calendar

Četvrtak 18. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Sarajevo preživjelo dramu i nakon penala prošlo dalje Memo baca sihire?! Arnel ide na pregled, krenule teorije zavjere “MIRNO SPAVAJ” Janjuš objavio sliku POKOJNOG BRATA: Od ovog prizora boli duša (FOTO) Oglasila se Kejt Midlton i progovorila o svom mentalnom zdravlju: OVO JOJ JEDINO POMAŽE “UDARALA JE GLAVOM I RUKAMA O ZID” Bojana otkrila detalje raskida sa Anđelom: Puštala jezive snimke razgovora sa majkom! “Ljubav je i dodir ruke i kad se ZAVRŠI U KREVETU” Haris Džinović žestoko potkačio Melinu “BOLJA JE RIBA OD MAJE MARINKOVIĆ” Evo kako izgleda bivša žena Stanislava Krofaka, po cijelom tijelu ima tetovaže! Pjevačica Katarina Živković broji sitno do poroda: Uživa u 9. mjesecu trudnoće, podijelila i fotografiju MC STOJAN I 22 GODINE MLAĐA ZORANA SE POMIRILI?! Uhvaćeni zajedno i OVO RADILI?! “KĆERKO, IDI ODMAH KUĆI, MIKROFON NIJE ZA TEBE!” Goca Šaulić opisala ŠOK RAZGOVOR kćerke Ilde i pokojnog Šabana (VIDEO) ŠOK FOTKA ZLATE PETROVIĆ! Uhvaćena u AKCIJI sa kolegicom, evo kako su se PONAŠALE (FOTO) OVO JE DIVLJI ZAPAD Večeras u sarajevskom naselju Šip došlo do pucnjave, ima i povrijeđenih? DO POČETKA SEPTEMBRA OVOM HOROSKOPSKOM ZNAKU SVE IDE OD RUKE: Novac i ljubav – o, tako su moćni Pogledajte samo te oči: Da li je ona najljepša bosanska pjevačica? MEMO ZADNJI PUT OBJASNIO SULTANU KAKO DA SE PONAŠA INAČE IDE PAKAO! OVAJ MU PSUJE SVE! Šamar bh. fudbalu: Velež primio petardu u Andori

Policija zaplijenila drogu, pištolje, bombe i municiju u Tuzlanskom kantonu

Objavio: RHT
18/07/2024 5:15 PM

Policija zaplijenila drogu i oružje

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su postupili su po naredbama nadležnih općinskih sudova.

Foto: MUP TK

Policija zaplijenila drogu i oružje

Po prethodno sačinjenom operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, imovinskih delikata i nedozvoljenog držanja oružja i municije na više lokacija na području TK izvršili pretresanje prostorija, pomoćnih objekata i putničkih motornih vozila. Koja koriste lica koja se dovode ili se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem naprijed navedenih krivičnih djela.

– Prilikom pretresanja, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem više krivičnih djela. I to: pištolj “Blow”, startni pištolj “Ekol”, improvizovana puška ručne izrade, deset ručnih bombi. Kao i tri okvira automatske puške, veća količina municije različitih kalibara (preko 700 komada), dva tromblonska metka, plastični eksploziv, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i drugi predmeti. Koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, a koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku – saopšteno je iz MUP-a TK.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti, te se pod nadzorom Tužilaštva poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju krivičnih djela. A nakon izvršenih potrebnih vještačenja i drugih radnji, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće podneseni odgovarajući Izvještaji.

Slučaj nestanka bebe u Foči: Vlasnica privatne klinike pala na poligrafu!

Pročitajte i: Slučaj nestanka bebe u Foči: Vlasnica privatne klinike pala na poligrafu!


Stižu nove informacije u vezi sa nestankom novorođenčeta u Foči.

Foto: Pixabay / ilustracija 

Naime, kako saznaje ATV, vlasništva jedne privatne klinike iz Federacije BiH “pala” je na poligrafskom ispitivanju. Kada su je istražioci pitali o porodu žene iz Foče, čija je beba misteriozno nestala prije pet mjeseci.

Kako se navodi, zahvaljujući tom poligrafskom ispitivanju, te drugim informacijama do kojih se došlo tokom istrage, postoje indicije da je žena iz Foče porođena upravo u toj klinici.

Više saznajte OVDJE.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS