calendar

Petak 19. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Ispovijest kroz suze: Milena Kačavenda otkrila tajne rijalitija! Samir je moj?! Sarajevska policija traga za dvojicom napadača zbog sinoćnje pucnjave na Šipu Odzvanjaju riječi Filipa Cara: E, sad sam ja na potezu TRI ZNAKA ĆE DOŽIVJETI DUHOVNO BUĐENJE OVOG LJETA: Oni se nalaze na životnoj raskrsnici, svaka odluka je važna! OVO JE PRAVO IME MAJE MARINKOVIĆ Ljudi u šoku, ovako je samo on zove Fudbaleri Sarajeva pobjedom osigurali milionske prihode, zarada bi još mogla rasti “ŠA JE NASJEO!” Mia Borisavljević EKSKLUZIVNO ZA HYPE! ISPROZIVALA SARADNIKA ZBOG “UNIŠTENE KARIJERE” – on joj odbrusio, ona ŠOKIRALA “MIONA JE ZMIJURINA KOJA MOŽE SAMO DA PJEVA KOD FONTANE, dok joj PROLAZNICI bacaju novčiće!” Bivši rijaliti učesnici osuli paljbu Sarajevo preživjelo dramu i nakon penala prošlo dalje Memo baca sihire?! Arnel ide na pregled, krenule teorije zavjere “MIRNO SPAVAJ” Janjuš objavio sliku POKOJNOG BRATA: Od ovog prizora boli duša (FOTO) Oglasila se Kejt Midlton i progovorila o svom mentalnom zdravlju: OVO JOJ JEDINO POMAŽE “UDARALA JE GLAVOM I RUKAMA O ZID” Bojana otkrila detalje raskida sa Anđelom: Puštala jezive snimke razgovora sa majkom! “Ljubav je i dodir ruke i kad se ZAVRŠI U KREVETU” Haris Džinović žestoko potkačio Melinu “BOLJA JE RIBA OD MAJE MARINKOVIĆ” Evo kako izgleda bivša žena Stanislava Krofaka, po cijelom tijelu ima tetovaže! Pjevačica Katarina Živković broji sitno do poroda: Uživa u 9. mjesecu trudnoće, podijelila i fotografiju

Sarajevo preživjelo dramu i nakon penala prošlo dalje

Objavio: RHT
18/07/2024 11:59 PM

Sarajevo preživjelo dramu i nakon penala prošlo dalje

Fudbaleri Sarajeva su pobijedili Aktobe nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, nakon što je kazahstanska ekipa anulirala prednost bordo tima rezultatom 2:3 iz prvog susreta (ukupan rezultat 3:3), te se tako plasirali u 2. pretkolo Konferencijske lige.

Sarajevo preživjelo dramu i nakon penala prošlo dalje/Foto: avaz.ba

Sarajevo je izgledalo mnogo direktnije nego u prošlosti, što je svakako pozitivna stvar, te stvar na kojoj mogu graditi igru u sezoni koja slijedi.

Već u 1. minuti bordo tim je zaprijetio preko Hamze Čatakovića. Napadač je poslije trka od 20-ak metara sjajno šutirao, ali je lopta odsjela na stativi, nakon čega je Gulijašvili (Guliashvili) loše reagirao.

Desetak minuta kasnije nova prilika za Sarajevo – oslobodio se jednog čuvara Kjeremeh (Kyeremeh), okrenuo, protrčao, a onda šutirao sa 20 metara, ali mu je golman Šacki (Shatskij) odbranio.

Ponovo je Sarajevo imalo priliku u 16. minuti, ali je tada Beganović nakon dobrog utrčavanja traljavo šutirao.

Brzonogi napadač

Nova veliku šansu Kjeremeh je imao u 35. minuti. Ponovo su dugom loptom pronašli brzonogog napadača, koji je pobjegao dva defanzivca, ali se ponovo na pravom mjestu našao golman Aktobea.

Bila je i jedna diskutabilna situacija kada sudija iz Turske nije dosudio penal za Sarajevo, iako je mogao zbog starta nad Gulijašvilijem.

Za sve propuštene šanse kazna je došla u 41. minuti. U prvoj pravoj akciji Aktobea, Dumbuja (Doumbouya) je prošao po desnoj strani, poslao povratnu na 11 metara, odakle Umaev pogađa. Na poluvrijeme se otišlo s tim rezultatom.

Kazahstanci su bolje ušli u drugo poluvrijeme, ali je Sarajevo uspjelo doći do gola.

Gulijašvili je u 57. minuti nakon sjajnog solo prodora, ušao s desne strane i šutirao lijevom nogom, poslavši pravi projektil, koji je bio neodbranjiv za golmana Aktobea.

Igra se nakon toga umrtvila sve do 76. minute, a tada novi šok na Koševu. Nakon jednog kornera, odbrana bordo tima je katastrofalno reagirala, a Tanzarikov (Tanzharikov) je ostao sam u petercu i pogodio mrežu golmana Rockova.

Posljednje sekunde

Sarajevo je prijetilo preko Kjeremeha ponovo u 85.

Imao je Renan Oliveira priliku da donese Sarajevu plasman u 2. pretkolo u posljednjim sekundama, ali je njegov šut s 20-ak metara iz slobodnog udarca odsjeo na prečki.

Pošto pobjednika nije bilo nakon regularnih 90 minuta, otišlo se u produžetke.

Međutim, na samom startu novi šok za bordo tim. Nakon samo četiri minute igre, veoma loše je reagirala odbrana. Ali je i napadač Aktobea Džairo (Jayro) sjajno šutirao i matirao je golmana golmana Rockova.

Uspjeli su se igrači Sarajeva odmah vratiti u utakmicu. Naime, golman Šacki je užasno reagovao poslije ubačaja. Nakon loše odbijene lopte najbliži joj je bio Oliveira, koji ju je plasirao u mrežu.

Na samom kraju prvog produžetka, Sarajevo je ostalo s igračem manje. Jer je kapiten Đuričković dobio crveni karton, te ostavio saigrače na cjedilu u posljednjih 15 minuta.

Sarajevo je bilo malo bolji rival u drugom produžetku. Iako su imali igrača manje, ali nisu uspjeli zaprijetiti i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.

Oni će u 2. pretkolu Konferencijske lige igrati protiv slovačkog Spartaka iz Trnave.

BONUS VIDEO

hypebih.ba/avaz.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS