calendar

Nedelja 20. Oktobar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Aflek se igra vatrom, doveo bivšu ženu pred Dženifer Lopez: Napetost bila na vrhuncu Mišo Banjac objavio “Voli me do boli”, Sofra ga proglasio nasljednikom Džinovića i Bešlića “KREZAVA BABA, ŽELI DA ISPROSI PARE OD MENE, UHODI ME” Asmin Durdžić za Hype TV RASKRINKAO ANELINU MAJKU: Evo kakav pakao proživljava Borac u derbiju pobijedio Željezničar i izjednačio se na vrhu tabele sa Zrinjskim Haos u Mostaru: Velika tučnjava Ultrasa i Red Armya, više osoba povrijeđeno Adil u zagrljaju Nine Badrić: SREĆO MOJA NAJVEĆA! U Sarajevu preminuo 33-godišnji muškarac: Izboden na putu za Igman “ZVALA ME JE DA JOJ OPROSTIM” Tara Simov brutalno o Anđeli Veštici nakon JEZIVOG NASILJA: “Dužna mi je 450.000 dinara” ŠOK! U EMISIJI “MALE STVARI” OTKRIVENE SVE TAJNE I MUKE ESTRADNIH PJEVAČA: “Budiš se u 2 ujutru, a u 4 ujutru imaš let, TO NE VIDE NA INSTAGRAMU” “PRIJE PAR MJESECI SE TO DESILO…” Uplakana Tina Ivanović progovorila o NASILJU Završeno snimanje spota za hit “KRIK”: Novi album Lukasa očekujte u prvoj nedjelji novembra a nove pjesme Mire Škorić u decembru “UČESNICI ĆE IMATI KONTAKT SA SPOLJNIM SVIJETOM!” Saša Mirković otkrio nepoznate detalje “IMANJA”! Ovo do sada nije viđeno kod nas! (VIDEO) SRAMOTNO! Dušica Jakovljević ODVALJENA OD ALKOHOLA vodi program na televiziji! “Ova definitivno nije više za TV” (VIDEO) EKSKLUZIVNO SVAĐA MILICE I SOFIJINE MAJKE? ONA IMA MOMKA U ZATVORU? Terza na aparatima? Šok ogroman! MILICA STALA U ODBRANU SOFIJE! Svi šokirani njenim potezom (FOTO) Teška nesreća u Srbiji: Poginuo dječak (15) koji je vozio motocikl

POČEO 3. MUNDIJAL PRIJATELJSTVA “ULCINJ 2024.” Faruk Hadžibegić ekskluzivno za “Hype”: Ovo treba doživjeti! REPREZENTACIJA BIH MOŽE IGRATI PUNO BOLJE

Objavio: RHT
20/10/2024 10:00 AM

POČEO 3 MUNDIJAL PRIJATELJSTVA

U Ulcinju danas je počeo trodnevni praznik sporta – 3. Mundijal prijateljstva, koji je okupio nekoliko stotina bivših asova eks jugoslovenskog sporta, te brojne novinarske ekipe iz svih krajeva – kako se to danas popularno kaže, naše regije ili “od Vardara do Triglava”.

POČEO 3 MUNDIJAL PRIJATELJSTVA / Faruk Hadžibegić i Pavle Pepđonović / Foto: Press 3. MP
POČEO 3 MUNDIJAL PRIJATELJSTVA / Faruk Hadžibegić i Pavle Pepđonović / Foto: Press 3. MP

POČEO 3. MUNDIJAL PRIJATELJSTVA

– Ovo treba doživjeti – u ekskluzivnom razgovoru za “Sport” rekao je Faruk Hadžibegić, nekadašnji as FK Sarajevo, te posljednji kapiten reprezentacije bivše SFRJ i poznati trener.

– Treću godinu zaredom dolazim u Ulcinj na poziv Pavla Pepđonovića i – slobodno mogu reći mojih Ulcinjana. Izuzetno sam počašćen njihovim pozivom na jedno ovakvo druženje, što misle na mene… Ova manifestacija, koju je osmislio Pavle sa svojom ekipom – čitava ta organizacija i cijeli Ulcinj, je fantastična. Napravili su nešto što bi trebalo biti model za funkcionisanje svega u i oko sporta na našim prostorima. Na tim principima treba organizovati sva društvena dešavanja… A to je prevashodno na respektu i dijalogu – na jednom lijepom druženju, gdje nema teških tema. Ovo je susret ljudi koji su odlučili da im bude lijepo.

Kako naglašava, “u tom druženju traže se samo pozitivne teme”.

“To najbolje oslikava naša radoznalost i pitanje na rastanku: Kada je Mundijal prijateljstva naredne godine? Na početku niko nije očekivao da će ova manifestacija imati ovakav odjek u našoj regiji, ali i čitavoj Evropi. Na prva dva druženja u Ulcinju bili su samo bivši fudbaleri i fudbalski radnici, te novinari, a sada su tu i nekadašnji košarkaši, rukometaši, vaterpolisti… Također, tu su sada i predstavnici drugih profesija – glumci, estradni umjetnici…

Ovo je, jednostavno, druženje za primer svima. Iako je naša regija podijeljena, volio bih da sve u njoj funkcioniše na ovaj način. I svi mi smo se fizički promijenili – ne malo, nego puno” – kroz smeh konstatuje Hadžibegić i naglašava:

“Mislim da smo sada dobra konkurencije Nadrealistima”

– Kad se skupimo i kad smo u elementu, mislim da smo dobra konkurencije Nadrealistima.

Hadžibegić i Moka Slavnić / Press 3. MP

Priznaje da je prije održavanja 1. Mundijala prijateljstva bilo, kako kaže kolega, koji su bili skeptični.

– Te iste kolege su nakon našeg prvog okupljanja u Ulcinju rekle: Sretni smo što smo ovo doživjeli… Da nam je neko rekao da će biti ovako, ne bi vjerovali…

Neizbježna tema sa nekadašnjim selektorom “Zmajeva” je reprezentativni fudbal u našoj regiji.

“Srbija ima kapacitet da igra značajniju ulogu”

– Naravno, pratim apsolutno sve što se tiče fudbala na prostorima bivše zajedničke države. Mislim da je Hrvatska daleko ispred svih nas ostalih, u svim segmentima. Slovenija ide tim putem, nisu još na nivou Hrvata, ali su na dobrom putu. Drago mi je zbog toga, jer je fudbal moj posao… Veliki sam navijač reprezentacije Bosne i Hercegovine, pratim je i podržavam, bez obzira na rezultate – trenutne. Iako mi oni ne odgovaraju, ostajem privržen toj reprezentaciji.

Foto: Press 3. MP

Mislim da će biti bolje, jer sigurno ima puno prostora za napredak. Kada je u pitanju reprezentacija Srbije, smatram da je to selekcija koja ima veliki potencijal. Srbija ima veliki broj igrača koji igraju u inostranstvu… Reprezentacija Srbije ima kapacitet da igra značajniju ulogu na međunarodnoj sceni. E sad, iz kojih razloga to ne uspijeva, ne znam. Nemam dovoljno saznanja ili informacija iz prve ruke. Ipak, ja sam trenutno samo navijač fudbala… – zaključio je Hadžibegić.

Pročitajte i: Ova tri horoskopska znaka daće otkaz ove jeseni!

BONUS VIDEO:

(hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS