calendar

Četvrtak 1. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
DRAMA U CENTRU GRADA! ZAPALJEN AUTO rijaliti učesnice NASRED ULICE! “U zatvoru su izašli DEMONI iz mene!” Gastoz o Tajlandu, DJEVOJCI, pa o Desingerici: “Ne bih mu dao da mi PLJUJE U USTA!” KARDI BI SE USRED TRUDNOĆE RAZVODI OD MUŽA! Varao je i lagao na sve strane, a njoj je prekipjelo! OVE DVIJE NAMIRNICA DAJU NOVAKU NEVJEROVATNU SNAGU! Ima ih u svakoj prodavnici, nisu skupe, a imaju snažan uticaj na organizam! FILIP CAR ZAVRŠIO NA KLINICI U BOLOVIMA! Prizor zabrinuo sve MILJANA KULIĆ SE OSUŠILA NAKON OPERACIJE! Ljudi u šoku zbog njenog izgleda u kupaćem kostimu Veliki požar prijeti Željeznom Polju kod Žepča, mještani se pozivaju da pomognu u gašenju (HYPE PAPARAZZO) MAJA I STANISLAV ZAVRŠILI ZAJEDNO U HOTELU! Ekskluzivni kadrovi u centru Beograda “ANITA JE OČEKIVANO POBIJEDILA! Narod je birao između djevojke koja se odlučila da bude majka i žene koja je imala javno KIRETAŽU” Požgaj brutalno o rijaliti učesnicima Sarajka sa mužem gasi požar u Tučepima: “Nismo se vidjeli tri dana, uvijek postoji strah” Đoković u pohodu na zlato u Parizu savladao i Tsitsipasa, poznati su polufinalni parovi Uhapšen otac zlatne hrvatske džudistkinje, prisilno je poljubio volonterku na OI Đoković osvoji set poen godine, ali svi pričaju o reakciji djevojke iza njega Stručnjaci upozoravaju na opasnosti toplotnog vala: Pratite preporuke i zaštitite se na vrijeme Rada Manojlović o dečku i novom albumu: “Nisam budala da bacam bisere pred svinje!” VELIKO SLAVLJE KOD TEODORE I BEBICE! Objelodanili lijepe vijesti, svi im čestitaju (FOTO)

Savladali 6 mora i Atlantik: Bračni par Filipović od Amerike do Boke plovio preko 3 mjeseca

Objavio: RHT
12/11/2023 9:30 AM

Peđa i Ela Filipović jednom su spakovali kofere i za svojim snom krenuli u Ameriku.

FOTO: RADIO TELEVIZIJA HERCEG NOVI/YOUTUBE/SCREENSHOT

Poslije 12 godina uspješnog rada u Filadelfiji, stečenog poslovnog i društvenog ugleda, opet su cijeli život “posložili” u brod “En Vera” koji su sami gradili i u vjeri zaplovili su ka Boki. Tu će i ostati, ali ne odričući se novih plovidbi.

Od Amerike do Boke Filipovići, a oboje su iz Srbije, plovili su tri i po mjeseca. Savladali su Atlantik i šest mora, oluje, uragan, sudar sa kitom, otkazivanje instrumenata u Bermudskom trouglu, uplitanje propelera u mrežu na sred okeana.

O svemu, zadovoljni, usidreni u mirnoj zalivskoj vodi ispod Kumbora, pričaju živo, puni emocija i osmijehnuti.

U Ameriku sam krenuo za boljim životom, palmama, okeanom, morem. Htio sam tamo gdje je stalno leto, nisam krenuo za parama – objašnjava Peđa.

Pokrenuo je uspješan biznis sa jahtama, sam sagradio kuću, a Ela je u svemu bila bezrezervna podrška. Podržavala je i njegovu želju o plovidbi preko Atlantika, ali planiranu za desetak godina, pred penziju. Međutim, oboje su se suočili sa ozbiljnom bolešću i to je sve promijenilo.

– Nijedan milioner pred smrt nije zažalio što nije zaradio još jedan milion, zažalio je što nešto nije uradio, jer sa sobom odnosimo samo sjećanja. Tako je uslijedila naša odluka o prodaji kuće i polasku na plovidbu i to brodom koji je bio havarisan pa izvučen sa dna okeana, a onda je tokom dvije godine Peđinog svakodnevnog dvanaestočasovnog rada, bio spreman za novu plovidbu. Najteže je bilo krenuti, ostaviti kuću, prijatelje, posao… Ali, ja sam pristala na to i po cijenu da nam se nešto desi. Kad smo već zaplovili, nisam htjela da napustim brod, mada smo isplovili kada je počela sezona oluja i uragana, a tokom tri i po mjeseca preživjeli smo i jedno i drugo – nastavlja priču Ela.

Atlantikom lakše nego mediteranom

Talasi su na okeanu veliki, ali postoji neki vremenski razmak među njima pa brod drugačije plovi, lakše legne na vrh talasa. Mediteranom smo plovili uz obalu. Mnogo je stijena, sporije se plovi – dodaje Peđa, ali uz osmijeh.

– Dešavalo se da nas tokom dana i noći sačekaju tri oluje, umori to čovjeka, naljuti…Na Svetog Iliju prešli smo Atlantik a sa njim i sa svim bogovima sam se tada svađao, ali svaki put bi se poslije Perunu – Svetom Iliji silno izvinjavao jer imamo poseban odnos, on čuva mene, ja čuvam njega.

Dobre vijesti u Boki

U snažnoj vjeri u sebe, u život, na brodu “En Vera“ koji je prije plovidbe osveštan u pravoslavnoj crkvi, mirno su uplovili u Boku, a dan prije toga Peđina kćerka koja živi u Herceg Novom rodila je sina Petra.

Nema sumnje, Ela i on , nastaviće tako, čeka ih Beograd, osnivanje firme u Boki, plovidbe do Grčke, Turske, Venecije, neko seosko imanje koje bi oživjeli…

BONUS VIDEO:

Srpskainfo/Kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS