calendar

Nedelja 7. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Baki iz Sarajeva ukrali cvijeće, a ona ostavila hit poruku lopovu Stižu PAKLENE vrućine, temperatura ide do 42 stepena Celzijusa LUNA ĐOGANI LIJE SUZE ZBOG KĆERKE! Miljkovići otišli na odmor, evo gdje se nalaze! ALEKSANDRA I CAR ZAUVIJEK STAVILI TAČKU! Nikolićeva otkrila sve o njegovom pomirenju sa bivšom, pa rekla da bi mogla da im kumuje! Poznat identitet žene koja je poginula u stravičnoj nesreći u Tuzli Duge kolone na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza “LJUBOMORNA SAM! Moj muž je SAMO MOJ!” Veliki intervju Nadice Ademov! Pjevačica otkrila šta se dogodi kada ona “uđe u flašu” DNEVNI HOROSKOP ZA 7. JULI: Vage čekaju srećne “slučajnosti”, Vodolije rizikuju zbog emocija… “ON JE MAJIN FAN, JEDAN OBIČAN STARLETAN” Taki Marinković žestoko udario na Stanislava, objelodanio strašne stvari “NAS DVOJE VIŠE NE FUNKCIONIŠEMO” Aleksandra Nikolić nikad iskrenije o Filipu, ne može da šuti! Nizozemska nakon preokreta pobijedila Tursku i zakazala evropski klasik u polufinalu ANELI UGLEDALA ASMINA I KĆERKU, SLOMILA SE NA KOMADE: Ne može da dođe sebi, pokajala se zbog svega! STANISLAV U SUZAMA! U rijalitiju se pojavila njegova kćerka, Krofak se potpuno slomio! (FOTO) Nurkić napravio fotografiju ispod Starog mosta u Mostaru: Na istoj lokaciji se nalazio i kao dječak POJAVILA SE PRIVATNA FOTKA INDI I ZORANA MARJANOVIĆA! Pjevačica prvi put pokazala kako uživa pored njega ALEKSANDRA NIKOLIĆ VEČERAS ULAZI U RIJALITI! Šok pred sami kraj, ovo niko nije očekivao, potvrđeno!

Uhapšena četiri terorista osumnjičena za napad u Moskvi: Raste broj ubijenih

Objavio: RHT
23/03/2024 9:40 AM

Uhapšena četiri terorista

Šef ruske tajne službe izvijestio je predsjednika Rusije Vladimitra Putina da su uhapšena četiri terorista umiješana u napad, a da je ukupno 11 privedenih osoba, objavila je agencija RIA Novosti.

Foto: Tanjug/AP

Ranije je ruski zastupnik napisao da je uhapšeno dvoje terorista…

Dvojica osumnjičenika za koje se smatra da su umiješani u sinoćnju pucnjavu uhapšena su nakon potjere automobilom. Napisao je ruski političar, zastupnik u ruskom parlamentu.

– Renault u kojem su se vozili osumnjičenici otkriven je tokom noći na području regije Bryansk -rekao je Alexander Khinshtein.

– Automobil se nije zaustavio na zahtjev službenika za provođenje zakona. Pokušao je pobjeći, a tokom potjere začuli su se pucnji i automobil se prevrnuo – dodao je.

Jedan je osumnjičenik priveden na mjestu nesreće, rekao je, dok je drugi pobjegao i uhapšen je oko 3:50 ujutro po lokalnom vremenu.

– Potraga za ostalima se nastavlja – istakao je Khinshtein.

Također je rekao da su u automobilu pronađeni pištolj, spremnik municije te pasoši državljana Tadžikistana.

S druge strane, “Sky News” piše kako ova informacija nije potvrđena…

Inače, Ministarstvo za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posljedica prirodnih katastrofa Rusije objavilo je spisak poginulih u najvećoj tragediji u modernoj istoriji te države.

Prema tim, prvim zvaničnim podacima, život su izgubile 83 osobe.

Ovaj spisak objavljen je u 4 sata ujutro po lokalnom vremenu, a moguće je da će se taj broj u narednim satima i danima promijeniti, pišu ruski mediji.

Prema podacima koje je nešto ranije saopštio guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov, 110 odraslih i petoro djece povrijeđeno je i odvezeno u bolnice širom Moskve. A 60 osoba nalazi se u teškom stanju.

BONUS VIDEO:

(RIA Novosti/Sky News/hypebih.ba/G.Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS