calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MIONA I GASTOZ UHVAĆENI NA DJELU! Najveća izdaja u historiji rijalitija, Ša divlja po Bijeloj kući! Donja Jablanica: ‘Istrčao sam vani, a samo se čuje jauk i vapaj u mraku …’ EKSKLUZIVNO: ŽIVOTNA PRIČA IZ BUTUROVIĆ POLJA: Majka plivala tri kilometra za kćerkom koju je odnijela poplava i spasila je! SADA SU NA SIGURNOM JANJUŠ POSLAO ANELI ŠIFRIRANU PORUKU U RIJALITI?! Sve uradio u strogoj TAJNOSTI, mislio je da se NEĆE SAZNATI! Prijatelji postavili spomen-ploču Dženanu Uščupliću na Bukoviku, prisustvovao i Husref Musemić U Donjoj Jablanici počela padati kiša, otežana potraga “ISKRVARIO JE” STRAVIČNE SCENE! Kamera snimila OBEZBJEĐENJE nakon TUČE? STRAVIČNE VIJESTI ZA TRUDNU MILICU! Terza alarmirao advokate, želi da joj ODUZME DIJETE! “Horde zla” i Manijaci u humanoj misiji: Krenuli u pomoć poplavljenim područjima Kod Komadinovog vrela od jutra se radi na uspostavljanju putne komunikacije TRUDNA MILICA POSLALA JASNU PORUKU! Zapušila usta hejterima, donijela odluku! (FOTO) I dalje obustavljen saobraćaj od Jablanice prema Mostaru U EMISIJI PUŠTEN EKSPLICITNI SNIMAK SA RIJALITI UČESNICOM IZ KROFAKOVOG KREVETA! Stanislav je BRUTALNO ponizio “Ona je bila kratka afera, ništa više” S NJOM je PREVARIO djevojku Humanitarna organizacija “Pomozi.ba” objavila adrese punktova za prikupljanje pomoći u Sarajevu, Mostaru, Bihaću i Travniku Stravični detalji kataklizme u Jablanici: Među nastradalima i 29-godišnja trudnica Dnevni horoskop za 5. oktobar 2024: Rakovima se danas ne radi, Blizancima se smiješi nova ljubav

Proslava Nove godine: Ko i za koju cifru nastupa u gradovima širom BiH

Objavio: RHT
23/12/2023 2:00 PM

Sudeći po najavljenim novogodišnjim programima, ali i po izdvojenim ciframa za najluđu noć, gradovi u BiH ne zaostaju za regionalnim i evropskim centrima. Za javni doček Nove godine neki od njih odvojiće i više stotina hiljada maraka.

Na najvećem trgu u BiH, Trgu slobode, a ove godine će Tuzlake i brojne goste u Novu godinu uvesti Bajaga i instruktori i tuzlanska grupa Divan i DJ Shadow Kid iz Tuzle. Tradicionalno, 31. decembra u periodu od 12 do 14 sati na Trgu slobode će biti organizovana Dječja nova godina s bogatim muzičkim i zabavnim programom prilagođenim najmlađima.

Iznos honorara za zvijezde u novogodišnjoj noći, Bajagu i instruktore, je 40.000 eura, potvrdili su Feni iz tuzlanske Gradske uprave. Dodali su kako je u ovoj godini za ukrašavanje grada za predstojeće novogodišnje praznike izdvojeno oko 100.000 maraka.

Najveći dio ovog iznosa izdvojen je za nabavku prazničnih, novogodišnjih instalacija u Gradskom parku namijenjenih, prije svega, najmlađima ali i ostalim Tuzlacima i posjetiocima – naveli su iz Grada Tuzla.

Banjaluka se, takođe, uveliko priprema za doček nove, 2024. godine kada će sve Banjalučane i mnogobrojne turiste zabavljati dvije regionalne muzičke zvijezde, Željko Samardžić i to na platou ispred nove sportske arene pored Parka „Mladen Stojanović“.

Kada je riječ o novcu, Grad Banjaluka je za organizaciju koncerata na otvorenom raspisao javnu nabavku u iznosu od oko 189.000 maraka s PDV, naglasili su iz Gradske uprave. Dodaju kako su ovogodišnje ukrašavanje grada dobila nešto novog nakita, a također je iskorišten i dio starog nakita.

Uz Željka Joksimovića, Mostar će u 2024. godinu uploviti na pozornici smještenoj uz šetalište Nikole Šubića Zrinskog. Novogodišnji program u Mostaru započeće dječjom Novom godinom točno u podne.

Ispraćaj stare godine i spektakularna zabava, po najavama organizatora, krenuće već od ranih večernjih časova uz dobru muziku kojom će atmosferu zagrijavati DJ Majerski. Željko Joksimović svojim će najvećim hitovima uvesti Mostarce i njihove goste u 2024. godinu.

Iz Gradske uprave potvrdili su kako je vrijednost potpisanog ugovora s Joksimovićem 110.000 eura. Na javnom dočeku Nove 2024. godine nazvanom “Sarajevska priča” građane i goste Sarajeva ispred Vječne vatre zabavljaće “Bombaj štampa”, “Zabranjeno pušenje”, “Crvena jabuka” i Elvir Laković Laka.

Iz Gradske uprave Sarajeva o tome koliko će sredstava biti izdvojeno za zvijezde novogodišnje noći, kao i za ukrašavanje grada, do zaključenja teksta nisu dobili odgovor.  

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Fena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS