calendar

Nedelja 6. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Horde zla slave 37. rođendan: Uvijek su tu kada nešto treba za državu Bosnu i Hercegovinu, ljubavlju bodre FK Sarajevo, a imali su veliki ugled na YU sceni PRVO OGLAŠAVANJE ŽENE MILANA KALINIĆA! Nakon njene objave usijale se društvene mreže (FOTO) Ovo je trudnica (29) koja je izgubila život u Jablanici, iza nje ostala kćerkica MAJA MARINKOVIĆ UHVAĆENA S NEPOZNATIM MUŠKARCEM! Isplivale prve zajedničke fotografije, javnost u šoku! Ministar sigurnosti Nenad Nešić će obići spasilačke timove RASTE BROJ STRADALIH: Pronađena još tri tijela MILJANA KULIĆ PROKRVARILA UŽIVO U PROGRAMU! Hitno prekinute nominacije, voditeljica povikala na sav glas! Spasio 10 ljudi pa poginuo: Pomozimo porodici jablaničkog heroja Ernada Begovića Emina javno izrazila osjećanja prema posebnom muškarcu: Sretan rođendan, ljubavi MILICA VELIČKOVIĆ ULAZI U RIJALITI?! Terzi i Sofiji će pozliti! OTKRIVEN PLAN, PROCURILE INFORMACIJE! LEJLA HEROJ NACIJE! Ovo je trenutno najhrabrija žena na svijetu, njeno spašavanje kćerke (13) iz bujice je sinonim borbe između ŽIVOTA I SMRTI (FOTO/VIDEO) SILOVANJE U RIJALITIJU? “Samo želim da se sazna istina!” Bivša rijaliti učesnica nakon MNOGO GODINA progovorila o potresnim svjedočenjima iz UKINUTOG PROJEKTA Policija trenutno ne dopušta prolazak do mjesta katastrofalnih klizišta Proglašena trodnevna žalost u Jablanici Tinejdžeri iz BiH, Srbije i Slovenije među osuđenim za brutalni napad u Austriji Uspostavljena cestovna komunikacija Mostar – Jablanica za spasilačke službe i hitne slučajeve

STRAVIČNO Kako je Kosta K. planirao masovno ubistvo? Pretraživao i mogu li djeca krivično odgovarati

Objavio: RHT
06/05/2023 10:34 PM

Trinaestogodišnji dječak koji je ubio osam svojih vršnjaka i radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru planirao je ovaj zločin mjesec dana.

Foto: HYPETV

Vještačenje njegovog telefona pokazalo je da je svjesno počinio zločin i da je planirao kako da izbjegne zatvor, jer je neposredno pred zločin pretraživao Krivični zakonik Srbije da bi saznao da li djeca mogu krivično da odgovaraju.

Krivična (ne)odgovornost

Pretraga njegovog telefona je pokazala da je organizovao napad u školi baš zato što mu je ostalo malo više od dva mjeseca do 14. rođendana i da mu je toliko vremena ostalo od krivične neodgovornosti ukoliko počini zločin.

– Na osnovu njegove pretrage se zaključuje da je organizovao napad u školi sada jer je znao da mu je ostalo malo više od dva mjeseca do 14. rođendana i da mu je toliko vremena ostalo od krivične neodgovornosti ukoliko počini zločin – rekao je izvor upoznat sa slučajem.

Kako je nakon tragedije izjavio Veselin Milić, načelnik Uprave Grada Beograda, cijelio zločin pripreman je mjesec dana. Pokazao je spisak sa imenima učenika koje je planirao da ubije, kao i precizan plan škole sa iscrtanim ulazom i izlazom.

– Nastradalo je osam učenika škole, sedam devojčica i jedan dečak, naveo je on i dodao:

– Motiv nije saopštio. Vatreno oružje uzeo je iz očevog stana i donio sa četiri molotovljeva koktela, rekao je.

Nije pokazao kajanje

Večer prije masovnog ubistva gledao je američki blokbaster o masakru u jednoj školi u Americi. Na ispitivanju u policiji nije pokazao kajanje zbog učinjenog zlodjela. Ponašao se bahato dok je pričao o žrtvama.

Kosta Kecmanović nije bio pod dejstvom alkohola, niti psihoaktivnih supstanci kada je izvršio zločin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS