calendar

Ponedeljak 9. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Djevojka prodaje svoje prljave čarape: Zarađuje između 1000 i 2000 eura mjesečno Loše VIJESTI za Đokovića?! Čeka ga PAKAO, evo o čemu se radi! Zmajevi odradili trening na Puškaš Areni, u pogonu Hajradinović i Hadžikadunić KEJT MIDLTON OBJAVILA SRETNE VIJESTI! Princeza od Velsa završila je sa hemoterapijom i otkrila detalje liječenja! UZNEMIRUJUĆI VIDEO! BAHATI vozač BMW-a nakon GAŽENJA dao gas! U javnost pušten SNIMAK koji je zgrozio sve! ANELI I GASTOZZ SU BILI INTIMNI!? Šokantni detalji ugledali svjetlost dana! Jedna osoba više nije mogla da šuti, pa razvezala jezik! Suzana je imala 19 godina kad se zaljubila u muslimana: Roditelji nisu htjeli da čuju za to, a onda se desila filmska priča MC STOJAN I ZORANA MIĆANOVIĆ OBJAVILI INTIMNI VIDEO! Sve pršti od ljubavi! Ona mu priznala jedno! (VIDEO) ANĐELA ĐURIČIĆ OPET GURA BANANU! Crnogorka PREDMET SPRDNJE na mrežama: “OVAJ PUT JU JE BAR OGULILA! BANANAMEN se vratio” KONAČNO JASNO SVE VEZANO ZA MAJU I STANISLAVA! Jedan detalj sve otkriva (FOTO) Snažno nevrijeme pogodilo bh. grad: Ulice pod vodom, otežan saobraćaj (VIDEO) EVO OD KADA SE ZNAJU GASTOZZ I ANELI! SVE SE SAZNALO! Ahmićeva pokušavala ovo da sakrije kao zmija noge! Procurili skandalozni detalji! (FOTO) PRIJOVIĆKA GUBI SVE ZBOG BRENINE CRNE MAGIJE? OVAJ RIJALITI PAR SE GASI BUKVALNO? PROROČICA VESNA OTKRIVA Asmin EKSKLUZIVNO ZA HYPE TV! Otkrio da li ULAZI U RIJALITI! Spomenuo Staniju – evo kakva je situacija dok mu BIVŠA ANELI MJERKA GASTOZA! ARNEL OBJAŠNJAVA KAKO JE JANA POSTALA BOSANKA! Fatima prevrnula očima! “JA IMAM PAPIR DA NE SMIJEM U RIJALITI” Skandal! Ova učesnica SVA ISKRIVLJENA U LICU! Razbijala kapiju (VIDEO)

Pojeftinjuje gorivo u Hrvatskoj: Otkrivamo i cijene u BiH

Objavio: RHT
09/09/2024 3:15 PM

Pojeftinjuje gorivo u Hrvatskoj

Pojeftinjuje gorivo u Hrvatskoj: Donosimo i cijene u BiH
Gorivo / Ilustracija/Radiosarajevo.ba

Hrvatska Vlada je u ponedjeljak, 9. septembra, dala saopćenje u kojem najavljuju pojeftinjenje goriva od utorka, 10. septembra 2024. godine.

Pojeftinjuje gorivo u Hrvatskoj

Osnovni benzin od utorka pojeftinjuje za pet centi po litri pa će njegova najviša cijena u iduće dvije sedmice iznositi 1,45 eura (manje od 2,9 KM), a osnovno dizelsko gorivo pojeftinjuje dva centa i stajati će 1,37 eura po litri (Oko 2,60 KM). Odlučila je vlada u ponedjeljak, 9. septembra, na telefonskoj sjednici.

Plavi dizel pojeftinjuje tri centa na 0,76 eura (oko 1,40 KM) po litri, dok cijena plina (UNP) za spremnike ostaje nepromijenjena, 1,21 euro (oko 2,40 KM) po kilogramu, piše Jutarnji.hr.

Nepromijenjena je i cijena plina za boce – ostaje 1,75 eura (oko 3,4 KM) po kilogramu. Bez mjera Vlade osnovni benzin stajao bi 1,47 eura (oko 3 KM) po litri, a dizel 1,46 eura (oko 3 KM).

Cijena plavog dizela bila bi 0,85 eura po litri (oko 1,6 KM), a UNP-a. Za spremnike 1,41 eura (oko 3 KM) po kilogramu. Na kraju, UNP za boce stajao bi 2,04 eura (oko 4 KM) po kilogramu. 

Gorivo u BiH ponovo poskupljuje: Evo za koliko

U Bosni i Hercegovini, posljednje poskupljenje se desilo u julu 2024. godine.

“Prema obavještenjima o promjeni cijena i marži, koje su benzinske pumpe dostavile Federalnom ministarstvu trgovine u periodu od 01.07.2024. godine do 03.07.2024. godine. Ovo Ministarstvo zaprimilo je 345 obavijesti o promjeni cijena i marži“, naveli su iz Federalnog ministarstva trgovine.

Ovo poskupljenje se desilo nakon što je u Bosni i Hercegovini snižena cijena goriva po litri, za 0,25 kf, u junu 2024. godine. 

Cijene nafte su trenutno u posljednjih par dana, na londonskom tržištu nafte, pale za 10 postotaka. A to je uzrokovalo određeni pad cijena u državama susjedstva. U augustu 2024. zabilježen je osjetan pad potražnje za naftom što je dovelo proizvođače do odluka da smanje cijenu nafte. 

U ponedjeljak, 9. septembra, cijena goriva na pumpama u Bosni i Hercegovini na uzorku većih gradova (Mostar, Zenica, Tuzla, Sarajevo, Bihać) su u neznatnom padu. I to od 0,05 pf za Dizel DS, Premium 95 benzin je u blagom padu od 0,10 pf na nekim pumpama, Super 95 u padu ide do 0,15 pf. Cijena plina je po kilogramu veća za 0,05 pf na nekim pumpama, a na nekim je jeftiniji za istu cijenu. 

Još uvijek nije poznato da li će doći do ugovorenog sniženja naftnih derivata u Bosni i Hercegovini. Prateći trendove tržišta i trendove iz zemalja u regionu kao što je primjer Hrvatske. 

BONUS VIDEO:

Jutarnji/Hypebih.ba/A.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS