calendar

Ponedeljak 7. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Mensur u SUZAMA “Uvijek me neko IZDA! Filip Car je SMEĆE! Stefan Karić je u pravu za SVE!” Glumački par jedva prekinuo ljubavni zanos pred kamerom: Scena seksa postala baš strastvena Filip Car ljutito opleo po rijalitiju i Aleksandri! Svi su se našli na tapeti! A ovo je poručio Maji? Dječak iz Jablanice ostao siroče poslije razornih poplava u BiH Anđela pobjeđuje u rijalitiju? Sha i Miona raskidaju, a Terza ženi Sofiju? “Zmajevi” se okupljaju na Ilidži: Trening zatvoren za javnost Ovaj snimak ledi krv u žilama: Šta se dešava sa porodicom koja je zarobljena u kući? Amra iz Jablanice se nadljudski borila da spasi sina: “Ako izgubim dijete, meni života nema” (VIDEO) Šta piše u dokumentaciji o kamenolomu iznad Donje Jablanice: Firma nikada nije dobila koncesiju Hrvatski mediji žale: Emir Spahić nam je “ukrao” velikog talenta Elegantno, a najudobnije: Pogledajte blistavi stajling Ivone Polumente Cijeli svijet razočaran: Evo ko je naredni rival Novaka Đokovića u trećem kolu Šangaja Bahato i neodgovorno: Janjuš snimljen u saobraćajnom prekršaju! Jedan otac ne smije voziti ovako VRUĆA FOTKA ĐINE DŽINOVIĆ UGLEDALA SVJETLOST DANA! Pokazala izvajano tijelo, pa otkrila da je zbog ovog muškarca na mukama! (FOTO) Mirsad Balić iz naselja Mirci kod Jablanice: Sjedili smo bespomoćno u kući i čekali jutro RASKINULI MATIC REBEC I TEODORA DŽEHVEROVIĆ?! Nova objava košarkaša bacila sve u rebus, pa krenula lavina komentara! Evo šta je napisao! (FOTO)

Prevara za Ginisa: Zaposlila se u 16 kompanija, a nikada se nije pojavila na radnom mjestu

Objavio: RHT
07/10/2024 4:00 PM

Prevara za Ginisa

Prevara za Ginisa

Prevara za Ginisa/Ilustracija

Kineska prevarantkinja, poznata pod pseudonimom Guan Jue, nedavno je postala predmet skandala nakon što je otkriveno da je istovremeno bila zaposlena u čak 16 različitih kompanija.

Prevara za Ginisa

Guan Jue i njen suprug vodili su detaljan zapisnik o svojim poslodavcima, uključujući njihove tačne uloge u svakoj kompaniji, datume kada su počeli raditi za svakog od njih, kao i podatke o bankovnim računima na koje su primali mjesečne plate.

Ova žena je godinama prevarom inkasirala plate od desetak poslodavaca, praveći se da obavlja poslove za sve njih. Ona bi često tražila nove poslodavce, a pri svakom intervjuu bi ih fotografisala i slala te slike svojim trenutnim poslodavcima kao dokaz da se sastaje sa klijentima. Nejverovatno, ovakva prevara je godinama funkcionisala besprekorno, omogućavajući Guan Jue da čak kupi skup stan u Šangaju.

Kako bi održala svoju prevaru, Guan Jue je čak prosleđivala intervjue za posao drugim ljudima, uzimajući provizije za to. Međutim, većinu poslova je zadržala za sebe. Uvijek pronalazeći nove kompanije u koje bi se zaposlila čim bi dobila otkaz zbog nepostizanja rezultata.

Tri godine

Ova iznenađujuća šema prevarantkinje počela je da se raspliće kada je jedan od njenih bivših poslodavaca otkrio njen oglas za posao u onlajn radnoj grupi. Nakon istraživanja, Liu Jian, vlasnik tehnološke kompanije, shvatio je da je Guan Jue radila za drugu firmu. Dok je bila zaposlena kod njega na puno radno vrijeme. Ova otkrića dovela su do razotkrivanja prevare koja je trajala najmanje tri godine i iznosila više od 50 miliona juana (oko 6.464.894 eura).

Guan Jue, njen suprug i više od 50 saučesnika koji su bili umiješani u ovu prevaru sada su uhapšeni. Prema kineskim medijima, ovakva vrsta prevare u vezi sa lažnim zapošljavanjem predstavlja ozbiljan problem u Kini. Gdje stotine specijalizovanih grupa preuzimaju poslove od različitih poslodavaca, primajući plate bez obavljanja stvarnog posla.

BONUS VIDEO:

Hypebih.ba/cdm.me/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS