calendar

Četvrtak 3. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Terza bez imalo blama javno izjavio da ostavlja Milicu i nerođenu bebu: Čuvaj i pazi bebu, jer me ona jedino zanima Kćerka Nikol Kidman debitovala na modnoj pisti: Tek joj je 16 godina, a već je zvijezda Najviša isplaćena mjesečna plata u Republici Srpskoj skoro 250.000 KM! NA SEDAM SPRATOVA! Evo kako izgleda mladenačka torta Aleksandre i Stevana! (FOTO) Đole Đogani: Nisam ja bio taj zbog koga se desio razvod… “Bio sam izgubljen, nisam znao kako dalje!” ŠOKANTNI DETALJI “MIONA ĆE ZAVRŠITI ISTO KAO ŠA” Krofak nikad BRUTALNIJI “Čim sam čuo njihovu novu pjesmu, odmah sam je UGASIO” Ekskluzivno u emisiji “ShowBLIZ” Dnevni horoskop za četvrtak, 3. oktobar 2024: Lavovi pronalaze balans između poslovnog i privatnog života, Jarčevima se svi dive, Ribama potreban predah, a Vama? Britanija u suzama zbog Kejt Midlton! Svijet zanijemio zbog nove fotografije voljene princeze! Elmedin intelektualac! Igramo igre, a vas dvije ovako učite! Ovo vam je kao škola, jer nema profesora koji ovo zna Dokazano! Znate li koja je najpopularnija poza u seksu? Boba Živojinović saslušan zbog prevare: Tereti se da je na prevaru “zaradio” 600.000 eura HYPE PAPARAZZO Milan Kalinić u JEKU priče o RAZVODU proveo noć OVDJE?! Napadnuta djevojčica u Trebinju, otac izjavio: U strahu smo Mama Džehva u suzama! Sin i snaha se preselili sa bebom u Dubai! Nakon priče da se Janjušev lokal zapalio: Provjerili smo sve, šta radi i šta je poručio Terzi? ŠOK Fatima tužna došla da se igra sa papagajem, suze same krenule!

RUSI UPOZORILI SRBIJU! ČUVAJTE SE NATO-a TO SU STARI BANDITI I MNOGO POMAŽU ALBANCIMA

Objavio: RHT
17/12/2022 2:12 PM

Meštani zaseoka Bogoševce u Sredačkoj župi kod Prizrena, prilikom nedavnog boravka u svom rodnom mestu, 12. decembra, zatekli su obijene kapije i vrata na više kuća, a tom prilikom su primetili i da su im pokradeni kućni aparati, garderoba i drugi predmeti. U istom selu obijena je i crkva Svetog Nikole koja datira s kraja 16 veka, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Foto: Screenshot Youtube

Novinar ruske agencije FAN se obratio poslaniku Državne dume Anatoliju Vasermanu da sazna da li će ovaj zločin dovesti do mera odmazde srpskog stanovništva Kosova i Metohije.

– Svaki pokušaj njihove strane da stvore ozbiljne jedinice za samoodbranu kako bi mogli da odbiju zverstva albanskih bandita biće zaustavljen od strane okupacionih snaga NATO-a na Kosovu i Metohiji – rekao je parlamentarac.

Istovremeno, on je naglasio da su Albanci na toj teritoriji naoružani, a Srbi ne.

– Pa, takozvani „mirovni kontingent“, koji predstavlja NATO odred, u potpunosti je na strani bandita, tako da će pljačke crkava i kuća na severu Kosova i Metohije verovatno proći nekažnjeno kao i drugi zločini Albanaca u ovim krajevima: od trgovine organima do transporta heroina širom Evrope – rekao je Anatolij Vaserman.

Podsećamo, obilaskom sela, meštani su primetili da je više kuća njihovih komšija takođe obijeno i da je u njima izvršena premetačina. Prema njihovim rečima, ovo je već četvrti put da se stanovnicima zaseoka Bogoševce planski i masovno obijaju i pljačkaju domovi.

Ovoga puta izgrednici su poharali i lokalnu crkvu. Kako su meštani primetili i o tome obavestili Kancelariju za Kosovo i Metohiju, lopovi su razbili i katanac od ulaznih vrata crkve Svetog Nikole, polomili staklo rama od ikona, izvršili premetačinu i odneli novac koji su vernici ostavljali na ikoni.

U zaseoku Bogoševce je pre rata živelo oko stotinka Srba, koji ni danas ne mogu da budu spokojni prilikom obilaska domova koje su morali, ne svojom voljom, da napuste i svetinja koje svedoče o njihovom trajanju na ovim prostorima.

Ovakvi incidenti pokazuju i objašnjavaju zbog čega je stopa povratka Srba na Kosovu i Metohiji manja od dva odsto i najmanja u jednom postkonfliktnom području.

Uz svakodnevna zastrašivanja i hapšenja, Srbi se na Kosovu i Metohiji suočavaju sa gotovo svakodnevnim institucionalnim, ekonomskim i neretko fizičkim nasiljem od strane Prištine, za koja po pravilu niko ne odgovara, niti se svi takvi incidenti više i prijavljuju Kosovskoj policiji, s obzirom na to da se njihovim odnosom prema Srbima i nekažnjavanjem izgrednika, ruše svi mostovi poverenja, navela je Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: ALO

Tagovi:

  • NATO
  • Rusija
  • Srbija
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

    PRATITE NAS