calendar

Nedelja 11. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Za ova tri znaka će se “lijepiti” novac do kraja ljeta OVO JE JELOVNIK KEJT MIDLTON! Princeza od Velsa promijenila život iz korjena nakon što joj je dijagnostifikovan rak! BH Meteo upozorava: Upućen važan apel stanovnicima BiH MAJA NAPRAVILA STANISLAVU HAOS U HOTELU! Sve procurilo javno, a onda Krofak brže bolje obrisao! ŠOKANTNO! DRAGANA MIRKOVIĆ I ACA LUKAS NAPRAVILI POPIS STANOVNIŠTVA U VELIKOJ PLANI! Dvije najveće muzičke zvijezde zajedno zapjevale njihov zajednički duet SKANDAL! RIJALITI UČESNIK UHVAĆEN NA GOMILI: Vrela akcija nasred kluba, prisutni šokirani (FOTO) Nikad ga ne biste prepoznali: Ovako je Desingerica izgledao bez tetovaža i s kosom IMA LI KRAJA VRUĆINAMA: Evo šta kažu meteorolozi do kad će trajati toplotni val MILICA PAVLOVIĆ DRASTIČNO PROMIJENILA IZGLED! Do sada u ovakvom izdanju nije viđena, evo šta je uradila! “NE MOGU DA VJERUJEM” Jelena van sebe zbog Miljane i Ivana, njena drugarica raskrinkala u kakvom je stanju! NOVA JANJUŠEVA OBJAVA POSVEĆENA BRATU KIDA DUŠU! Poručio mu da još uvijek sanja da su zajedno! (FOTO) Ovo je najsretniji znak zodijaka: Saznajte da li ste baš vi rođeni pod sretnom zvijezdom TEODORA DŽEHVEROVIĆ NAPRAVILA HAOS NA MREŽAMA NOVOM OBJAVOM! Pjevačica nosi trakice umjesto kupaćeg, malo toga ostavlja mašti! (FOTO) Strašna nesreća u Hrvatskoj: Rampa trajekta priklještila mornare, ima mrtvih Dizni najavio brojna iznenađenja, otkrio i naziv filma Avatar 3 Seli se Emina Jahović! A evo i gdje se nalazi luksuzna vila

Strašna nesreća u Hrvatskoj: Rampa trajekta priklještila mornare, ima mrtvih

Objavio: RHT
11/08/2024 5:30 PM

Na mjesto nesreće su stigli policija i hitna pomoć, ali nesretnim mornarnima nije bilo pomoći

Trajekt Lastovo (Ilustracija) - Avaz
Trajekt Lastovo (Ilustracija). Zvonimir Barisin/PIXSELL

U trajektnom pristaništu u Malom Lošinju dogodila se strašna nesreća oko 15:30 sati, javlja Jutarnji list. 

Prema neslužbenim informacijama, došlo je do pada ulazne rampe trajekta “Lastovo”, koja je priklještila tri mornara “Jadrolinije”. 

Kako tvrdi Jutarnji list, dva mornara su poginula, dok je jedan teško povrijeđen. 

Kako prenose, na mjesto nesreće su stigli policija i hitna pomoć, ali nesretnim mornarima nije bilo spasa. Riječ je o trajektu koji je trebao u 16 sati isploviti prema Zadu, navode iz Jutarnjeg lista.

Čitajte i Drama na otoku Mljet: Iz gorućeg glisera spašeno šestero izletnika iz Mostara

Zatekao sam gliser u buktinji a putnici su skočili u more, kazao je Orlandini

Gliser u buktinji. Dubrovački vijesnik

U sjeverozapadnom akvatoriju otoka Mljeta jučer oko 16 sati došlo je do zapaljenja 11 metara dugog glisera u kojem se nalazilo šest putnika koji su uz luke Pomena krenuli u posjetu ka otoku Korčuli.

Dubrovački vjesnik piše da je iznenada je došlo do požara strojarnice u pogonskom dijelu plovila. Zbog čega su u opasnosti našli životi putnika i skipera koji je.O havariji koja ih je zadesila, izvijestio otočnog lučkog operatera.

Pružena pomoć

Čim mu je proslijeđen poziv lučkog operatera. Na intervenciju je sa svojim gliserom žurno isplovio dubrovački nautičar i ronilac Mario Orlandini kako bi brodolomcima pružio pomoć.

– Zatekao sam gliser u buktinji a putnici su skočili u more kako bi pravodobno izbjegli moguće teže posljedice i spasili živote. Na udaljenosti oko jedne milje od kopna uspio sam neozlijeđene putnike, njih šestero, izvući iz mora i ukrcati ih što sam brže mogao te ih vratio u lučicu Pomena. Gliser smo ostavili da pluta, vjerujući da će ga maestral odvući prema Mljetskom kanalu i poluotoku Pelješcu. Te da će tamo potonuti bez veće opasnosti po okoliš – kazao je Orlandini za Dubrovački vjesnik.

Kako su saznali novinari dubrovačkog portala, nakon ove operacije spašavanja ljudi i otoka avion tipa Air tractor je još dok je gliser gorio napravio krug. Te detaljno izvidio situaciju, pilot kojeg je vjerojatno zaključio da će jaki maestral odvući ploveću buktinju dalje ka pučini.

Nastavak čitajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/republika/A.K.H

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS