calendar

Utorak 30. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Pomoću ovih trikova dobit ćete volumen kose kakav ima Kejt Midlton ALEKS ZALJUBLJENA DO UŠIJU? Progovorila o NOVOM DEČKU Nikad emotivniji nastup: Beogradski sindikat izveo pjesmu za nastradalu djecu iz “Vladislav Ribnikar” “D-CAST”POMJERA GRANICE! Dejan Dragojević sve oduševio “MOJA TRUDNOĆA JE BILA TURBULENTNA” Aleksandra ne može više da šuti o Filipu: Priznala sve o POMIRENJU: “Kod mene je bilo ludilo” Oglasio se pjevač koji je izazvao najviše polemika na otvaranju OI: Da nije kontroverzi ne bi bilo zabavno Ogorčene američke teniserke pobjegle iz Olimpijskog sela zbog onoga što su tamo zatekle “EMOCIJE SU SE UGASILE!” Aleksandra Nikolić ekskluzivno za Hype otkrila sve o odnosu sa Filipom, pa pomenula i NOVOG DEČKA (VIDEO) CIFRA OD KOJE MOŽE DA SE RIKNE! DARA BUBAMARA TRAŽILA BRDO LOVE! Šok detalji napravili pometnju “JEDINO SAM TRAŽILA POŠTOVANJE” ALEKSANDRA NIKOLIĆ OTKRILA detalje RASKIDA sa Carem? Ekskluzivno za HYPETV Svratili u Jablanicu, najeli se pečenja, pa pobjegli ne plativši račun od 217 KM ALEKSANDRA OTKRILA ISTINU O CARU: “Završila sam u BOLNICI u OSMOM MJESECU TRUDNOĆE!” Nikolićka iznijela JAVNO šta se dešavalo u 4 ZIDA! (VIDEO) MEGAEKSKLUZIVNO! ALEKSANDRA NIKOLIĆ NA HYPE TV! Prvi put o odnosu sa Carem, Leoni i BURNOM RASKIDU Lidija Vukićević se sprema za more: Sirene mogu da se zabrinu Prijetnje, preljube, klevete: Ovi rijaliti takmičari svoje rasprave nastavljaju na sudu U OVIM HOROSKOPSKIM ZNAKOVIMA SE RAĐA NAJVIŠE MAMINIH SINOVA: Kod njih ćete uvijek biti broj 2!

SUTRA JE PRAZNIK APOSTOLA ANDREJA: Jedini apostol koji je obišao Rusiju i prorekao da će biti velika pravoslavna zemlja!

Objavio: RHT
12/12/2022 9:45 AM

Sveti apostol Andrej prozvan još i prvozvani jer je prvi postao Hristov učenik. Andrej je bio ribar iz mesta Vitsaida. Bio je brat Svetog Petra.

Foto: msmap.ru

Na svom misionarskom putu obišao je Vitiniju i Propontidu sa Halkidonom i Vizantijom, Trakiju i Makedoniju, sve do Crnog mora i Dunava, i Tesaliju, Grčku, Ahaju, Amintin, Trapezunt, Irakliju i Amastridu ali došao je i do reke Dnjepar, koja prolazi danas kroz Rusiju, Belorusiju i Ukrajinu.

Кada je došao do reke Dnjepra, zaustavio se kod Кijevskih gora, gde je blagoslovio i postavio krst, predskazujući da će narod koji živi tu primiti veru od njegovog apostolskog prestola, osnovanog u Vizantiji. Prošavši i ka severu, posetio je ona mesta gde će za hiljadu godina biti osnovan grad veliki Novgorod.

Na kijevskim brdima apostol je, obraćajući se svojim učenicima, rekao: „Vjerujte mi da će milost Božja zasjati na ovim planinama; ovde će biti veliki grad, i Gospod će tamo podići mnoge crkve i prosvetiti celu rusku zemlju svetim krštenjem.”

Foto: Wikipedia

U ruskom narodu apostol Andrej je veoma poštovan jer je bio jedini apostol koji je prošao ruske zemlje i prorekao za Rusiju da će biti velika i moćna pravoslavna država.

Gotovo svaki veći grad u Rusiji ima spomenik posvećen apostolu Andreju.

Na Peloponezu je uhapšen i u gradu Patre razapet na krst. Andrej nije razapet kao drugi apostoli i Hristos i zbog toga se i danas njegov krst naziva Andrejev krst.

Sve vreme dok je visio živ na krstu, govorio je pouke hrišćanima okupljenim oko krsta. Prisutni narod je hteo da ga skine sa krsta, ali im vojnici to nisu dozvolili. Pred svoju smrt se pomolio i izgovorio reči koje su ostale zabeležene: “Gospode Isuse Hriste, ne dopusti da me skinu s krsta, na kome visim radi imena Tvog, nego me primi, Učitelju moj: Tebe zavoleh, Tebe poznah, Tebe ispovedam, Tebe videti želim, što jesam Tobom jesam. Gospode Isuse Hriste, primi u miru duh moj, jer već je vreme da dođem k Tebi i da gledam Tebe, za kojim silno čeznem! Primi me, Učitelju Blagi, i učini da ne budem skinut s krsta pre no što Ti primiš duh moj!”. Nakon toga je umro.

Hype, Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS