calendar

Petak 13. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
UROŠEVA MAJKA VAN SEBE ZBOG KAČAVENDE! Ključa od bijesa, izustila samo jedno! Zategao se, uradio zube, smršao i… Od starog Mace nije ostalo baš ništa: Ne biste ga prepoznali na ulici Pijani vozač izazvao tešku nesreću u Banjaluci, više osoba povrijeđeno “PORODILA SE U KUPATILU U TREĆEM MJESECU TRUDNOĆE, BEBA NIJE PREŽIVJELA!” Bojana Pavlović proživljava PAKAO TRAUMA KOJA JE OSTAVILA OŽILJKE: Zdravko Čolić sa suprugom prošao kroz horor iskustvo PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NINE KOVAČEVIĆ, PRODUCENTKINJE TELEVIZIJE PINK koja je UDARILA DJEVOJČICU na pješačkom prelazu u alkoholisanom stanju Konačno vidimo dečka Meline Džinović? Pojavila se privatna fotografija, njena kćerka riješila da je razotkrije Astro Goca: Miljanu čeka ogromna nesreća? ANELI I GASTOZ IDU DO KRAJA! Puno suza čeka SHA, a Stanislav? HYPE OTKRIVA: Ko je pjevačica pod maskom u koju je zaljubljen ovaj rijaliti igrač? “ANĐELA NIJE SLALA SLIKE BIVŠEM DEČKU, LAŽE!” Tara Simov se oglasila za HYPE TV nakon što je Đuričićka JAVNO PRIZNALA da je na EKSPLICITNIM SNIMCIMA I SLIKAMA zapravo ona TUGA DO NEBA! Iznenada UMRO srbijanski muzičar Nova pjesma Massima Savića prkosi baksuznom datumu FATIMA ZAPRIJETILA! Moraš i moje ime pominjati, da ne bi ZAVRŠIO U ČORBI “MAJKA MI JE POSLALA PORUKU “JESI ŽIV?” Gastoz o pokojnoj majci “Od njene smrti sam se potpuno promijenio” Dženifer Lopez uklonila tetovažu posvećenu Benu Afleku ODROBIJAO 161 MILION EURA: ŠOKANTNO PREDSTAVLJANJE RIJALITI TAKMIČARA

Seks i zdravlje: Šta ako ga nema?

Objavio: RHT
13/09/2024 1:58 PM

Seks i zdravlje

 Foto: Facebook

Za mnoge ljude život bez seksa može postati svakodnevica, ali nauka otkriva da to može imati duboke posljedice po vaše zdravlje.

Seks i zdravlje

Seks nije samo fizički akt već ima i značajan uticaj na emocionalno i mentalno zdravlje.

Evo sedam ključnih stvari koje se mogu dogoditi vašem tijelu ako redovno izostaje seks:

1. Povećana anksioznost: Bez seksa, tijelo može teže da se nosi sa stresom. Studije pokazuju da seks oslobađa endorfine i oksitocin, hemikalije koje umiruju i podižu raspoloženje.

2. Veći rizik od raka prostate: Muškarci koji rijetko ili nikada ne praktikuju seks imaju povećan rizik od razvoja raka prostate. Redovne ejakulacije pomažu u čišćenju prostate od potencijalno štetnih materija.

3. Oslabljen imunitet: Seks podstiče imunološki sistem. Nedostatak seksualne aktivnosti može dovesti do smanjenja imunoglobulina A, važnog za borbu protiv infekcija.

4. Osjećaj nesigurnosti u vezi: Seks gradi intimnost između partnera, pružajući osjećaj povezanosti i sigurnosti. Izostanak seksa može dovesti do emocionalne distance i osjećaja nesigurnosti u vezi.

5. Povećan rizik od erektilne disfunkcije: Redovna seksualna aktivnost održava zdravlje reproduktivnog sistema. Nedostatak seksa može povećati rizik od problema sa erekcijom.

6. Depresivno raspoloženje: Studije su pokazale da dugotrajni nedostatak seksa može dovesti do depresivnog raspoloženja kod žena, jer seks oslobađa endorfine koji podstiču dobro raspoloženje.

7. Opšte loše raspoloženje: Nedostatak seksualne aktivnosti može uticati na opšte emocionalno stanje, dovodeći do lošijeg raspoloženja i manjka zadovoljstva u životu.

Ovo su važni razlozi da se održava zdrav seksualni život, uzimajući u obzir sve aspekte vašeg blagostanja.

Muškarci objasnili šta znači da je žena ‘dobra u krevetu’

Pročitajte i: Muškarci objasnili šta znači da je žena ‘dobra u krevetu’.

Muškarci često za žene znaju da kažu da su dobre ili loše u krevetu, ali šta to zapravo znači?

Žena dobra u krevetu / Foto: Shutterstock

Žena dobra u krevetu / Foto: Shutterstock

Želite da znate šta ženu čini dobrom u seksu? Ne brinite, to nije samo njeno iskustvo i vještine, već je riječ o nekim potpuno drugim faktorima.

Devet muškaraca za “Cosmopolitan” otkrilo je šta za njih znači da je žena dobra u seksu, a odgovori bi vas mogli iznenaditi.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(Vijesti.me/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS