calendar

Sreda 31. Jul, 2023

PREDSEDNIK U NOVOM SADU: Vučić na otvaranju fabrike “Continental”

Objavio: RHT
23/02/2023 12:42 PM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas ceremoniji otvaranja druge fabrike kompanije Kontinental automotiv Srbija (Continental Automotive Serbia) u Kaću, u blizini Novog Sada.

Predsednik obilazi fabriku i razgovara sa rukovodstvom.

Vučić je u utorak rekao da je Kontinental druga najveća snabdevačka kompanija za delove u automobilskoj industriji u Evropi, peta u svetu.

Foto: Printscreen

Nemačka kompanija “Kontinental automotiv Srbija” danas u Kaću otvara najveću fabriku u Evropi. Vrednost investicije je 140 miliona evra. Iz nje će se diktirati trendovi u automobilskoj industriji koja je u potpunoj transformaciji. Iz “Kontinentala” poručuju da nisu došli u Srbiju zbog jeftine radne snage, već zbog umova i znanja naših stručnjaka.

“Made in Serbia” – pisaće u mnogim vozilima premijum brendova na multifunkcionalnim velikim ekranima i instrument tablama koje će se proizvoditi u najvećoj “Kontinentalovoj” fabrici u Evropi.

“Ovo je najnovija i najveća naša fabrika u regionu i celoj Evropi, nju karakteriše i održivost. Ovo će biti daleko najveći proizvođački pogon u Srbiji. Najuočljiviji i najzanimljiviji deo automobila će biti proizvođen u ovoj fabrici, to su displeji. Oni će dobiti najsavremenija rešenja i izgled, biće veći nego do sada, njihova veličina će u budućnosti biti od vrata do vrata, uz mnogo dodatnih karakteristika. Na primer, da suvozač može da radi na displeju u privatnom modu, a da to ne odvlači pažnju vozaču”, objašnjava Edvin van der Ka, direktor fabrike “Kontinental Srbija”.

hypebih.ba / alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS