calendar

Petak 4. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“Volim da POKAŽEM SILU!” Influenser EKSKLUZIVNO za HYPE TV! Šokirao detaljima KONFLIKATA koje ima! Otkrio svoju MRAČNU STRANU?! (VIDEO) Potresna scena u Jablanici: Dječak obilazi ruševine, traži prijatelja “SVE SAM SNIMIO, TUŽIĆU IH, PRIREDILI SU MI STRES I PONIŽENJE” MC Stojan doživio neviđenu uvredu! Drama na aerodromu! Evo šta se dogodilo! (FOTO) Humanitarna misija! Saša Mirković najavio pomoć unesrećenima u kataklizmičnim poplavama Otkazuju se koncerti i nastupi u BiH zbog teške situacije! Vanredno stanje Taki ponizio Stanislava i PORUČIO MU OVO: Sigurno će dobiti jak odgovor! Google snima sve što vi govorite: Evo kako možete isključiti tu opciju SKANDALOZNA TAJNA MIONE JOVANOVIĆ! Zbog OVOGA neće moći da RODI BEBU Nenadu, drugarica razvezla jezik šta je uradila njemu iza leđa! ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima: Jano, samo mudruješ, a mene zaboliše leđa! “Nema smisla, ali je vrisnem…” Fudbalski savez BiH odgodio četiri utakmice Wwin lige BiH zbog katastrofalnih poplava Ibrahimović se za rođendan počastio skupocjenim poklonom, na cifru nije gledao: “Nije loše, prijatelju” “PJESMA LUDILO MOJE JE PRVO MENI PONUĐENA” Emir Lapsus nikad iskreniji, priznao šok detalje: “Moja najveća ljubav je bila moj fan” Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić u Donjoj Jablanici: Tu smo da ljudski pomognemo “DONATOR SJEMENE TEČNOSTI” Milica OBJAVILA PRIVATNE PREPISKE s Terzom, pa pokazala PRVE SLIKE S ULTRAZVUKA (FOTO/VIDEO) EKSKLUZIVNO Pogledajte pokušaj spašavanja života u Jablanici! Alarmantni vapaj iz vode! ANELI TRAŽI DA HITNO NAPUSTI RIJALITI! Ne prestaje da kuka, ponavlja samo jedno!

Prije 15 godina u Širokom Brijegu je ubijen Vedran Puljić, na pravdu i istinu još se čeka

Objavio: RHT
04/10/2024 11:30 AM

Prije 15 godina u Širokom Brijegu je ubijen Vedran Puljić

Prije 15 godina u Širokom Brijegu je ubijen Vedran Puljić
Vedran Puljić/Foto: FK Sarajevo

Na današnji dan prije 15 godina na ulicama Širokog Brijega ubijen je navijač Fudbalskog kluba Sarajevo Vedran Puljić.

Prije 15 godina u Širokom Brijegu je ubijen Vedran Puljić

Za njegovo ubistvo, koje se dogodilo 4. oktobra 2009. godine, još uvijek niko nije odgovarao te je poražavajuće da se ubica i danas još uvijek slobodno kreće.

Ubistvo se dogodilo uoči utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva koja na kraju tog dana nije ni odigrana. Tokom nereda ranjeno je šest osoba.

Početkom 2022. godine Županijski sud u Splitu pravomoćno je oslobodio Olivera Knezovića za ubistvo Puljića, a u ponovljenom suđenju koje je održano krajem 2023. godine sud je donio presudu kojom je Knezović ponovo oslobođen optužbi za pokušaj ubistva. Riječ je o nepravomoćnoj presudi.

Suđenje Knezoviću počelo je prije devet godina, a Županijski sud u Splitu je u februaru 2022. godine konačno donio odluku. Poražavajuće je da je Knezović oslobođen za ubistvo, što je bila druga tačka optužnice.

Najvatreniji navijači FK Sarajevo u više navrata su istakli da je za ubistvo odgovoran MUP Zapadnohercegovačkog kantona.

“I danas nakon 15 godina se sjećamo našeg Vedrana i tražimo istinu i pravdu. Počivaj u miru”, poručili su iz FK Sarajevo.

S druge strane, najvatreniji navijači Sarajeva, popularne Horde zla pozvale su sve bordo pristalice da dođu na okupljanje, od 16:30 do 17 sati ispred groblja Bare kako bi na dostojanstven način odali počast tragično ubijenom Puljiću.

Vlada HNK uputila hitan apel: Ne idite prema Konjicu i Jablanici, navodno ima i nestalih! VELIKI ODRONI I POPLAVE.

Pročitajte i: Vlada HNK uputila hitan apel: Ne idite prema Konjicu i Jablanici, navodno ima i nestalih! VELIKI ODRONI I POPLAVE.

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona se oglasila povodom poplava koje su pogodile Jablanicu i Konjic. 

Vlada HNK uputila hitan apel / Foto: Crna hronika

Foto: Crna hronika

Vlada HNK uputila hitan apel

– Upozoravamo na krajnje kritičnu situaciju na sjeveru HNK, gdje su zbog iznimno velikih oborina izlijevanja rijeka i odrona potpuno prekinute prometna, te djelomično i telekomunikacijska infrastruktura. Vlada HNK apelira da niko od građana ne kreće na put prema Jablanici i Konjicu – navodi se u saopćenju Vlade HNK.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/Klix/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS