calendar

Nedelja 7. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“BIĆU UZ FILIPA KADA SE BUDE BORIO ZA SVOJE DIJETE!” Dejan Dragojević o RASKIDU Cara i Aleksandre “Mnogo mi je pomogao dva puta u životu!” (VIDEO) PRVI NASTUP CIPKE NAKON SMRTI MUŽA! Pjevačica otkrila kako se osjeća nakon teškog perioda MARKO I DIVNA DNK SU NOVI UČESNICI “IMANJA”! Zvanično potpisali ugovor, oglasio se i Saša Mirković! Baki iz Sarajeva ukrali cvijeće, a ona ostavila hit poruku lopovu Stižu PAKLENE vrućine, temperatura ide do 42 stepena Celzijusa LUNA ĐOGANI LIJE SUZE ZBOG KĆERKE! Miljkovići otišli na odmor, evo gdje se nalaze! ALEKSANDRA I CAR ZAUVIJEK STAVILI TAČKU! Nikolićeva otkrila sve o njegovom pomirenju sa bivšom, pa rekla da bi mogla da im kumuje! Poznat identitet žene koja je poginula u stravičnoj nesreći u Tuzli Duge kolone na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza “LJUBOMORNA SAM! Moj muž je SAMO MOJ!” Veliki intervju Nadice Ademov! Pjevačica otkrila šta se dogodi kada ona “uđe u flašu” DNEVNI HOROSKOP ZA 7. JULI: Vage čekaju srećne “slučajnosti”, Vodolije rizikuju zbog emocija… “ON JE MAJIN FAN, JEDAN OBIČAN STARLETAN” Taki Marinković žestoko udario na Stanislava, objelodanio strašne stvari “NAS DVOJE VIŠE NE FUNKCIONIŠEMO” Aleksandra Nikolić nikad iskrenije o Filipu, ne može da šuti! Nizozemska nakon preokreta pobijedila Tursku i zakazala evropski klasik u polufinalu ANELI UGLEDALA ASMINA I KĆERKU, SLOMILA SE NA KOMADE: Ne može da dođe sebi, pokajala se zbog svega! STANISLAV U SUZAMA! U rijalitiju se pojavila njegova kćerka, Krofak se potpuno slomio! (FOTO)

Sarajevo Film Festival od ove godine i u Tuzli

Objavio: RHT
16/06/2023 11:50 AM

Sarajevo Film Festival održat će se od 11. do 18. avgusta. Od ove godine sa filmskim projekcijama i festivalskom atmosferom SFF dolazi u još jedan grad u Bosni i Hercegovini – u Tuzlu.

Ovo će biti četvrta godina kako se projekcije Sarajevo Film Festivala održavaju u Mostaru, a zahvaljujući partnerstvu s novim ekskluzivnim sponzorom, kompanijom “Bingo Group”, od ove godine festivalske će se projekcije održavati i u Tuzli.

Publika u Tuzli će na Trgu Slobode, u ljetnom kinu na otvorenom, moći uživati u filmovima iz festivalskog programa “Open Air”.

Sarajevo Film Festival u Kanton Sarajevo privuču desetine hiljada turista, što omogućuje priliv od 51,6 miliona KM i zapošljavanje 1.385 radnika. Otkako je 2019. godine Sarajevu dodijeljenja titula kreativnog grada filma UNESCO-a, produkcija u Kantonu Sarajevo se povećala za 400 posto, a broj posjetitelja u kinima za više od 100 posto.

U znak prepoznavanja visokih standarda u organizaciji u filmskoj i TV industriji, te kao atraktivnoj filmskoj destinaciji, Gradu Sarajevu je u Kanu dodijeljena nagrada “Global Production” u kategoriji „Grad filma“.

-Sigurni smo da će ova saradnja biti početak dugog partnerstva. S kompanijom Bingo Group Sarajevo Film Festival ima puno toga zajedničkog: To je domaća firma s najvećim rastom i prometom koji ponovno reinvestira u svoju zemlju. “Bingo Group” i Sarajevo Film Festival su bh. brendovi koji dijele zajedničke interese i vrijednosti. Sarajevo Film Festival godinama ide ususret svojoj publici, omogućujući festivalsku atmosferu i iskustvo zajedničkog gledanja filma u uvjetima vrhunske produkcije. Radujemo se da dolazimo i u Tuzlu, zajedno s našim partnerom organizujemo program izuzetno značajan za imidž grada, za turizam, za stvaranje osjećaja zajedništva i pripadanja lokalnoj zajednici. Zahvaljujemo se Turističkoj zajednici grada Tuzla na podršci u realizaciji ovog projekta. Tuzla je primjer kako možemo zajedno napraviti puno za domaću publiku i domaću industriju – izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS