calendar

Ponedeljak 30. Septembar, 2023

Spahić: O Ahmedhodžiću odlučio cijeli savez, pojedini na pokvaren način pokušavaju dovesti nekoga u reprezentaciju

Objavio: RHT
30/09/2024 3:45 PM

Spahić: O Ahmedhodžiću odlučio cijeli savez

Spahić: O Ahmedhodžiću odlučio cijeli savez

Spahić: O Ahmedhodžiću odlučio cijeli savez

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Sergej Barbarez danas je saopštio spisak za predstojeće utakmice Lige nacija.

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Sergej Barbarez danas je saopštio spisak za predstojeće utakmice Lige nacija.

Tim povodom je održana press-konferencija u prostorijama N/FSBiH, a na njoj se novinarima obratio Emir Spahić, direktor nacionalnih selekcija naše zemlje.

O Ahmedhodžiću odlučio cijeli savez, pojedini na pokvaren način pokušavaju dovesti nekoga u reprezentaciju

– Vidim da smo kao reprezentacija postali in i da se opet vratio interes za utakmice reprezentacije. Ima noviteta, kao što vidite na spisku. Neke stvari se moraju poštovati. Od početka smo govorili i idemo tim putem da se u reprezentaciju dolazi radom, redom, disciplinom, poštovanjem i ljubavlju. Tako je i danas. Tako će biti i ubuduće. Onih kojih nema, sa razlogom ih nema. A razloge sam naveo. Oni nisu isključeni iz budućih okupljanja. Ovo su neke stegobne mjere. Na tome ćemo istrajati. To ćemo tražiti i u budućnosti. Samo tim putem možemo vratiti reprezentaciju gdje je bila, kazao je Spahić na početku svog obraćanja.

Na spisku nema Dennisa Hadžikadunića niti Anela Ahmedhodžića

– Što se tiče gospodina Ahmedhodžića, tu je priča završena. To je odluka kompletnog N/FSBiH. Počevši od predsjednika, generalnog sekretara pa do nas, poručio je popularni Spaha.

Spahić je pričao o primjeru Adriana Leona Barišića

– Barišića smo od početka vidjeli u grupi koju je želio pokupiti. Onda smo poslali Papca i Bajramovića da pogledaju utakmicu, oni su došli sa negativnim povratnim informacijama. To je za nas bio šok. Stavimo ga na pretpoziv, njegova reakcija je bila ljutita, ali pozitivno ljutita. Kada mu je selektor objasnio na koga treba biti ljut… Nakon tri sedmice, sve se bukvalno okrenulo. Tri utakmice na vrhunskom nivou.

Primoralo nas je to da ga pozovemo. Kasnije će se pokazati da je to bila ispravna odluka. Sa druge strane, ima slučajeva gdje igrači, kada smo ih išli gledati uživo, bili su super, a dođu na okupljanje i to je bio nivo koji nije ni za menje reprezentacije od nas. Onda moraš reagovati na način koji moraš, da bi mogli biti van sastava. Neke reakcije su super, neke jako ružne. Svi momci koji danas nisu na spisku, a bili su, jesu produkt toga.

Dobili su povratnu informaciju koja nije super za njih, za nas je bila još teža. Nekog gledaš, a on ti dođe na okupljanje i ne bude ni blizu toga. To ti je šamar, naravno. Zato i nisu na tim spiskovima. Moramo biti realni. Reprezentacija je zadnjih godina u slobodnom padu.

Naš plan je da taj pad zaustavimo i da ostanemo na tom nivou, tako da iz toga opet možemo krenuti naprijed. To je neki naš plan. Hoćemo li uspjeti? Duboko sam uvjeren da hoćemo. Treba ići tim putem. Požrtvovano, odgovorno. To je jedini put u ovom trenutku. 

Moglo bi biti novih imena u budućnosti

– Selektor je napomenuo da se još tražimo. Još nismo kompletirali ekipu kako bismo željeli. Hoće li biti novih igrača? Vidite, stalno tragamo za novim igračima. Pokušavamo ih vratiti kući. Oni pripadaju ovdje. Mi ne krademo, vraćamo našu djecu kući. To ćemo raditi stalno. Dokle god sam ovdje. Garantujem da ću pokušavati vratiti svako dijete kući, navodi direktor nacionalnih selekcija.

Kritikovao je i neke novinare.

– Kada se pojavi zlonamjerna informacija, pa je ponovite pet puta, pa krenete na pokvaren način pokušavate dovesti nekoga u reprezentaciju. Ne svi, naravno. Među vama ima super ljudi koje volim sresti, ali i onih koji ne žele dobro niti nama, niti savezu, niti reprezentaciji, a ni državi. Nažalost. Pronaći će se oni, jer sam im ja to napisao.

Mene neće dirnuti niti naljutiti jer sam navikao na njih. Godinama su takvi. Toliko su nam problema napravili. Evo i zadnjih pola godine. Kada god mi krenemo neki kontakt stvoriti sa pojedinim igračima, negdje se pojavi ta informacija i oni taj kontakt unište. Kažu mi slučajno. Nije.

To je zlonamjerno. Nije moje da ispravljam krivu Drinu. Imam previše važnijih obaveza, barem ih ja smatram važnijim. Neko me tu postavio, ne mogu se osvrtati na svaki natpis i podvalu, poručuje Spahić.

Zmajevi će se zasad pripremati u Sarajevu, a u budućnosti, kada se steknu uslovi, lokacija će biti Zenica.

– Trening kamp nam sada nije uslovan, ali ćemo brzo krenuti u adaptaciju prostora koji nam je neophodan. Nadam se da ćemo brzo preseliti u Zenicu. Na dan utakmice direktno idemo u Zenicu, najavio je popularni Spaha.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Avaz.ba/I.S.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS