calendar

Četvrtak 4. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
USKORO JE KRAJ, NE POSTOJI OSOBA NA SVIJETU! Majka Mione Jovanović zapjenila od bijesa, sprema Nenadu haos nakon finala “SVI SU ME VARALI!” Milena Ćeranić O PARTNERIMA, pa se sjetila NJEGA: “Da sam ga manje voljela uspjelo bi!” MARIJA KULIĆ DA PRESAHNE VIŠE OD MILJANINIH SRAMNIH RADNJI – OBJAVLJEN NJEN POSLJEDNJI RAZGOVOR SA ZOLOM! Velika potraga u Njemačkoj: Nestala djevojčica (13) porijeklom iz BiH Maja i Aneli u žestokom klinču! Stare rivalke ponovo ratuju Muškarac koji je ukrao kip Brus Lija u Mostaru ide u zatvor DRAGANA MIRKOVIĆ OSVOJILA I AZIJU! Najveća zvijezda Balkana se pohvalila ovim uspjehom! Fufe iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan’ živi na selu sa 1.800 koza SIN MELINE I HARISA ODLUČIO DA POKORI JAVNU SCENU! Potez Kana Džinovića izazvao haos, riješio da preuzme stvar u svoje ruke REGION ZAVIJEN U CRNO: Preminula glumica iz popularne domaće serije ORGANIZOVALA GALA SLAVLJE Tara Simov slavi sinu prvi rođendan! TRUDNA UČESNICA RIJALITIJA ŠOKIRALA JAVNOST! Ovo niko nije očekivao, šok obrt pred sam kraj rijalitija O emocijama može mnogo da se priča: PRVI ZAJEDNIČKI INTERVJU INDI I ZORANA! Zaljubljeni par otkrio sve! Eva Ras: “Bila sam s ljubavnikom na sedmom nebu, a sa mužem nesretna” SITA AHMIĆ STIGLA KOD ASMINA I STANIJE U DUBROVNIK! Haos neviđenih razmjera, oglasila se sa ove lokacije, rat se nastavlja! Meteorolog Nedim Sladić dobio prijetnje smrću: “Ovo me neće zaustaviti, sve ću prijaviti policiji”

Psiholog tvrdi da 80 posto žena čini ove dvije greške u odnosima s muškarcima

Objavio: RHT
27/06/2024 3:20 PM

Žena čini ove dvije greške

​Međuljudski odnosi su složeni i zahtijevaju pažnju i razumijevanje, a mnoge žene čine dvije greške u odnosima s muškarcima, tvrdi psiholog Irina Molvinskaya.

Žena čini ove dvije greške  / Foto: Mateus Souza/Pexels
Žena čini ove dvije greške / Foto: Mateus Souza/Pexels

Prema njeznim riječima, prva greška je ta što žena počinje preuzimati ulogu majke u odnosu.

Žena čini ove dvije greške

“Ta se pojava očituje u pretjeranoj brizi i kontroli, što nije primjereno u partnerskom odnosu. Žena ne bi trebala biti majka svom suprugu jer tada pokušava kontrolisati svaki aspekt života svog partnera, brinuti se o njemu kao o djetetu i rješavati njegove probleme”, objasnila je za portal Gazeta.

Ističe da takvo ponašanje dovodi do neravnoteže u vezi pa se partner može početi osjećati ovisno, djetinjasto i, kao rezultat toga, može izgubiti interes i poštovanje prema ženi.

“Razlozi ovakvog ponašanja mogu biti ukorijenjeni u porodičnim odnosima i stereotipima, gdje žene od djetinjstva uče da je njihova glavna uloga brinuti se i štititi. Međutim, u odnosima među odraslima takav pristup nije samo neučinkovit, već je i štetan. Partnerstvo uključuje jednakost, uzajamno poštovanje i podršku, a ne roditeljsku brigu i kontrolu. Žene trebaju naučiti vjerovati svom partneru i dopustiti mu da pokaže nezavisnost i odgovornost”, napomenula je ona.

Kao drugu grešku ističe nesigurnost oko vlastitih želja i ciljeva.

“Ako žena ne može jasno izraziti svoje želje i ciljeve, to uzrokuje napetosti i nesporazume s partnerom te otuđenje od partnera. Uostalom, partneru je teško zadovoljiti potrebe koje žena sama ne izražava i ne ostvaruje”, istaknula je Molvinskaya.

Ženama savjetuje da porade na sebi i postanu sigurnije. Takođe, naglašava važnost otvorene i iskrene komunikacije s partnerom te dijeljenja vlastitih misli i osjećanja.

DNEVNI HOROSKOP ZA ČETVRTAK, 26. JUNI 2024.

Pročitajte i: DNEVNI HOROSKOP ZA ČETVRTAK, 26. JUNI 2024: Rakovi puni energije, Škorpije koriste prednosti, Ribe uživaju u flertu.

OVAN

Dnevni horoskop za 26. jun 2024. godine vam kaže da sve što je brzo, to je i kuso. 

Horoskop za 26. juni / Foto: Shutterstock

Horoskop za 26. juni / Foto: Shutterstock

Danas se fokusirajte na karijeru. Trud i zalaganje konačno će biti prepoznati. U ljubavi, pružite partneru više pažnje i razumijevanja. Pripazite na zglobove i kosti.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

(Index/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS