calendar

Subota 7. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
SVI DETALJI O LUNI ĐOGANI! Niko nije znao ovo o njoj i njenom porijeklu! “Umjesto da me uče, ponižavali su me” POTRESNO OBRAĆANJE ANELI: Sa ovom se opraštamo ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Elmedin: Bolje je danas biti dobar majstor, nego doktor! (VIDEO) Film s Emirom Hadžihafizbegovićem u glavnoj ulozi nominovan za Oskara BAJAGA IMAO SAOBRAĆAJNU NESREĆU NAKON SAHRANE BORE ČORBE! POTPUNO UNIŠTENA MIONA JOVANOVIĆ! Pukla bruka, Ša u transu! ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima najviše voli kljukušu! Elmedin napravo jelo koje se jede na kraljevskom dvoru (VIDEO) “Čovjek je BOGAT ONOLIKO KOLIKO IMA PRIJATELJA!” Saša Mirković na ROĐENDAN opisao ŠTA MU JE NAJVAŽNIJE, podijelio EMOTIVNU FOTOGRAFIJU! Poznat identitet: Policija traga za migrantom koji je sinoć ubio Sirijca u Bihaću Preminula olimpijka koju je partner polio benzinom i zapalio POTRESNA SCENA, BORINOJ ŽENI POZLILO! Kada je vidjela ovaj prizor, jedva je ostala na nogama Selena Gomez se upisala na listu milijardera: Evo od čega je najviše inkasirala, a nije ni muzika ni gluma NA DANAŠNJI DAN ROĐEN JE SAŠA MIRKOVIĆ! Direktor i vlasnik produkcijske kuće i televizije HYPE slavi rođendan ŽIVOT SA DVIJE ŽENE Fatima kroz smijeh, mudro, bockala Elmedina: Nisam slijepa! Jana je podržava, ali… (VIDEO) Goga trpi bolove nakon nesreće: Ostao mi je urezan hladan pogled vozača koji me je udario Borina žena na KOMEMORACIJI! Riječi UTJEHE samo stižu, HYPE TV na licu mjesta (FOTO)

Počela lovna sezona: Oprez za vikend u šumama

Objavio: RHT
07/06/2024 3:45 PM

Počela lovna sezona

Lovci su u proteklih nekoliko dana obavještavaju građane na pojačan oprez ako u danima vikenda zalaze u šume.

Foto: Pixabay

Počela lovna sezona

Lovačko društvo “Lane” Vogošća je tako proteklog vikenda otvorilo lov na srndaća. On će trajati sve do ispunjenja plana odstrela.

Lov će se vršiti isključivo subotom u poslijepodnevnim satima i nedjeljom u jutarnjim satima.

Građani, ljubitelji prirode, planinari, berači gljiva i drugih šumskih plodova pozvani su da se u navedenom periodu ne kreću šumom i da povedu računa o svojoj sigurnosti, posebno u navedenim terminima.

U predstojeću subotu i nedjelju, 8 i 9. juna, počinje lovna sezona i na području grada Zenica – u lovištu kojim gazduje društvo Zmajevac.

Lovačka sekcija “Kovanići” Nemila je s tim u vezi na oprez takođe pozvala sve izletnike, uključujući bicikliste i motoriste da po mogućnosti redukuju svoje aktivnosti odnosno da budu naročito oprezni te da, zbog svoje sigurnosti, nose fluorescentne prsluke ili sličnu odjeću sa reflektujućim površinama, kako bi bili uočljivi i kako bi se izbjegle eventualne neželjene posljedice.

Treba napomenuti i da su pozivi lovaca izazvali su brojne komentare građana ljubitelja prirode, na društvenim mrežama. No, u svakom slučaju – oprez!

Nakon okončanja lova na srndaća, u jesen počinje lov na drugu divljač.

Neobičan ulov ribara u Neumu

Pročitajte i: Neobičan današnji ulov ribara u Neumu (VIDEO).

Neobičan prizor jutros je u Neumskom zalivu zabilježio lokalni ribar Denis Božić.

Foto: www.tourismbih.com

On je, naime, prilikom plovidbe snimio zmiju na površini mora…

Više saznajte OVDJE.

Čitajte Hypebih.ba i Hypetv.rs, koji je najbrži portal u Srbiji i regionu – sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vijestima.

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV.

BONUS VIDEO:

(Agroklub/hypebih.ba/G. Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS