calendar

Sreda 16. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“Predvidjela sam preko 10 smrtnih slučajeva!” SARA TKD “Prijetili su mi smrću! Ne selim se za Dubai!” Fran Kosmat o AFERI sa Elektrom Elite i Riki Martinom! “Nude mi svašta, ne prodajem se JEFTINO!” Uvijek prisutna magija: Ovako se Toše Proeski vinuo u visine Bijeli mag otkriva ko baca crnu magiju u rijalitiju i koga čeka veliki problem! Fatima tepa papagaju, Elmedin ljubomoran! Ja ovo od tebe nisam doživio! Razvodi se Tina Ivanović?! Krah braka nakon godina ljubavi?! Što nas želite rastaviti, koji je vaš problem? Marija je predobra i nikad nije pomenula Saleta? Oglasio se otac preminule Džejle Drapić: Zubar joj nije izvadio zub, dobila je apsces, sve je otišlo na pluća Model iz Srbije zaludio žene: Miroslav pokazao mišiće Ogledalce, ogledalce, ko je najljepši? Fatima se zeza i smije naglas! EVO GDJE JE JOŠ JANJUŠ ULOŽIO NOVAC – PORED BARA! Hoće li se obogatiti? (FOTO) Najmudrije žene su rođene u ova četiri horoskopska znaka TRAGEDIJA Detalji smrti mlade Sarajke Džejle Drapić (16): Stomatolog od porodice tražio “da mu ne udaraju na egzistenciju” Bivša prva dama Francuske u donjem vešu bacila sve u trans: Žao mi je što mi muž nije ovdje PRVO OGLAŠAVANJE MAJKE MATEJE MATIJEVIĆA: Progovorila o njenovom STANJU nakon napuštanja rijalitija! Pi Didi se prvi put oglasio iz zatvora! Kontroverzni reper poslao poruku, društvene mreže se usijale!

Samo u dva bh. kantona pozitivan prirodni priraštaj!

Objavio: RHT
16/10/2024 2:15 PM

Pozitivan prirodni priraštaj

U Federaciji Bosne i Hercegovine prirodni priraštaj je negativan i iznosio je minus 308, a vitalni indeks, odnos broja živorođenih i umrlih osoba, je 83.

Foto: Screenshot Youtube

U Federaciji BiH u avgustu prirodni priraštaj je negativan i iznosio je minus 308, a vitalni indeks, odnos broja živorođenih i umrlih osoba, je 83.

Pozitivan prirodni priraštaj

Registrirana su 1.522 živorođena djeteta, dok je umrlo 1.830 osoba, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Negativni prirodni priraštaj zabilježen je u skoro svim kantonima, osim u Zapadnohercegovačkom, gdje je iznosio 31, Zeničko-dobojskom 24, te u Bosansko-podrinjskom kantonu, u kom je isti broj živorođenih i umrlih.

U Tuzlanskom kantonu iznosio je minus 101, u Sarajevskom minus 28, u Hercegovačko-neretvanskom minus 51, u Srednjobosanskom minus 58, Unsko-sanskom minus 45, Livanjskom minus 44, u Posavskom minus 36.

S druge strane, U FBiH u avgustu zaključeno je 1.777 brakova, dok je razvedeno 167.

Dnevni horoskop za srijedu, 16. oktobar 2024.

Pročitajte i: Dnevni horoskop za srijedu, 16. oktobar 2024: Ovan će napraviti korak naprijed, Jarcu se ukazuju nove prilike, Vaga na pragu da se razočara, a Vi?


Pročitajte dnevni horoskop za 16. oktobar 2024. godine!

Horoskop za 16 oktobar 2024 / Foto: Shutterstock 

Foto: Shutterstock 

OVAN

Dnevni horoskop za 16. oktobar 2024. godine kaže da ćete u poslu napraviti korak naprijed. Ukoliko ste strpljivi, uspjeh vam je zagarantovan. U ljubavi, vaš šarm privlači pažnju, ali ne očekujte duboku povezanost sa novim poznanicima. Povedite računa o zdravlju, sačuvajte energiju za važne trenutke.

Više saznajte OVDJE.

Čitajte Hypebih.ba

Čitajte Hypebih.ba i Hypetv.rs, koji je najbrži portal u Srbiji i regionu – sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vijestima.

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV.

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS