calendar

Četvrtak 10. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Elmedin pobjesnio kad je vidio: Fatima pošla Jani sasuti tijesto na glavu Demirović: Borbeni smo, trčimo, želimo dati maksimum protiv Nijemaca EKSKLUZIVNO! Lejla Zalihić treba vašu podršku, veliki bolovi i glavobolja, a kćerka ima ovu želju? Ahmedhodžić šokiran iznenadnom smrću bivšeg saigrača: Ne mogu vjerovati, počivaj u miru, brate Dženifer Lopez konačno otvorila dušu: Cijeli je**ni svijet je eksplodirao Uhapšen Boranin zbog izazivanja panike! Na Tiktoku iznosio tvrdnje o smrti brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić! U njegovom stanu pronađen eksploziv i droga! MILJANA KULIĆ AB*RTIRALA ZOLINO DIJETE! Izdato zvanično saopćenje! DEVASTACIJA RIJEKE U KONJICU “Klizišta su rezultat radova na izgradnji mini hidroelektrane” Jovana Pajić najavljuje bržu pjesmu: ‘NIJE MI PROBLEM DA IZGLEDAM KAO BESKUĆNIK’ Zola otkrio istinu o kockarskim dugovima Poduzete hitne mjere na klizištu u Pofalićima HITNO ODLUKA U RIJALITIJU: Bijelu kuću ODMAH NAPUŠTA ovih 40 učesnika Hrabri čin mladih policajaca u Jablanici: Spasili šest osoba s krova džamije ŠA DOŽIVIO NERVNI SLOM ZBOG MIONINE IZDAJE! Bijesan nakon saznanja da otkida na njegove fore ŠOK! Tara otkriva da li je OPROSTILA SVE DANILU?! Opisala situaciju između njih, pa istakla: “NISAM KORISTILA OPIJATE!” (VIDEO) Rafael Nadal potvrdio da uskoro završava igračku karijeru! “To me je navelo na ovu odluku” (VIDEO)

Stanovnici mostarskog naselja organizovali proteste: Ne želimo da nam se dogodi Donja Jablanica

Objavio: RHT
10/10/2024 10:15 AM

Stanovnici organizovali proteste

Neformalna grupa građana “Zaustavimo nezakonite izmjene Prostornog plana u Mostaru” poziva sve građane na proteste koje će održati u petak u naselju Miljkovići, s početkom u 10:00 sati.

Foto: Google

Okupljanje je planirano na lokaciji Kobilovača, na cesti Mostar – Čitluk.

Stanovnici organizovali proteste

Mještani naselja Miljkovići i Kozice izrazili su ozbiljnu zabrinutost zbog građevinskih radova na brdima iznad njihovih kuća. Naime, tu su u toku pripreme za izgradnju solarnih postrojenja.

Strahuju da bi njihove zajednice mogle doživjeti istu sudbinu kao Donja Jablanica, te odlučno poručuju da neće dopustiti da se to dogodi.

Protestom žele skrenuti pažnju na ono što nazivaju nezakonitim raspolaganjem državnim zemljištem.

Mještani ističu da je Odlukom Ustavnog suda BiH stavljeno van snage pretvaranje državnog šumskog i poljoprivrednog zemljišta u građevinsko zemljište, te naglašavaju da je Grad Mostar nastavio izdavati dozvole investitorima za gradnju na tim parcelama uprkos ovoj odluci.

Ovaj protest je odgovor na, kako kažu, ignorisanje pravnih normi i volje lokalne zajednice, te predstavlja apel za zaustavljanje svih daljih radova dok se situacija pravno ne razjasni. Mještani pozivaju sve građane da im se pridruže u borbi za očuvanje njihove zemlje i poštovanje odluka pravosudnih institucija.

U sarajevskom naselju pokrenuto klizište: Posljedice mogu biti katastrofalne

Pročitajte i: U sarajevskom naselju pokrenuto klizište: Posljedice mogu biti katastrofalne.

Nakon poplava i klizišta koje su proteklog petka u Bosni i Hercegovine napravile katastrofalnu štetu, oduzele najmanje 20 i ugrozile još na stotine života, građani širom naše zemlje su i više nego zabrinuti sa dešavanjima i u ostalim gradovima.

U Sarajevu pokrenuto klizište: Posljedice mogu biti katastrofalne/Foto: svjedok klizišta

Jedan zabrinuti građanin sarajevskog naselja Pofalići, je medijima poslao nekoliko fotografija koje su u najmanju ruku zabrinjavajuće…

Više saznajte OVDJE.

Čitajte Hypebih.ba

Čitajte Hypebih.ba i Hypetv.rs, koji je najbrži portal u Srbiji i regionu – sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vijestima.

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS