calendar

Petak 2. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
PROVJERITE DA LI IMATE PRAVO NA SUBVENCIJU: Evo kome će Vlada FBiH subvencionirati račune za električnu energiju DRAMA U CENTRU GRADA! ZAPALJEN AUTO rijaliti učesnice NASRED ULICE! “U zatvoru su izašli DEMONI iz mene!” Gastoz o Tajlandu, DJEVOJCI, pa o Desingerici: “Ne bih mu dao da mi PLJUJE U USTA!” KARDI BI SE USRED TRUDNOĆE RAZVODI OD MUŽA! Varao je i lagao na sve strane, a njoj je prekipjelo! OVE DVIJE NAMIRNICA DAJU NOVAKU NEVJEROVATNU SNAGU! Ima ih u svakoj prodavnici, nisu skupe, a imaju snažan uticaj na organizam! FILIP CAR ZAVRŠIO NA KLINICI U BOLOVIMA! Prizor zabrinuo sve MILJANA KULIĆ SE OSUŠILA NAKON OPERACIJE! Ljudi u šoku zbog njenog izgleda u kupaćem kostimu Veliki požar prijeti Željeznom Polju kod Žepča, mještani se pozivaju da pomognu u gašenju (HYPE PAPARAZZO) MAJA I STANISLAV ZAVRŠILI ZAJEDNO U HOTELU! Ekskluzivni kadrovi u centru Beograda “ANITA JE OČEKIVANO POBIJEDILA! Narod je birao između djevojke koja se odlučila da bude majka i žene koja je imala javno KIRETAŽU” Požgaj brutalno o rijaliti učesnicima Sarajka sa mužem gasi požar u Tučepima: “Nismo se vidjeli tri dana, uvijek postoji strah” Đoković u pohodu na zlato u Parizu savladao i Tsitsipasa, poznati su polufinalni parovi Uhapšen otac zlatne hrvatske džudistkinje, prisilno je poljubio volonterku na OI Đoković osvoji set poen godine, ali svi pričaju o reakciji djevojke iza njega Stručnjaci upozoravaju na opasnosti toplotnog vala: Pratite preporuke i zaštitite se na vrijeme Rada Manojlović o dečku i novom albumu: “Nisam budala da bacam bisere pred svinje!”

Ovo je spisak novih 60 namirnica sa zaključanim cijenama! UŠTEDE OD 15 DO 20 POSTO

Objavio: RHT
19/03/2024 12:30 PM

Ovo je spisak novih 60 namirnica

Projekt “Zaključavamo cijene” Ministarstva trgovine FBiH i domaćih proizvođača i trgovaca bit će nastavljen i trajat će do 15. juna.

Ovo je spisak novih 60 namirnica / Foto: Facebook
Ovo je spisak novih 60 namirnica / Foto: Facebook

Započeta 15. decembra prošle godine, akcija je trebala biti okončana 15. marta, ali je zbog toga što je, kako je obrazloženo iz Federalnog ministarstva, zaustavila rast cijena i potrošačima omogućila uštede od 15 do 20 posto, odlučeno da bude produžena.

Spisak proizvoda sa zaključanim cijenama. Facebook

Ovo je spisak novih 60 namirnica

Među 60 artikala sa zaključanim cijenama je i polubijeli hljeb od 400 i 450 grama s cijenama od 1,65 i 1,75 KM. Mlijeko 2,8 mm s čepom ima cijenu od 2,10, pavlaka 20 mm od 800 ili 850 grama 4,95 KM, jaja 30 komada 9 KM. Svježe pile 6,5 KM po kilogramu, mljeveno juneće meso 6,5 KM/350 grama.

Pšenično brašno TIP 500 u pakiranju od 5 kilograma košta 5,65 KM, suncokretovo ulje 2,45 KM po litru, kafa 5,95 KM/400 grama i 7,35/500 grama. Dok se kilogram riže i šećera može kupiti po cijeni od 2,1 odnosno 1,95 KM. Na listi su i pileći parizer i salama (1,9 KM/400 grama). Pileća hrenovka (075 KM/100 grama), margarin (1,4 KM/250 grama) te sirevi, namazi, makarone, tjestenina…

Artikli sa zaključanim cijenama. Facebook

Vlažne maramice

Među proizvodima sa zaključanim cijenama su i dječije pelene broj 3 (21,85 KM), dječije vlažne maramice (1,6 KM), toaletni papir 24/1 (5,45 KM), šampon za kosu 1l (2,95 KM), tečni sapun (1,95 KM), kao i niz drugih higijenskih artikala.

Trgovačke radnje

U prvoj fazi projekta učestvovala su 32 subjekta s oko 1.500 trgovačkih radnji širom FBiH.

Očekuje se da se i oni, ali i ostali trgovci odreknu dijela marži i pokažu društvenu odgovornost te potpišu protokole o nastavku saradnje, što je značajan broj njih već učinilo, rečeno je iz resornog ministarstva.

BONUS VIDEO:

(avaz.ba/hypebih.ba/G.Š.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS