calendar

Četvrtak 29. Avgust, 2023

Detalji užasa u Sandžaku: Ahmed Mujović usmrtio suprugu Šefkiju u porodičnoj kući, pa sebi presudio

Objavio: RHT
29/08/2024 10:40 AM

Usmrtio suprugu,pa sebi presudio

Jedan od komšija, koji je želio ostati anoniman, izjavio je da je porodica Mujović uvijek bila mirna i povučena

S lica mjesta. Rina

Stanovnici naselja Mur u Novom Pazaru ostali su šokirani nakon što se preksinoć dogodila tragedija u kojoj je Ahmed Mujović (63) najprije ubio svoju suprugu Šefkiju Mujović (54), a potom sebi oduzeo život, piše Sandžak danas.

Prema saznanjima, zločin se desio u kasnim večernjim satima, a tijela supružnika jučer ujutro je pronašao njihov komšija, koji je odmah pozvao policiju.

Jedan od komšija, koji je želio ostati anoniman, izjavio je da je porodica Mujović uvijek bila mirna i povučena.

Komšije u šoku

– Nikada nismo čuli ni jednu riječ rasprave iz njihove kuće. Ovo je veliki šok za sve nas. Ne mogu da vjerujem da je Ahmed bio sposoban za ovako nešto – kazao je komšija, dodajući da su supružnici iza sebe ostavili pet kćerki.

Jedan od mještana je za RINU izjavio:

– Nismo mogli da verujemo kad su nam rekli šta se dogodilo. Nikad to ne bismo mogli ni u najluđim snovima da zamislimo. Bili su fini, porodični ljudi, nismo nikad čuli da je u njihovom domu bilo prijava za nasilje u porodici.

Ispred porodične kuće Mujovića, u kojoj se dogodila tragedija, sakupljen je velik broj prijatelja i rodbine, koji su došli da izraze saučešće i podršku preživjelim članovima porodice. Atmosfera je teška i tužna, dok mještani i dalje pokušavaju da shvate šta je moglo dovesti do ove tragedije.

Nije prijavljivano nasilje

Dženaza Ahmedu Mujoviću će se obaviti danas na groblju u Muru, s polaskom od Abdul Aziz džamije nakon podne namaza. Hatar će se obavljati u porodičnoj kući u Muru.

Njegova supruga, Šefkija Mujović (55), koju je Ahmed ubio istog dana, također će biti ukopana danas, na istom groblju, s polaskom od Abdul Aziz džamije nakon podne namaza. Hatar će se obavljati u porodičnoj kući u Muru.

Prema dostupnim informacijama, u ovoj porodici do sada nije prijavljivano nasilje, niti su Mujovići bili poznati policiji po bilo kakvim incidentima. Iako se spekuliše o razlozima koji su mogli dovesti do ove tragedije, tačni motivi još uvijek nisu poznati.

Usmrtio suprugu,pa sebi presudio

Ahmed Mujović je iz vatrenog oružja nekoliko puta pucao u svoju suprugu, a zatim sebi oduzeo život. Njihova tijela su prebačena na patologiju, gdje će obdukcijom biti utvrđeni tačni uzroci i vrijeme smrti. Prema informacijama koje je prikupio “Euronews Srbija”, policija intenzivno radi na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja.

BONUS VIDEO:

avaz.ba/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS