calendar

Petak 30. Avgust, 2023

Preminuo proslavljeni igrač i trener Slavije Aleksandar Simić (45)

Objavio: RHT
30/08/2024 11:20 AM

Preminuo Aleksandar Simić (45)

Nekada proslavljeni fudbaler i trener Slavije iz Istočnog Sarajeva Aleksandar Simić (45) preminuo je nakon teške bolesti.

Foto: Facebook

Simić, koji je najbolje dane nogometne karijere proveo u dresu Slavije, a nastupao još i za GOŠK te Leotar, preminuo je u Istočnom Sarajevu nakon borbe s teškom bolešću, koja mu je rano i prekinula trenersku karijeru.

Preminuo Aleksandar Simić (45)

Na društvenim mrežama danima su se dijelile informacije o hitno potrebnoj krvi za Aleksandrovo liječenje u bolnici “Srbija”, ali na kraju njegovo tijelo nije izdržalo.

Simić je osim nastupa za Slaviju, GOŠK i Leotar imao perspektivu i kao trener, ali je karijeru prekinula bolest. Radio je kao trener upravo u svojoj Slaviji, ali i Famosu iz Vojkovića, Kreševu te Igmanu s Ilidže. U Slaviji je bio pomoćnik Bojana Regoja.

Vrijeme i mjesto sahrane još uvijek nisu poznati.

Katastrofa u Banjoj Luci: Borac nakon penala ispao od Ferencvaroša

Pročitajte i: Katastrofa u Banjoj Luci: Borac nakon penala ispao od Ferencvaroša.

Fudbaleri banjalučkog Borca ispali su nakon penala iz plej-ofa Evropske lige, te će takmičenje nastaviti u grupnoj fazi Konferncijske lige.

Katastrofa u Banjoj Luci: Borac nakon penala ispao od Ferencvaroša/Foto: mondo.ba

U Banjoj Luci, kao i u prvom susretu, viđena je prava rovovska bitka i oba tima se nisu previše otvarali prema naprijed, ne želivši da dopuste protivnicima da naprave priliku iz kontre i tako dođu do pogotka.

Bolje su Mađari otvorili meč i prijetili preko Aleksandra Pešića. Napadač Ferencvaroša je imao nekoliko prilika u uvodnom dijelu susreta, ali nije uspio da napravi potrebnu razliku.

Prvi pokušaj za Banjalučane je imao Srećković koji je šutirao u 17. minuti, ali njegov udarac po sredini gola lako je odbranio Dibus (Dibusz).

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS