calendar

Četvrtak 8. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
USVOJILA 47 SINOVA A JEDNU DJEVOJČICU: Ovako izgleda jedina kćerka Esme Redžepove Koje zemlje imaju najviše medalja na Olimpijskim igrama: Hrvatska najbolja u regionu Amerikanci nakon drame “okrenuli” Srbiju i plasirali se u finale olimpijskog turnira OTKRIVENO SA KIM JE ČOLA IZGUBIO NEVINOST Šokiraćete se kada saznate istinu, zavela ga djevojka iz Mostara DIJAMANTI SU ZAŠTITNI ZNAK JELENE ĐOKOVIĆ: Ima čitavu kolekciju, a evo kolika im je vrijednost ANELI HITNO MORALA KOD LJEKARA! Pojavio joj se veliki problem nakon izlaska iz rijalitija, sve obavila tajno! ŠOK! Srbijanski sportista se utopio tokom takmičenja u Americi LIDIJA VUKIĆEVIĆ SE SKINULA U 62. GODINI! U minijaturnom bikiniju pokazala čime raspolaže, atributi sjevaju na sve strane! ZEMLJOTRES POGODIO PELJEŠAC: Oglasila se Seizmološka služba, prve informacije Policijski službenici iz Bosne i Hercegovine spasili ženu od utapanja u Makarskoj ZADOBILA ŠOKANTNE POVREDE! Pjevačicu kćerka ubola u oko, ovo svi detalji Saša Mirković PODSJETIO NA VAŽNU STVAR! Ovo je NAJVEĆI USPJEH koji je postigao: Riječ je o LJUBAVI, a NE O MRŽNJI (FOTO) U Španiji razbijena banda iz BiH: Muškarci prisiljavali žene da kradu za njih Darko Lazić progovorio o dojavi o podmetnutoj bombi u Tuzli! Dotakao se i TRUDNE SUPRUGE: Ovo teško podnosi… IVAN PRESPAVAO KOD MILJANE? Marija Kulić otkrila detalje njihovog odnosa PALA U DEPRESIJU I RASKRINKALA DOGOVORE: Takmičarka rijalitija otkrila tajne bivših cimera!

ŠOK U EVROPSKOJ UNIJI! Još jedna zemlja članica EU ZABRANILA LGBTQ+ propagandu u školama! Za zakon glasali i LIBERALNI POSLANICI!

Objavio: RHT
08/08/2024 5:59 PM

ŠOK U EVROPSKOJ UNIJI

Prepisali skoro cijeli zakon od Rusa

Izvor: Shutterstock

Bugarski parlament usvojio je u srijedu zakon o zabrani LGBTQ+ propagande u školama.

ŠOK U EVROPSKOJ UNIJI

Izmjenom obrazovnog kodeksa zemlje, koji je predložila partija desnice Preporod i koju su podržale čak i proevropske i liberalne stranke, zabranjuje se propaganda, promocija ili podsticanje LGBTQ+ ideja i stavova u školama. Bez navođenja detalja.

Za zakon je glasalo 159 od 240 poslanika parlamenta.

Bugarski zakon sličan je zakonima koji su usvojeni u Rusiji i Mađarskoj posljednjih godina.

Protivnici zakona čak tvrde da je zakon skoro identičan ruskom zakonu koji je usvojen 2013. godine.

Ispred zgrade parlamenta u Sofiji održani su protesti protiv zakona, prenose lokalni mediji.

“JESAM NACIONALISTA JER VOLIM SVOJE I POŠTUJEM TUĐE”: Saša Mirković svojom objavom pokazao jasan stav!

Pročitajte i: “JESAM NACIONALISTA JER VOLIM SVOJE I POŠTUJEM TUĐE”: Saša Mirković svojom objavom pokazao jasan stav! (FOTO).

Vlasnik Hype produkcije i televizije Saša Mirković odlučio je da se obrati javnosti i objasni svoj stav o profesionalcima, ali i onim drugima koji šire mržnju. Svojom porukom jasno je svima stavio do znanja zbog čega i zbog koga se stidi. Ali i ko mu više možda neće biti prijatelj i drug.

foto: ataikmages/instagram/prinscreen/sasa_mirkovic_official

Pismo Saše Mirkovića koje je objavio na svom instagram nalogu prenosimo u cjelosti:

Više saznajte OVDJE.

Čitajte Hypebih.ba

Čitajte Hypebih.ba i Hypetv.rs, koji je najbrži portal u Srbiji i regionu – sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vijestima.

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV.

BONUS VIDEO:

(SD/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS