calendar

Ponedeljak 2. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Prije 17 godina napustio nas je Safet Isović: KAKO SE SAJO POSTIDIO ŠTO PJEVA SAM O SEBI “DOBRO SAM PROŠLA” Prvo oglašavanje Goge Sekulić nakon što ju je udario automobil! HEJTERI, BUJRUM NA DOMAĆI NAJBOLJI SOK I PEKMEZ! Elmedin je široke ruke! FATIMA MIJEŠAJ! Savršen izlazak Nives Celzijus iz vode: Nekima se zavrtjelo u glavi zbog ovog snimka Moje dijete će izabrati svoj put! Bog je imao bolji put za mene! KADA SAM RAZBIO GLAVU, TADA SU SIHRE ? ŠTA SARAJLIJE MISLE O CIJENI VOĆA I POVRĆA? Bitno je da ima, a što sam jela 2 banane, sad ću jednu! Alen Islamović kaže da prima užasne prijetnje nakon splitskog koncerta: ‘Ja sam samo Bregovićev zaposlenik‘ MAJA I FILIP CAR KONAČNO UHVAĆENI?! Isplivale TAJNE PORUKE, Stanislav će doživjeti nervni slom, SKANDAL! LOŠE VIJESTI ZA TEODORU I BEBICU nakon ljekarskog pregleda Trojica Sarajlija bježeći od dvije Brazilke pala u ruke policiji HITNO OGLAŠAVANJE ANĐELA: Postupci govore samo o njoj ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima počela zavoditi red: DOSTA MI JE VAS! Elmedin i Jana u šoku (VIDEO) Otkriveni novi tragovi u istrazi slučaja male Danke Ilić Stefan Karić otkrio skandalozne detalje raskida sa Jovanom Ljubisavljević: FLERTOVALA JE SA BOGDANOM DOK SMO BILI U VEZI TRAGEDIJA Detalji užasne nesreće kod Kaknja: Žrtve ispale iz džipa prilikom prevrtanja MALI ŽELJKO KRENUO U ŠKOLU, A OD MILJANE I IVANA NI TRAGA NI GLASA! Marija sve objavila, JAVNOST U ŠOKU! (FOTO)

Predrag Pašić za “Hype”: Kad igra Bajern nikad nije sve gotovo dok sudija ne odsvira kraj

Objavio: RHT
19/04/2023 12:17 PM

Legendrni Predrag Pašić (64), analizirajući prve dvije četvrtfinalne utakmice Lige prvaka – Napoli – Inter 1:1 (0:1 prva utakmica) i Čelzi – Real Madrid 0:2 (0:2), istakao je da nije bilo”nekih velikih iznenađenja”.

Igrački kadar

– Napoli je čitavu sezone igrao u top formi – sve su pozitivno iznenadili jer su igrali strašno dobro, ali u polufinalnim utakmicama protiv Milana se vidjelo da nemaju dovoljno kvalitetnog igračkog kadra da na pravi način iznesu sve do kraja – rekao je Pašić u razgovoru za “Hype” i dodao:

– Nažalost, ispali su od Milana, jer imaju niz povrijeđenih ili rovitih igrača. Jednostavno, u trenutnoj situaciji ne mogu igrati dobro na svim frontovima. U revanšu protiv Milana se vidjelo da su na kraju snaga. To je nažalost rezultiralo ispadanjem iz Evrope. S druge strane, Real je ponovo pokazao da je jedna od najvećih ekipa, dok je Čelzi – posebno u posljednje vrijeme, rezultatski razočarao. Nikako nisu mogli da odigraju ono što su htjeli, željeli.

No, kada se sve sabere i oduzme, prolaz Reala je bio i očekivan i prije dvomeča.

– Ipak, Ančeloti i društvo imaju dovoljno i kvaliteta, i snage, i iskustva, i… da se izbore sa Čelzijem – istakao je legendarni Paja.

Pašić i Jirgen Klinsman na Koševu

 

Kada su u pitanju večerašnji dueli – Bajern – Mančester siti (0:3 prva utakmica) i Inter – Benfika (2:0), nekadašnji reprezentativac bivše SFRJ ne očekuje iznenađenja.

– Iako kad igra Bajern nikad nije sve gotovo dok sudija ne odsvira kraj, vrlo teško je večeras očekivati neko čudo. Mislim da Siti ima (pre)veliku prednost, a također, pokazao je da je trenutno jedna od najboljih ekipa na svijetu. Isto tako, ni Benfika nije protivnik za potcijeniti među evropskom elitom, a znamo i to da Inter može igrati promjenjivo. Taj duel bi mogao biti malo više neizvijestan, nego meč Bajer – Siti, iako Inter ima veliku prednost iz prvog meča – konstatuje nekadašnji as kluba s Koševa i Štutgarta.

m:tel Premijer liga BiH

Neizbježna tema u razgovoru sa Pašićem je i m:tel Premijer liga BiH.

– Naravno, pratim sve… Trenutno je jako interesantna borba za izlazak u Evropu, gdje konkuriše nekoliko klubova (Borac, Široki Brijeg, Velež, Željezničar i Sarajevo – op. a.), ali i za opstanak, gdje je slična situacija (Tuzla City, Sloga, Posušje, Igman Konjic, Leotar i Sloboda).

Velež, Široki Brijeg, Željezničar i Sarajevo su u dva boda, dok je Borac ima po pet bodova više od Veleža i Širokog Brijega, te po sedam od Sarajeva i Željezničara.

– Zrinjski je borbu za prvaka i ove godine učinio dosadnom. Toliko je dominantan da je davno “osigurao” titulu… Očekujem da u predstojećoj sezoni, na osnovu kvaliteta i iskustva koje su stekli, konačno naprave i iskorak u Evropi – rekao je Pašić.

 

Predrag Pašić: Uvijek uz bordo tim

Kada je u pitanju FK Sarajevo, istakao je da je dobro što je bordo tim i dalje u borbi za izlazak u Evropu.

– Nažalost, ni ove sezone nije išlo onako kako je trebalo. Za to postoji jako puno razloga – i objektivnih, i subjektivnih. No, i pored promjenjivih rezultata, dobro je što Sarajevo još nije izgubilo šansu za izlazak u Evropu. Bar po mome mišljenju, Velež je najviše osvježio prvenstvo i borbu za Evropu.

Sarajevo – Neum – Jahorina

Pašić u posljednje vrijeme živi na relaciji Sarajevo – Neum.

– Malo sam tamo, malo ovamo – malo gore, malo dole. Malo sam na Jahorini, malo u Sarajevu, a odem i u Neum. Starički, što bi rekli – zaključio je kroz smijeh Pašić, koji se odlično drži i u sedmoj deceniji života.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS