ŠTA ONI ZNAJU?! Svetski kuvari sastavili listu 10 najgorih NAŠIH JELA! Kad vidite listu- ŠOKIRAĆETE SE!
Strancima je generalno jedna od zamerki na srpsku kuhinju što je “previše jaka” i kalorična, a očigledno ima i onih kojima ne prijaju kombinacije ukusa koje ljudi s našeg podneblja obožavaju.
Srpska kuhinja predstavlja pravu mešavinu brojnih kultura koje su ostavile trag na ovim prostorima, a čini se da smo uzeli najbolje od svake, pošto gastronomska ponuda naše zemlje može da zadovolji skoro svaki ukus.
Dok se većina stranaca oduševi srpskim mesnim specijalitetima, neke delicije, poput paprikaša od repova, škembića, brizli, pihtija ili čvaraka, nisu za svačije nepce, jer nekima imaju previše intenzivan ukus.
I mada nije konkretno objašnjeno šta to ovim specijalitetima „fali“, zbog čega su poneli nepopularnu titulu, evo kojih 10 srpskih jela su po mišljenju profesionalaca najgora, krenuvši od najmanje „loših“:
Podvarak, čvarci, svadbarski kupus, srpska salata, riblja čorba, popara, slatko, rezanci aa makom i kao najlošije naveli su pihtije.
Mi bi dodali, šta oni znaju?
Izvor: Kurir/Luftika/hypebih.ba