calendar

Četvrtak 4. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“Htjela sam da GAĐAM Dejana Dragojevića!” Sandra Rešić ogolila dušu: “PLAKALA SAM ZBOG NJEGOVIH RIJEČI!” U Sarajevu uhapšen penzioner (86) koji je dilao drogu Vimbldon bruji o novoj zvijezdi koja je bogatija od Đokovića, Federera… “ŠTA JE ONO MAJI IZMEĐU NOGU…” Šok fotografija kruži društvenim mrežama Nakon napada krokodila: Pronađeni dijelovi tijela djevojčice ŠA ŽESTOKO IZVRIJEĐAO MIONU! Nikad žešća svađa u rijalitiju! “Ti si odvratan…” Nagla promjena vremena u našoj zemlji: Koga temperaturne oscilacije najviše pogađaju UČESNICA RIJALITIJA ANGAŽOVALA POLICIJU! “Vidjeću, ili ću privatnu tužbu, ili…” IZDAHNULA JOJ NA RUKAMA! RADA MANOJLOVIĆ U SUZAMA! Detalji koji kidaju dušu! Nikad neće prebljoeti gubitak DNEVNI HOROSKOP ZA 4. JULI: Rak da nikome ništa ne obećava, Ribe vode emocije… Hari Varešanović: Svi putevi vode u Mostar! “Kada se spomene taj grad, u sjećanju su mi najljepši muzički trenuci” OTKRIVENO ŠTA JE MIONA PITALA STANISLAVA?! Ša: Blam, blam… Izašao prvi trailer za film o Draženu Petroviću: Legendarnog košarkaša utjelovio bh. glumac USKORO JE KRAJ, NE POSTOJI OSOBA NA SVIJETU! Majka Mione Jovanović zapjenila od bijesa, sprema Nenadu haos nakon finala “SVI SU ME VARALI!” Milena Ćeranić O PARTNERIMA, pa se sjetila NJEGA: “Da sam ga manje voljela uspjelo bi!” MARIJA KULIĆ DA PRESAHNE VIŠE OD MILJANINIH SRAMNIH RADNJI – OBJAVLJEN NJEN POSLJEDNJI RAZGOVOR SA ZOLOM!

Tragedija u Zenici: U požaru poginule sestre

Objavio: RHT
11/04/2024 8:59 AM

U požaru poginule sestre

Iz Operativnog centra MUP-a ZDK potvrđeno je da su sinoć u požaru u selu Hajkovići kod Zenice poginule dvije osobe.

U požaru poginule sestre / Foto: 072info

U požaru poginule sestre / Foto: 072info

Iz Operativnog centra MUP-a ZDK kazali su nam da je do požara došlo oko 3:30 sati.

– Do požara je došlo u kući u vlasništvu A.F., koja je rođena 1937. godine. Na lice mjesta odmah je upućena Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica. Potvrđena je smrt dvije ženske osobe i to A. F. i D. S.– ističu iz policije.

Kako su potvrdili iz policije, nastradale osobe su sestre.

Prijetio da će paliti džamije u Mostaru

Istražitelji odsjeka za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije su identificirali osobu koja je prijetila paljenjem džamija u Mostaru. Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su tu osobu uhapsili. 

FUP je dostavio MUP-u HNK informacije o identitetu osobe, koja je na Instagramu prijetila prijetila paljenjem džamija na 30. rođendan navijačke grupe “Ultras” iz Mostara, inače najvatrenijih pristalica Zrinsjkog. 

Policijski službenici MUP-a su na osnovu dostavljenih informacija lišili slobode L. F. M. (2003.) iz Mostara i ispitali u svojstvu osumnjičenog za počinjenje krivičnog djela “Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti”.

O svemu navedenom je podnesen izvještaj Tužilaštvu HNK, a od osumnjičenog je privremeno oduzet telefon, koji će služiti kao dokaz u postupku. 

– Federalna uprava policije pomno prati pojave i ponašanja u cyber prostora s ciljem detekcije prijetnji, sprečavanja izvršenja krivičnih djela i procesuiranja lica koji svojim ponašanjem u cyber prostoru počine krivična djela kažnjiva prema odredbama bosanskohercegovačkog krivičnog zakonodavstva – saopćili su iz FUP-a.

Automobil udario biciklistu

S druge strane, u naselju Nemila kod Zenice sinoć automobil je udario biciklistu, kojeg je potom odvezla vozilo hitne pomoći. 

Kako javlja “Avazov” reporter, zbog toga je stvorena kolona automobila, dok policijski službenici vrše uviđaj. 

Nezvanično saznajemo da je vozač, koji je udario biciklistu, pobjegao s lica mjesta. 

BONUS VIDEO:

(072info/Avaz/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS