calendar

Četvrtak 18. Jul, 2023

Konjic: Tri ugriza zmija otrovnica u jednom danu

Objavio: RHT
18/07/2024 11:45 AM

Tri ugriza zmija otrovnica u jednom danu

Sve tri osobe hospitalizovane u Opću bolnicu Konjic

Poskok. Screenshot

Na području grada Konjica jučer su u kraćem vremenskom periodu zabilježena tri ugriza zmija otrovnica. Iz tog razloga Gradska uprava Konjic i Opća bolnica Konjic pozivaju građane i goste Konjica na pojačan oprez kao mjeru predostrožnosti kako bi se spriječile eventualne neželjene posljedice.

– Jedan ugriz je zabilježen u kanjonu Neretve, jedan u kanjonu Rakitnice i jedan u Idbru. Pretpostavlja se da se u dva slučaja radilo o ugrizu poskoka, a u jednom o ugrizu šarke.

Tri ugriza zmija otrovnica u jednom danu

S obzirom na to da se radi o zmijama otrovnicama sve tri osobe su hospitalizovane u Opću bolnicu Konjic, od kojih su dvije, koje su imala ozbiljnije simptome, dobile serum i medicinski su zbrinute.

S obzirom i na činjenicu da do sada nikada nisu zabilježena tri ugriza u kratkom periodu, pretpostavlja se da su zmije iz nekog razloga pojačano agresivne, te se ovom prilikom građani Konjica i gosti pozivaju na oprez kako bi se zaštitili od eventualnih ugriza zmija, obavijestili su iz Gradske uprave Konjic i Opće bolnice Konjic.

BONUS VIDEO:

dnevniavaz.ba/hypebih.ba/A.G.

Čitajte i:”TUGA! Pjevač nastupao u invalidskim kolicima, publika u šoku! Oglasio se poslije nastupa i objasnio svoje zdravstveno stanje (FOTO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS