calendar

Ponedeljak 8. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“NIJE MI JASNO KAKO JE SEBI DOZVOLIO TAKVE STVARI” Natalija Trik FX brutalno o Nenadu Aleksiću Ša, a onda raskrinkala Mionu Jovanović GOTOVO! IVAN VRATIO JELENI BURMU! Marinković presjekao, prišao joj i izgovorio ove riječi, ona zanijemila od šoka Poznato ko će suditi polufinale Eura: Jedan naštimao meč prije 20 godina za 300 eura, drugi hapšen u BiH s Tijanom Ajfon HRVATICA S NAJVEĆIM GRUDIMA: Tražili joj sliku bez veša, ona objavila javno MILJANU KULIĆ SU PONIŽAVALI? Ekskluzivno za HYPE Marija Kulić otkrila PRAVI RAZLOG DISKVALIFIKACIJE pred samo FINALE Zavirite u vilu Gorana Bregovića u Crnoj Gori: IZDAJE JE ZA 5.000 EURA SMRT U DOMU ZMAJA OD ŠIPOVA! Povukao se nakon rijalitija, a sada ostao bez najvećeg oslonca u životu HIT LJETA! Sve žene će htjeti kupaći kostim kao Luna Đogani DUNJA ILIĆ TVRDI DA JU JE DEČKO PRETUKAO! Prijavila ga navodno policiji, van sebe: “Davio me je i lomio ruku” Sanja Maletić o porođaju u 52. godini: Borba je trajala 8 godina, Vanja je čudo OBJAVLJEN SNIMAK PRIJE DISKVALIFIKACIJE! Miljana Kulić pravila karambol, gađala kamenjem, obezbjeđenje je opkolilo (VIDEO) Otkrivamo ZAŠTO MARKO I DIVNA DNK ULAZE U IMANJE: Imaju ovakav izazov! KOME JE OVO LIJEPO?! Svi gledaju u ogromne usne Une Čolić Nezir Vilogorac ljubav prema Sarajevu pretočio u instrumentalu ‘Ornaments of Sarajevo’ Doktor Mladen Veletić iz BiH nagrađen za najbolji istraživački rad u oblasti liječenja raka mozga! ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin i Arnel otkrili kakve ih privlače žene! Koga očekuju u spektaklu? (VIDEO)

PROPAO IM PLAN! DJEČAKA UBICU RODITELJI PLANIRALI DA PREBACE U INOSTRANSTVO! Osmislili kako da ga izvedu iz bolnice!

Objavio: RHT
26/06/2023 11:25 PM

Majka i otac dječaka (13) koji je u OŠ “Vladislav Ribnikar u centru Beograda ubio devet vršnjaka i školskog čuvara skovali su pakleni plan da sina izvuku iz zdravstvene ustanove u kojoj je smješten i prebace ga u inostranstvo! Njihovu ideju, međutim, prozreli su pravosudni organi i policija i na vrijeme spriječili pokušaj da prevare sistem, piše Kurir.

Otac dječaka, podsjetimo, u pritvoru je od 3. maja i sumnjiči se za teško djelo protiv opšte sigurnosti. Sumnja se da je on maloljetnog sina obučavao da rukuje vatrenim oružjem tako što ga je vodio u streljački klub u kojem je vježbao gađanje, ali i za to da nije obezbijedio uslove za bezbjedno čuvanje oružja koje je imao u legalnom posjedu.

Foto: Alo

Protiv majke dječaka ubice u toku je pretkrivični postupak, kako bi se utvrdilo da li je u njenom postupanju bilo elemenata zanemarivanja i zlostavljanja djeteta.

– Otac i majka osmislili su plan da njega u pritvoru posjeti notar, kako bi mu potpisao punomoćje da imovinom koja se vodi na njega raspolaže supruga, ali i da joj da ovlašćenje da trinaestogodišnjaka može da izvede iz zemlje. Ovaj njihov plan, spriječen je u posljednjem trenutku, jer su nadležni organi prozreli namjere porodici dječaka. Čak i da im je uspjelo da se nađe na slobodi, što je malo vjerovatno u ovom trenutku, dječak ne bi mogao da napusti zemlju – otkriva sagovornik Kurira.

On podsjeća da trinaestogodišnjak nije krivično odgovoran, ali da je brigu o njemu preuzela jedna bolnička ustanova, u kojoj ga čuva policija. Naš sagovornik objašnjava da je roditeljima ovaj papir ovjeren kod notara bio važan jer je za izalazak maloljetnog dejteta iz zemlje neophodna saglasnost oba roditelja.

– Najvjerovatnije, plan im je bio da majka pokuša da dječaka masovnog ubice pokušaju da izvuku iz bolnice. Naime, on je poslije zločina u zdravstvenu ustanovu smješten uz saglasnost majke, koja je potpisala. Međutim, majka u svakom trenutku, tu saglasnost može da povuče – dodaje naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, to ne bi značilo automatsko puštanje ubice iz Ribnikara na slobodu.

Ocu i majci dječaka ubice, odlukom Višeg suda u Beogradu zabranjeno je da raspolažu svojom imovinom, odnosno da je prodaju. 

– Najprije je ova zabrana izrečena u odnosu na oca, i to pošto je od suda zatražio dozvolu da mu u posjetu dođe notar. Nekoliko sedmica kasnije ista zabrana donijeta je i u odnosu na imovinu koja je u vlasništvu majke dječaka – podsjeća sagovornik i dodaje da je riječ o više nepokretnosti, stanova i lokala na teritoriji Beograda.

Podsjetimo, majka i sestra dječaka ubice u subotu su pokušale da napuste Srbiju, ali su poslije razgovora sa pripadnicima policije na granici sa Sjevernom Makedonijom, vraćene u Srbiju.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS