calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Ispovijest vozača kamiona koji je preživio odron: Sve se odigralo u nekoliko sekundi, cesta ispred mene je nestala MILJANA NAJAVILA HAOS! Planira NAPAD na Sofiju? Isplivao VIDEO! Marija Šerifović otkazala koncert u Sarajevu za 28. decembar: Nije vrijeme za pjevanje dok neko pati Poplave u BiH: Žrtve sve brojnije, ali i pitanja Amra Jahić, supruga imama iz Donje Jablanice: Plivala sam sa djetetom do munare, tamo više nema života MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE? STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima Kod Komadinovog vrela od jutra se radi na uspostavljanju putne komunikacije TRUDNA MILICA POSLALA JASNU PORUKU! Zapušila usta hejterima, donijela odluku! (FOTO)

ŠTA SE DEŠAVA S VIDOJEVIM NASLJEDSTVOM: Ostavinska rasprava nije počela ni poslije godinu dana, a ovu odluku je donio sud u Hrvatskoj

Objavio: RHT
22/06/2023 7:40 PM

Prošlo je više od godinu dana od smrti Vidoja Ristovića, a ostavinska rasprava, u kojoj treba da se podijeli njegova imovina između njegove udovice Nikoline Pišek i dvije kćerke iz dva braka, kako saznajemo, i dalje nije počela.

Takođe, suđenje ni po jednoj tužbi koju je voditeljica podnijela sudovima u Srbiji protiv bivšeg svekra Vitora Ristovića, poznatijeg kao Miša Grof nije započeto.

– Nikolina ne zna zbog čega nijedan sudski proces u Srbiji nije počeo, niti kada će se to dogoditi. Ona je svekra tužila i za klevetu. S druge strane, u Hrvatskoj je on u oktobru prošle godine podnio tužbu protiv nje, tražio je zabranu prometa nekretninama, kako ne bi mogla da proda kuću koju su ona i Vidoje gradili, jer i za to tvrdi da je on slao novac, što je ona demantovala. Održana su šest, sedam ročišta i tu tužbu je izgubio – kaže naš sagovornik.

Kao što je poznato, Nikolina Pišek traži da ona i njeno i Vidojevo dijete dobiju ono što im zakonom pripada, dok njegov otac Vitor Ristović, poznatiji kao Miša Grof ne da ništa. On tvrdi da je sva imovina od njegovih roditelja i njegova, tako da Pišekova ne može ništa i da potražuje.

– Ona ne može dijeliti moju imovinu! Kako bi ona dijelila moju dedovinu? Naslijedio sam kuću u centru grada, 18 stanova u Cvijićevoj. To je bilo oduzeto mom djedu i vraćeno je meni. Naslijedio sam i grobnicu od mramora i bronze na Novom groblju koja vrijedi pola miliona eura. I sada, kako bi ona mogla da dijeli sa mnom imovinu moga dede i oca, moje majke? Šta će ona dijeliti, ja ništa ne razumijem?! Sve se vodi na mene – izjavio je Miša ranije za Kurir.

– Neću valjda dozvoliti da antikvitete koje je on volio da ona nosi u Hrvatsku ili da razvlači ovdje i prodaje ih. On ih je volio i kupovao ih je, ali ne s njenim novcem, nego s mojim – dodao je.

Podsjetimo, Nikolinin advokat je tada izjavio da je ona podnijela krivičnu prijavu protiv svekra za nasilje, kao i da je pokrenuta ostavinska rasprava. Takođe je naveo da je Vidoje imao svoju imovinu u Beogradu i da navodi njegovog oca nisu tačni.

– Ta imovina nema veze s imovinom njegovog oca. Ne samo da sam sada advokat Nikoline Ristović nego sam u proteklih godinu dana i sarađivao s pokojnim Vidojem i imam saznanja o njegovim poslovnim aktivnostima, a koje nemaju veze s porodičnom imovinom. Imamo informacije kod koga i gdje je ta imovina – izjavio je tada Nikolinin advokat Silvije Hraste.

hypetv.rs / kurir.rs

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS