calendar

Sreda 16. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Ogledalce, ogledalce, ko je najljepši? Fatima se zeza i smije naglas! EVO GDJE JE JOŠ JANJUŠ ULOŽIO NOVAC – PORED BARA! Hoće li se obogatiti? (FOTO) Najmudrije žene su rođene u ova četiri horoskopska znaka TRAGEDIJA Detalji smrti mlade Sarajke Džejle Drapić (16): Stomatolog od porodice tražio “da mu ne udaraju na egzistenciju” Bivša prva dama Francuske u donjem vešu bacila sve u trans: Žao mi je što mi muž nije ovdje PRVO OGLAŠAVANJE MAJKE MATEJE MATIJEVIĆA: Progovorila o njenovom STANJU nakon napuštanja rijalitija! Pi Didi se prvi put oglasio iz zatvora! Kontroverzni reper poslao poruku, društvene mreže se usijale! ANĐELA DIVLJALA U RIJALITIJU! Pobjesnila kao nikada: “Letiće u jezero!” Pronađeno tijelo posljednje žrtve u Buturović Polju ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Treba se dobro napucat’, danas je radna akcija! “Nemoj bolan Elme pr*iti za stolom” (VIDEO) Viktorijini anđeli se vratili: Najslavniji svjetski supermodeli zablistali na reviji Samo u dva bh. kantona pozitivan prirodni priraštaj! “TROJICA MUŠKARACA SU ME SILOVALA I TUKLA” Jeziva ispovijest starlete, sa 16 godina ušla u svijet prostitucije, traume je prate i danas: Ne znam kako sam preživjela GASTOZ PONIZIO ANĐELU! Spustila glavu od SRAMOTE I BLAMA VRELE FOTKE IVANE DUDIĆ! Glumica pokazala golu zadnjicu, pa otkrila i više nego što je smjela! (FOTO) Sarajevo u finalu izbora “National Geographic Travela”

Toše Proeski već 17 godina nije među nama: Sarajevski autor napravio mu je veliki hit

Objavio: RHT
16/10/2024 11:00 AM

Toše Proeski već 17 godina nije među nama

Dino Muharemović i Toše Proeski

Toše Proeski već 17 godina nije među nama

Sedamnaest godina od smrti Toše Proeskog navršava se danas. Kao i svake godine, brojni poštovaoci obići će posljednje počivalište neprežaljenog pjevača.

“Ni za života, ni danas, ne postoji čovjek koji za Tošu nije imao samo pohvale. Njegove riječi: ‘Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome’, ostat će zauvijek urezane u srcima svih koji su ga osobno poznavali te brojnih obožavatelja i štovatelja koji su ga zavoljeli kroz njegovo glazbeno djelovanje”, poručuju iz njegove diskografske kuće Hit Records.

Tog kobnog 16. oktobra 2007. godine na autocesti Zagreb-Lipovac nedaleko od Nove Gradiške oko 6 sati i 20 minuta Tošetov vozač Georgij Georgijevski izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u prikolicu tegljača.

Poginuo na licu mjesta

Toše je poginuo na licu mjesta. Pretpostavlja se da je vozač zaspao jer se zabio velikom brzinom u kamion, više od 180 kilometara na sat. Vozač je zadobio potres mozga i posjekotine na licu, a menadžerica je bila u stanju teškog šoka.

Tog jutra prije 17 godina šok i nevjerica širili su se cijelim regionom, jer u tom trenutku Toše je bio jedan od najomiljenijih i jedan od napopularnijih pjevača. Kada je pogino imao je samo 26 godina.

Iako je kratko živio Toše je iza sebe ostavio veliki broj hitova, a jedan od njih je “Kad varaš ti”, čiji je autor sarajevski hitmejker Dino Muharemović. On u svakoj prilici ističe da mu je bilo veliko zadovoljstvo sarađivati s Proeskim te kako je bio posebna osoba.

Čitajte i ŽESTOK SUKOB ANĐELE I GASTOZA! Ori se sve – cimeri u šoku

Anđela Đuričić stavila je tačku na druženje sa Nenadom Marinkovićem Gastozom, što je izazvalo neviđeni revolt kod rijaliti učesnika.

Gastoz smatra da Anđela pretjeruje i da se ponaša kao da joj je pobio pola familije, te je dodao i to da ništa loše nije uradio.

– Smatram da ništa nisam pogrešio, tu je Ena samo koleteralna šteta – istakao je Marinković.

– Ona je mene razočarala jer je ispalo kao da sam joj pobio pola familije. Poslije svih lijepih dana nije mi jasno da može da digne tako velike zidove – nastavio je Nenad.

– Sada da je podsjetim malo, kada smo pričali, koliko ona misli da sve pamti, ne pamti. Da je zapamtila naš razgovor o emocijama, razmišljala bi da me ne povredi. Moj zadatak je bio da je nasmijem, a njen zadatak je bio da me povrijedi. Glupo mi je da prolazimo jedno pored drugog, ne mogu tako da živim – rekao je Gastoz.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Raport/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS