calendar

Subota 28. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
PROCURILA FOTKA MILANA STANKOVIĆA IZ KREVETA! Povukao se, pa sada sve šokirao! Morao hitno da se oglasi, a razlog je tajanstven! (FOTO) ANITA OKRENULA NOVI LIST NAKON RASKIDA SA ANĐELOM! Stanojlovićevoj on pravi društvo, pratioci oduševljeni! Emotivni prizor topi srca! (FOTO) FILIP RELJIĆ EKSKLUZIVNO ZA HYPE! “Nina Đogani je uklonila tetovaže posvećene BIVŠEM!” (VIDEO) SOFIJA IZDALA TERZI NAREĐENJE Zahtjeva da ozvaniči njihovu vezu, on spreman na sve! Bračni par pokušao da proda bebu UROŠ DIVLJAČKI NASKOČIO NA GASTOZA, ON GA PATOSIRAO: Takmičari poskakali na noge, voditelj hitno prekinuo program! “Ne postoji riječ zahvalnosti što su tako brinuli o meni dok sam se oporavljao” Saša Mirković napravio pravo slavlje za svoje saradnike i najbolje doktore oftamologije “Klinike Svjetlost” Sjećate se Indire koja je otpjevala zarazni hit “Zmaj”: Iza sebe krije tešku priču Pjanić se družio s navijačima CSKA pred početak meča, a onda vodio i navijanje HAOS POSLIJE RASKIDA! Anita se odlučila za neočekivan potez! Evo šta je uslijedilo poslije rastanka s manekenom! KOSTA NA STOLU OSTAVIO PAPIR, ONO ŠTO JE BILO NA NJEMU ŠOKIRALO STRUČNJAKE: Evo o čemu mašta dječak-ubica, napravio kompletan plan! Elmedin želi da živi u Sarajevu, vrijeme je malo da promijenimo! Svađa Elmedinovih žena! Fatima, počela si da se foliraš! “Ivan i Jelena NISU RAZVEDENI!” Izabela Alijoski o AFERI sa Gastozom “Dobila sam poziv da uđem!” Marija Kulić otvoreno o Zoli i detaljima iz njihovo zajedničkog života! ONA JE BUDALA ŠTO GA POZNAJE! OVDJE JE SVA TAKTIKA RIJALITIJA OTKRIVENA? Karić: Želim vezu, ti Anđo samo odbijaj prvi mjesec

ŠOK! PREMINUO GLUMAC IZ “PIRATA SA KARIBA”: Nesretnog čovjeka pojela ajkula

Objavio: RHT
24/06/2024 11:30 AM

PREMINUO GLUMAC IZ “PIRATA SA KARIBA”

Poznati surfer Tamajo Peri (49), koji je zaigrao u filmu “Pirati sa Kariba”, preminuo je u nedjelju nakon napada ajkule! Sve se desilo dok je surfovao na obalama Oahua, ostrva na Havajima. 

Photo: Printscreen/Pinterest

Njegova harizma i vještine takođe su mu donijele uloge u hitovima iz 2002. “Plava simpatija”, “Izgubljeni”, “Pirati sa Kariba: Na stranim plimama” i “Havaji 5-0”.

Perija su navodno pronašli lokalni surferi kod plaže Malaekahana na severnoj obali Oahua bez ruke i noge, navodi Stab Magazin.

Očevici koji su ugledali tijelo kažu da je, prema vidljivim povredama, moguće da je Peri pretrpio mnogo gore od jednog ujeda ajkule. Spasioci su zatim dovezli nesrećnog surfera i glumca na obalu džet skijem. A bolničari su ga proglasili mrtvim, rekli su zvaničnici na konferenciji za novinare. 

PREMINUO GLUMAC IZ “PIRATA SA KARIBA”

Iz Okeanske bezbijednosti objavljeno je upozorenje na ajkule u ovoj oblasti nakon napada. 

Peri je rođen 1975. godine, odrastao je na istočnoj strani Oahua, a karijeru je napravio na Sjevernoj obali, i kao profesionalni surfer i kasnije kao spasilac. Počeo je da surfuje sa 12 godina dok je bio tinejdžer. Važio je za mirnog lokalnog dječaka koji je morao da pozajmi daske za surfovanje jer nije imao sponzore.

Dvije godine kasnije, Peri je osvojio Pipeline Masters, a do 2005. godine, nadaleko je bio poznat kao jedan od najistaknutijih surfera Pipelinesa. Preminuli je privukao pažnju svojim osmijehom i ležernom ravnotežom dok se borio sa velikim talasima. 

Građani su upozoreni da se drže podalje od vode, a u okolini su postavljeni znaci upozorenja za ajkule. Vršilac dužnosti šefa okeanske bezbijednosti Kurt Lager objavio je izjavu nakon njegove smrti: “Tamajo Peri je bio spasilac koga su svi voljeli, dobro poznat na sjevernoj obali, profesionalni surfer poznat širom svijeta. Tamajova ličnost je bila zarazna, i koliko god su ga ljudi voljeli, on je više volio sve ostale. Naše saučešće upućujemo Tamajovoj porodici i cijeloj spasilačkoj porodici. Tražimo malo privatnosti za njegovu porodicu u ovom trenutku

BONUS VIDEO:

hypetv.rs/hypebih.ba/A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS