calendar

Subota 17. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
BIO SAM S OŽENJENIM GLUMCEM Uroš Stanić sve priznao, više ne želi šutjeti! Majmunske boginje bliže nego ikada: Evo šta trebate znati o ovom virusu UZNEMIRUJUĆ SNIMAK NASILJA! Nakon žestokog sukoba, muškarac udario ženu u glavu usred autobusa u Beogradu! OVDJE SU ODRASLI ĐOLE I GAGI ĐOGANI! Djetinjstvo su proveli u trošnoj kući u ovom naselju, a evo šta su komšije rekle za njih! “U dugovima sam! Liječio sam se od kocke!” Miki Đuričić otkriva da li se vraća u rijaliti?! “VOZIO POD UTICAJEM ALKOHOLA, DAO LAŽNI ISKAZ!” Policija se oglasila povodom saobraćajke Tonija Bijelića, skandalozni detalji! ŠOK! JANJUŠ SE DIREKTNO OBRATIO ANELI?! Slomio se i iznio šta mu je na duši, nije mogao više da izdrži! Tarik Filipović sa bosanskog ćilima: Srce Sarajeva se osjeti na svakom koraku Fatima sve radi sama, ruke joj drhte, a Elmedin i Jana gledaju filmove i uživaju u ljubavi! ANELI I BIVŠI RIJALITI UČESNIK NAPRAVILI HAOS! Nastala drama, sve snimili! REAGOVALO OBEZBJEĐENJE Trideseti Sarajevo Film Festival je počeo! Evo ko je sve od poznatih ličnosti prošetao crvenim tepihom, a on je dobio nagradu IAKO JE DRUGA NAJBOGATIJA OSOBA NA PLANETI: I Džef Bezos je plaćao kiriju “Krstim, vjenčam i opjevam, svi kukaju, a ja pjevam”: Upucan lažni sveštenik, posvađao se sa stricem Besplatan javni prevoz za sve građane i posjetitelje Sarajeva tokom trajanja SFF-a Fatima pobjegla! Elmedin i Jana je traže po livadama ne znaju šta će bez nje… MRAČNA TAJNA MIONE JOVANOVIĆ! Ša nije slutio, ne može da dođe sebi, mora da drži jezik za zubima

SVE JE SPREMNO ZA 30. SARAJEVO FILM FESTIVAL! Posljednje pripreme su u toku, a za nagradu “Srce Sarajeva” takmičiće se ukupno 54 filma! (FOTO+VIDEO)

Objavio: RHT
16/08/2024 7:16 PM

SVE JE SPREMNO ZA 30. SARAJEVO FILM FESTIVAL!

photo: Hype BIH

Sarajevo Film Festival počinje večeras i trajaće do 23. avgusta. Za nagradu „Srce Sarajeva“ takmičiće se ukupno 54 filma, dok će tri filma biti prikazana van konkurencije. Svjetske premijere očekuju nas u ostvarenju Mirjane Karanović „Majka Mara“ i Vuka Ršumovića „Među bogovima“.

photo: Hype BIH

Predsjednik žirija u „Takmičarskom programu – igrani film“ biće poznati Pol Šreder, scenarista filmova Martina Skorsezea kao što su „Taksista“, „Razjareni bik“ i „Posljednje Hristovo iskušenje“, kao i reditelj filmova „Američki žigolo“, „Ljudi mačke“, „Mišima“ i „Grad zločina“. Pored njega, u žiriju će se naći Juho Kuosmanen, Una Gunjak, te glumci Sebastijan Kavaca i Numi Repas.

Počasno „Srce Sarajeva“ biće dodijeljeno reditelju, scenaristi i producentu Aleksandru Pejnu kao priznanje za njegov izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

SVE JE SPREMNO ZA 30. SARAJEVO FILM FESTIVAL!

Hype BIH

Takođe, čuvenom glumcu, scenaristi i reditelju Džonu Torturu biće odana počast za njegov značajan doprinos filmskoj industriji i njegov izuzetan glumački, scenaristički i rediteljski talenat. On će takođe održati masterklas, na kojem će govoriti o svojoj bogatoj karijeri i umijeću.

Holivudskoj zvijezdi Meg Rajan biće dodijeljeno „Počasno srce Sarajeva“ u znak priznanja za njen izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti. Poznata po svojoj svestranosti i prirodnom šarmu, Meg Rajan će prisustvovati posebnoj projekciji svoje romantične komedije iz 1998. godine „Stigla vam je pošta“ u Ljetnom kinu Coca-Cola. Ona će pozdraviti publiku na istom mjestu gdje je ovaj film prikazan prije 25 godina, na 5. Sarajevo Film Festivalu. Takođe će održati masterklas, koji će pružiti uvid u ključne aspekte njene karijere, a predstaviti će i svoj novi film „What Happens Later“, koji će takođe biti prikazan na festivalu.

Za nagradu “Srce Sarajeva” takmičiće se ukupno 54 filma!

Hype BIH

U okviru osmog izdanja „Pretpremijera serija“ na Sarajevo Film Festivalu biće predstavljeno sedam serija iz bivše Jugoslavije. Među njima je i „Sablja“ u režiji Gorana Stankovića i Vladimira Tagića, koja se zasniva na stvarnim događajima iz Srbije 2003. godine, kada je ubijen srpski premijer Zoran Đinđić ispred zgrade Vlade.

Ostale serije koje će biti predstavljene uključuju „Bijeli put“ kreatora Emira Imamovića Pirekta, „Komar“ Timura Makarevića, „Kotlina“ Danisa Tanovića i Amre Bakšić Čamo, „Nobelovac“ Tihomira Stanića, Vladimira Roganovića i Ivana Velisavljevića, „Princ iz Eleja“ Dušana Vranića, Elme Tataragić, Enesa Zlatara i Amre Bakšić Čamo, kao i „Tender“ Srđana Vuletića.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/hypetv.rs/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS