calendar

Subota 28. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Svađa Elmedinovih žena! Fatima, počela si da se foliraš! “Ivan i Jelena NISU RAZVEDENI!” Izabela Alijoski o AFERI sa Gastozom “Dobila sam poziv da uđem!” Marija Kulić otvoreno o Zoli i detaljima iz njihovo zajedničkog života! ONA JE BUDALA ŠTO GA POZNAJE! OVDJE JE SVA TAKTIKA RIJALITIJA OTKRIVENA? Karić: Želim vezu, ti Anđo samo odbijaj prvi mjesec Isprobajte genijalni način brzog sušenja odjeće u zatvorenom prostoru Pakao je iza nje: Spavala sam na podu, njegova mama me mučila! Pjesme sam morala zaboraviti! Uništio mi je život Jana i Fatima pričaju uz kafu: Uvijek sam se pitala gdje one što žive u zgradama suše veš? Melina je uvijek šarala! Udarale su me, prijetile mi, ali najgori su oni iz rijalitija Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Poginula bh. državljanka Elmedin naređuje Jani i objašnjava njene današnje zadatke! Sve imate k’o u bajci, a hrčeš do 10 Kija Kockar se pohvalila: Završila prvu godinu Pravnog fakulteta i to ne bilo kakvim prosjekom Nekada je bila velika zvijezda, a sada jede u narodnoj kuhinji?! Bebi Dol na rubu egzistencije?! Širom BiH danas nagla promjena vremena: Osjetan pad temperature i udari vjetra UČESNICA RIJALITIJA JAVNO PREVARILA MOMKA! Završila u krevetu s cimerom, vrela akcija naočigled svih! Dnevni horoskop za 28. septembar 2024: OVAN DEFINIŠE PRAVILA, LAVA MUČE PROBLEMI IZ PROŠLOSTI, RIBAMA LJUBAVNA KRIZA Aleksandar Stanković: Depresija je kad tri mjeseca čekaš da ti petnaest minuta bude bolje

Širom BiH danas nagla promjena vremena: Osjetan pad temperature i udari vjetra

Objavio: RHT
28/09/2024 10:00 AM

Širom BiH danas nagla promjena vremena

Pred nama je izražena promjena vremenskih prilika koja će donijeti promjenljivo i nestabilno vrijeme širom Bosne i Hercegovine. Tokom dana očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina u većem dijelu zemlje, uz mogućnost lokalno izraženijih grmljavinskih oluja.

Širom BiH danas nagla promjena vremena/Foto: klix.ba

Kako navode meteorolozi BHMeteo.ba, ovi olujni pljuskovi mogu donijeti veće količine padavina u kratkom vremenskom periodu, praćene sitnim ledom, a povremeno i jakim udarima vjetra.

Već tokom prijepodneva padavine su zahvatile Krajinu, a u narednim satima širit će se prema središnjim i istočnim krajevima. Najkasnije će stići do istočnih i južnih dijelova zemlje, gdje se pljuskovi očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Sa dolaskom padavina uslijedit će i osjetan pad temperature, dok će prolazno puhati pojačan sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Prije nego što padavine stignu, jugo će donijeti relativno toplo vrijeme, što će dodatno stvoriti osjećaj naglog pada temperature.

Sutra, 29. septembra, nastupit će znatno hladnije vrijeme praćeno umjerenom do jakom burom na jugu i sjevercem u ostatku zemlje. Padavine će postupno prestajati tokom dana, ali će hladni vjetrovi zadržati osjetno niže temperature u odnosu na prethodne dane. U noći između nedjelje i ponedjeljka, 30. septembra, očekuje se djelimično razvedravanje, ali jutarnji sati ponedjeljka bit će hladni, uz mogućnost mraza u pojedinim nižim predjelima, naročito na sjeveru i zapadu zemlje.

Ovo je značajan prelazak iz toplijeg u hladniji period, stoga se savjetuje oprez zbog mogućih lokalnih bujica, posebno u područjima koja su sklona naglom prikupljanju vode, kao i zbog snažnih vjetrova koji mogu stvoriti dodatne poteškoće u prometu.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/klix.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS