calendar

Četvrtak 4. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
USKORO JE KRAJ, NE POSTOJI OSOBA NA SVIJETU! Majka Mione Jovanović zapjenila od bijesa, sprema Nenadu haos nakon finala “SVI SU ME VARALI!” Milena Ćeranić O PARTNERIMA, pa se sjetila NJEGA: “Da sam ga manje voljela uspjelo bi!” MARIJA KULIĆ DA PRESAHNE VIŠE OD MILJANINIH SRAMNIH RADNJI – OBJAVLJEN NJEN POSLJEDNJI RAZGOVOR SA ZOLOM! Velika potraga u Njemačkoj: Nestala djevojčica (13) porijeklom iz BiH Maja i Aneli u žestokom klinču! Stare rivalke ponovo ratuju Muškarac koji je ukrao kip Brus Lija u Mostaru ide u zatvor DRAGANA MIRKOVIĆ OSVOJILA I AZIJU! Najveća zvijezda Balkana se pohvalila ovim uspjehom! Fufe iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan’ živi na selu sa 1.800 koza SIN MELINE I HARISA ODLUČIO DA POKORI JAVNU SCENU! Potez Kana Džinovića izazvao haos, riješio da preuzme stvar u svoje ruke REGION ZAVIJEN U CRNO: Preminula glumica iz popularne domaće serije ORGANIZOVALA GALA SLAVLJE Tara Simov slavi sinu prvi rođendan! TRUDNA UČESNICA RIJALITIJA ŠOKIRALA JAVNOST! Ovo niko nije očekivao, šok obrt pred sam kraj rijalitija O emocijama može mnogo da se priča: PRVI ZAJEDNIČKI INTERVJU INDI I ZORANA! Zaljubljeni par otkrio sve! Eva Ras: “Bila sam s ljubavnikom na sedmom nebu, a sa mužem nesretna” SITA AHMIĆ STIGLA KOD ASMINA I STANIJE U DUBROVNIK! Haos neviđenih razmjera, oglasila se sa ove lokacije, rat se nastavlja! Meteorolog Nedim Sladić dobio prijetnje smrću: “Ovo me neće zaustaviti, sve ću prijaviti policiji”

SOMBOR NE ZABORAVLJA: Održan treći memorijalni bokserski turnir Miroslav Gucunja

Objavio: RHT
03/09/2022 6:00 PM

Sombor ne zaboravlja svog heroja sa Košara

Foto: YouTube

Kao da je juče bilo kada je Stojan Knežević, alfa i omega boksa u Somboru, pokrenuo akciju zajedno sa srpskim kruzerašem Veljkom Ražnatovićem da se održi Memorijal Miroslav Gucunja u znak sećanja na stradalog heroja sa Košara iz ovog grada u Vojvodini. Prvi i drugi turnir su bili fantastično organizovani uz pokroviteljstvo grada Sombora i gradonačelnika Antonija Ratkovića, ali ovaj treći je prevazišao sva očekivanja organizatora. Iako je bilo prohladno vreme, na centralnom gradskom trgu se okupilo i staro i mlado. Više od 500 ljudi uzvikivalo je ime Miroslava Gucunje, a Fondacija Junak organizovala je bakljadu koja je ugrejala srca svih prisutnih. Pevale su se srpske pesme, odjekivalo je “Bože pravde” Somborom, a samom spektaklu su prisustvovali i naši preživeli heroji iz bitke za Kosovo i Metohiju, za Srbiju.

-Srce mi je puno, hvala svima koji su došli. Hvala horu Srpske Pravoslavne crkve Sveti car Konstantin i carica Jelena koji su organizovali bogat kulturno-umetnički program. Direktor Bokserskog saveza Mane Marčeta je Gucunjinoj majci Kosani uručio plaketu sa likom njenog sina, bio je to najemotivniji trenutak večeri, baš kao i kada smo svi zajedno pozdravili naše heroje koji su se popeli na ring. Poslednji atom snage ću da dam da sa svojim prijateljima, saborcima, Srbendama, iz godine u godinu jačamo ovaj memorijal, da nikad ne zaboravimo našeg Miroslava i nijednog junaka koji je život ostavio na braniku naše otadžbine, za nas i našu decu. Živela Srbija! – poručio je Knežević po završetku turnira.

Treći Memorijal Miroslav Gucunja uspešno je održan u organizaciji BK Sombor, Bokserskog saveza Srbije i grada Sombora. Učestvovali su Crvena zvezda, Despot, Apatin, Warior team Zoran Bačulov i Banat. Ukupno je viđeno 10 mečeva, a Vladimir Gubaš iz BK Sombor je proglašen za najboljeg boksera turnira.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS