calendar

Sreda 2. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
POZNATI STIGLI NA VJENČANJE ALEKSANDRE BURSAĆ! Pjevačice u izazovim kombinacijama, šokirale priznanjima! (FOTO) Sedam godina od smrti Donne Ares: Dostojanstvena i nepokolebljiva – Ja nisam ona što bi pala na koljena TERZINA LJUBAVNICA SE, BEZ SRAMA, JAVNO OBRATILA TRUDNOJ MILICI! Nakon što su ozvaničili vezu, Sofija poručila Veličkovićevoj samo jedno! KAKO JE NIJE SRAMOTA?! Ilda Šaulić pred solistički koncert! “Moj otac neće biti sa mnom fizički, ali će biti prisutan!” “DEČKO IMA OZBILJNE PROBLEME” Anita razvezala jezik nakon raskida, priznala sve o Anđelu: “Prošla sam sve i svašta” Najbolja prijateljica Bojane Barbi otkriva njen plan veze sa Karićem: Ona zaslužuje najbolje JELISAVETA ORAŠANIN OPET PROVOCIRA! Glumica sve iznenadila novim slikama IZ NOĆNOG PROVODA (FOTO) Janjuš tješio Milicu, najcrnje popljuvao Terzu, a zajedno ulaze u petak? Milica kroz suze! Italijan u podrumu pronašao sliku Pabla Pikasa vrijednu šest miliona dolara Fatalni Elmedin otvoreno o novim prijateljicama: Moji savjeti produžavaju život! Zašto infarkt sve češće pogađa mlade? Krema djeluje poput filera: Popunjava bore i vraća licu volumen Kada je najbolje vrijeme za seks? Zemljotres pogodio BiH SKANDALČINA! Sofija ozvaničila vezu sa Terzom i obratila se trudnoj Milici! BRZO STIGAO ODGOVOR FIFA kaznila legendu, Eto javno kritizirao dijeljenje pravde

PUTIN UZVRAĆA UDARAC! RUSI ŠALJU NAJJAČE ORUŽJE U RAT

Objavio: RHT
04/01/2023 10:00 PM

Predsednik Rusije Vladimir Putin je putem video-linka naredio da se fregata “Admiral Gorškov”, opremljena raketnim sistemima “cirkon”, pošalje u vojnu službu.

Putin
Foto: Screenshot Youtube

Putin je na ceremoniji izjavio da će Rusija nastaviti da razvija borbeni potencijal vojske, a takođe je zahvalio stručnjacima odbrambene industrije koja je počela serijsku proizvodnju “Cirkona”.

“Želeo bih da istaknem da ćemo nastaviti da razvijamo borbeni potencijal oružanih snaga, proizvoditi perspektivne modele naoružanja i tehnike koji će čuvati bezbednost Rusije narednih decenija”, istakao je ruski lider.

“Danas imamo važan, ako ne i značajan, događaj: fregata ‘Admiral Gorškov’ kreće u daleki morski pohod. Tu nema ničeg neobičnog: to je uobičajena stvar, ali ovaj put je brod opremljen najnovijim hipersoničnim raketnim sistemom ‘cirkon’, koji nema analoga, to je hipersonični sistem pomorskog baziranja, kao i drugim oružjem najnovije generacije”, rekao je Putin tokom ceremonije.


“Ono (oružje) nema analoga ni u jednoj zemlji na svetu. Uveren sam da će tako moćno oružje pouzdano štititi zemlju od potencijalnih spoljnih pretnji i pomoći u obezbeđivanju nacionalnih interesa naše zemlje”, rekao je Putin.

“Cirkon” je prva hipersonična krstareća raketa na svetu sposobna za kontinuirani aerodinamični let sa manevrisanjem u gustim slojevima atmosfere uz pomoć sopstvenog potiska motora tokom čitave rute. Ona može podjednako efikasno da pogađa ciljeve na kopnu i na vodi. Rakete “Cirkon” mogu da dostignu brzinu do devet maha (preko 10.000 kilometara na sat), a njihov domet je preko 1.000 kilometara. Planirano je da ovim raketama budu naoružane podmornice i brodovi.

Izvor: ALO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS