calendar

Nedelja 7. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Baki iz Sarajeva ukrali cvijeće, a ona ostavila hit poruku lopovu Stižu PAKLENE vrućine, temperatura ide do 42 stepena Celzijusa LUNA ĐOGANI LIJE SUZE ZBOG KĆERKE! Miljkovići otišli na odmor, evo gdje se nalaze! ALEKSANDRA I CAR ZAUVIJEK STAVILI TAČKU! Nikolićeva otkrila sve o njegovom pomirenju sa bivšom, pa rekla da bi mogla da im kumuje! Poznat identitet žene koja je poginula u stravičnoj nesreći u Tuzli Duge kolone na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza “LJUBOMORNA SAM! Moj muž je SAMO MOJ!” Veliki intervju Nadice Ademov! Pjevačica otkrila šta se dogodi kada ona “uđe u flašu” DNEVNI HOROSKOP ZA 7. JULI: Vage čekaju srećne “slučajnosti”, Vodolije rizikuju zbog emocija… “ON JE MAJIN FAN, JEDAN OBIČAN STARLETAN” Taki Marinković žestoko udario na Stanislava, objelodanio strašne stvari “NAS DVOJE VIŠE NE FUNKCIONIŠEMO” Aleksandra Nikolić nikad iskrenije o Filipu, ne može da šuti! Nizozemska nakon preokreta pobijedila Tursku i zakazala evropski klasik u polufinalu ANELI UGLEDALA ASMINA I KĆERKU, SLOMILA SE NA KOMADE: Ne može da dođe sebi, pokajala se zbog svega! STANISLAV U SUZAMA! U rijalitiju se pojavila njegova kćerka, Krofak se potpuno slomio! (FOTO) Nurkić napravio fotografiju ispod Starog mosta u Mostaru: Na istoj lokaciji se nalazio i kao dječak POJAVILA SE PRIVATNA FOTKA INDI I ZORANA MARJANOVIĆA! Pjevačica prvi put pokazala kako uživa pored njega ALEKSANDRA NIKOLIĆ VEČERAS ULAZI U RIJALITI! Šok pred sami kraj, ovo niko nije očekivao, potvrđeno!

ŠTA NAM GOVORE DJEČJI TANTRUMI I ZAŠTO DJECA IMAJU IZLIVE BIJESA

Objavio: RHT
06/10/2023 7:20 PM

Psiholozi objašnjavaju da tantrumi odnosno izlivi bijesa kod djece uzrasta od 2 do 5 godina ne pokazuju to da su djeca nevaspitana i bezobrazna već da testiraju roditeljske granice i da im je potrebna pažnja.

  Jaki tantrumi ( bacanje po podu i urlanje na sav glas) poručuju samo jedno:

„MOLIM TE POSTAVI MI GRANICU!“

-Pa vi roditelji sljedeći put kupite ponovo tu igračku kada ste već naglasili da danas nema kupovine igračaka. Ali nemojte se poslije čuditi tantrumu – kratko upozorava psiholog.

 Dijete vam tantrumom samo pokazuje da treba da mu postavite granice. Ostanite doslijedni iako dijete počne da plače, iako vam bude žao i osjećate se loše zbog dječjih suza. Za njihovo dobro je da budete jaki i ne pokleknete u ovim situacijama.

 A kako? Jednostavno se smirite, izbrojte do 10 i pustite dijete da odvrišti neko vrijeme. Ne obazirite se na komentare drugih ljudi, svako razuman zna da je nemoguće imati dijete koje je uvijek poslušno. Na kraju krajeva, dijete i ne treba da bude uvijek poslušno. Sačekajte da se dijete smiri i ostanite pri svom stavu. Kada budete osjetili da imate prostora da mirno popričate sa djetetom, objasite mu mirnim tonom zašto je situacija baš takva kakva jeste i zašto nešto ne može ili mora.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS