calendar

Ponedeljak 28. Oktobar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Zdravko Čolić i Miloš Biković mladencima priredili iznenađenje za pamćenje! Svatovi u TRANSU! (VIDEO) Bolna ispovijest za Hype: Žena ostala bez djece! Odveli su ih, šta se trenutno dešava? Nova romansa: Neću da budem treća, ali hoću sedma, zato Elmedine kreni više da dovodiš žene! Muškarci otkrili sve detalje: Sa ovakvom ženom bi najradije prevarili partnerku Nova pjesma Emira Lapsusa vas neće ostaviti ravnodušnim: Evo u kojem bh. gradu su snimljeni kadrovi FILIP CAR KONAČNO DOČEKAO KĆERKU U CRIKVENICI?! Slika razniježila sve (FOTO) DARKO LAZIĆ RAZLJUTIO FANOVE! Poveo petogodišnje dijete u noćni klub, pa doživio osudu (FOTO) “SVI NA NOŽICE I PRAVAC U STOŽICE!” Aca Lukas najavio SPEKTAKL U LJUBLJANI! Premijera filma “Stravično” i najveća žurka na Balkanu! (VIDEO) Najemotivnija objava trudne Milice! TERZA BI UMRO OD TUGE DA OVO MOŽE VIDJETI (FOTO) Njemački mediji otkrili: Reprezentativac BiH mjesečno troši hiljade eura na ishranu ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Eto mene na konak! “Ja sam uvijek uz tebe…” (VIDEO) Adel zbog infekcije ne čuje dobro: To je najbolnija stvar koja mi se dogodila, bilo je gore od poroda ŠA UHVAĆEN U LAŽI! Miona za OVO ne smije NIKADA saznati Kako je Pablo Pikaso zaradio 12 boca vina iz Jugoslavije OBEZBJEĐENJE OPKOLILO BIJELU KUĆU: Opsadno stanje u rijalitiju! Doživio NERVNI SLOM (FOTO) Ko je ustvari Loša: Autor je megahita koji pjeva Halid Bešlić, otac mu je bio poznati novinar…

Uređuje se lokacija za postavljanje kontejnerskog naselja u Jablanici: Komisije za procjenu štete i danas na terenu

Objavio: RHT
24/10/2024 3:10 PM

Postavljanje kontejnerskog naselja u Jablanici

Tokom dana nastavljeni su radovi na raščišćavanju ruševina u Donjoj Jablanici, uz angažiranje mehanizacije i volontera, saopštili su u iz Operativnog centra civilne zaštite HNK-a.

Postavljanje kontejnerskog naselja u Jablanici
Foto: Hype

I danas je na saniranju terena u Donjoj Jablanici angažirano 30 pripadnika Oružanih snaga BiH.

Postavljanje kontejnerskog naselja u Jablanici

Nastavljeni su radovi na raščišćavanju putnih komunikacija i objekata na Zlatama, Mirkama, Čeharima, Čivelju i prekojezerskim selima. Kao i na uređenju puta za gradsku deponiju smeća na Zakomu, te na drugim područjima pogođenim poplavama.

Također, radi se na uređenju lokaliteta za postavljanje kontejnerskog naselja za smještaj obitelji stradalih u poplavama.

Foto: Hype

Intenzivno se radi na osposobljavanju za promet magistralne ceste M-17- 5 Jablanica – Blidinje. Stručne ekipe obilaze teren i vrše procjene nastalih šteta i daju preporuke za njihovo otklanjanje. Dodatno, vrši se dostava hrane i lijekova stanovnicima na području općine.

Pripadnici PVP Konjic vršili su odvoz goriva za potrebe radnih mašina u Parsoviće i Seonicu.

Građevinska operativa u punom kapacitetu tokom dana bila je angažirana na saniranju posljedica prirodne nesreće na ugroženom području Grada Konjica. Ubrzano se provode aktivnosti na uspostavljanju alternativnog kolektivnog centra. Kontejnerskog naselja u Buturović Polju za porodice koje su izgubile domove.

Komisije za procjenu štete i danas su bile na terenu.

Mostarac prijavio da se njegov sin ubio: Policija ga pronašla živog na obali Neretve

Pročitajte i: Mostarac prijavio da se njegov sin ubio: Policija ga pronašla živog na obali Neretve.

U Policijsku upravu Mostar sinoć u 19.45 sati obratio se Ž. B. (56) koji je prijavio kako je njegov sin najvjerovatnije izvršio samoubistvo.

Mostarac prijavio da se njegov sin ubio / Foto: Avaz
Foto: Avaz

Dvadesetdvogodišnji V. B. sinoć je pokušao izvršiti samoubistvo iz vatrenog oružja

Policija i ekipa Hitne pomoći pronašli su ga na obali rijeke Neretve.

– Dolaskom Hitne pomoći na lice mjesta utvrđeno je da isti daje znakove života te je prebačen u Kantonalnu bolnicu „Dr. Safet Mujić“ – potvrdili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Više saznajte OVDJE.

Čitajte Hypebih.ba

Čitajte Hypebih.ba i Hypetv.rs, koji je najbrži portal u Srbiji i regionu – sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vijestima.

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS