band RTS-a i Stjepko Gut i Nikolov-Ivanović Undectet & Magic Malik. Manifestaciju je svečano otvorio član gradskog veća za kulturu, Dalibor Rožić.


Ovogodišnji džez festival predstaviće paletu isprepletanih muzičkih žanrova baziranih na džez muzici i neke od najpopularnijih sastava i svetski proslavljene muzičare regionalne džez scene. Moderan, klasičan, nesvakidašnji i kvalitetan džez na scenu Srpskog narodnog pozorišta donose muzičari iz Srbije, Norveške, Francuske, Italije, Češke, Kanade, Austrije, Luksemburga, Litvanije, Švajcarske…
Vodeći izvođači naše, regionalne i svetske muzičke jazz scene, u periodu od 16. do 19. novembra, predstaviće Novosađanima fuziju različitih muzičkih stilova, a u ovaj muzički praznik publiku je uveo nastup fantastičnog trubača Stjepka Gute, uz pratnju Big benda Radio-televizije Srbije, nakon kojih su se svojim muzičkim talentom predstavili i Nikolov Ivanović Undectet i Magic Malik.

Foto: KCNS

Drugog dana, večeras, očekuje nas izvođenje norveškog virtuoza na trubi, Nilsa Petera Molvaera, kao i Jovan Maljoković oktet i kamerni orkestar Roberta Lakatoša.

Treći festivalski dan obeležiće nastup Aleksandra Uzelca tria i Vladimira Samardžića tria, dok će poslednjeg festivalskog dana nastupiti sastav Jazz exchange i BojanZ, kao i fantastični saksofonista Čiko Friman i trio Exotica.

Foto: KCNS

Pored glavnog programa, svaki dan će se održavati tradicionalni jam sešni, uz brojne radionice, koje će zainteresovanima još više približiti sve lepote jazz muzike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS