calendar

Četvrtak 25. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Nevjerovatan slučaj zaraze virusom Zapadnog Nila šokirao i ljekare: Žena preminula nakon uboda komarca u Srbiji PORODILA SE BIVŠA UČESNICA RIJALITIJA Mjesecima krila trudnoću: “Samo plačem” Novak saznao rivale na Olimpijskim igrama: Moguć duel Đokovića i Nadala u drugom kolu! PROCURIO SNIMAK IZ STANISLAVOVOG KREVETA (FOTO) Pedofil iz Kotor Varoši dobio samo dvije godine zatvora: Pokušao obljubiti djevojčicu (12) Oglasio se Lepi Mića: Asminu poručio ovo “TRAŽIO MI JE DA GA AN*LNO ZADOVOLJIM, pa me pitao ZAŠTO NJEGOVI DRUGARI MISLE DA JE GEJ?” Jovana Cvijanović iznijela detalje odnosa sa MC Stojanom SAŠA MIRKOVIĆ OBJAVIO LIJEPE VIJESTI! Evo kada i gdje će se održati spektakularna premijera filma “Stravično” i koncert Ace Lukasa Dženifer Lopez objavila snimak glamurozne proslave rođendana: Bena Afleka nema U SUSRET 30. SFF-u: U konkurenciji za nagrade “Srce Sarajeva” 54 filma ŠOK POTEZ ANĐELE VEŠTICE! Kupila tonu hrane koju nije mogla da spakuje u auto! Prolaznici se krstili od prizora (FOTO) “Banjalučko ljeto” donosi mnoštvo različitih sadržaja za sve generacije Filip Car odmjerava snagu na VAŠARSKOJ “KRUŠKI”! ŠALJE PORUKU Kristijanu kako će proći i ON!? Haos se nastavlja STANISLAVU SE SVIĐA ALEKS: Procurile kompromitujuće informacije Proglašena najljepša žena svijeta: Skinula Belu Hadid sa trona! KOŠEVSKA FUDBALSKA GROZNICA Iz FK Sarajevo otkrili koliko je ulaznica “planulo” za večerašnju utakmicu protiv Spartaka

Ured za borbu protiv korupcije proslijedio Tužilaštvu KS prijavu protiv advokata Mehmedbašića, Hasić, Hadžića… zbog sumnje u više krivičnih djela

Objavio: RHT
24/07/2024 10:30 PM

Prijave protiv poznatih advokata

Ured za borbu protiv korpucije Kantona Sarajevo proslijedio je Tužilaštvu Kantona Sarajevo anonimnu prijavu protiv navedenih osoba.

Prijave protiv poznatih advokata/Foto:Facebook

Bit će izvršene provjere navoda iz prijave kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo”.

Odgovor Tužilaštva

Ovo je odgovor iz Tužilaštva Kantona Sarajevo na upit Raporta da nam potvrdi da li je tačna informacija da je Ured za borbu protiv korpucije Kantona Sarajevo proslijedio Tužilaštvu Kantona Sarajevo prijavu protiv advokata Omara Mehmedbašića, Amira Hadžića, Dijane Hasić, kao i više drugih osoba zbog sumnje za više krivičnih djela.

Kako smo saznali, u obavijesti koja je stigla u Uredu za korupciju, a proslijeđena Tužilaštvu KS, piše da se, između ostalog, “podnosi iz razloga postojanja osnovane sumnje za počinjenje krivičnih dijela – organizirani kriminal, primanje i davanje dara i drugih oblika koristi, zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi…”.

Mehmedbašić bez komentara

U obavijesti se navodi i da se “podnosi u odnosu na advokata Omara Mehmedbašića, Amira Hadžića, Dijanu Hasić i druge NN advokate članove Regionalne advokatske komore Sarajevo. NN pripadnike sudske policije, pripadnike MUP-a KS, kao i više policijskih uprava. Uposlenika u Općinskom i Kantonalnom sudu u Sarajevu, pripadnicima zatvorske policije KPZ Zenica i KPZ Sarajevo. Kao i lica koja se nalaze u pritvoru u ovim zatvorima…”.

Želeći komentar na ove informacije, pozvali smo advokata Omara Mehmedbašića.

“Ne znam ništa o tome. Nemam nikakav komentar”, rekao nam je kratko Mehmedbašić.

BOMNUS VIDEO

hypebih.ba/raport.ba/O.T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS